maandag 7 augustus 2017

Studieschuld aflossen: een update

Vandaag weer even een update van het aflossen van de studieschuld. In juli hebben we dankzij de No Spend Maand een bedrag van €751 kunnen aflossen op de studieschuld. Dit is 10,6% van de totale schuld. Als we elke maand zoveel konden aflossen dan zouden we in een jaar tijd klaar kunnen zijn.

Maar....

Deze maand gaat het niet zo snel. Dat komt doordat ik een fiets heb moeten kopen. Ook hebben we straks nog een grote uitgave aan een high tea die we hebben georganiseerd om te vieren dat we 5 jaar getrouwd zijn over anderhalve week. Dit probeer ik bij elkaar te sparen met onze Marktplaatsverkopen; een bedrag dat normaal gesproken naar de studieschuld zou gaan, maar nu dus even niet vanwege de onverwachtse kosten voor de fiets.

However: ondanks deze kleine tegenslag geven we natuurlijk niet op en gaan we gewoon door. Elke €2,50 die we extra aflossen betekent dat we weer een dagje van onze studieschuld hebben afgesnoept, dus let's do this!


5 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je het zo uitgerekend hebt voor jezelf. €2,50 voor een dag minder lang een schuld. Dat is motiverend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je dankzij die no spend maand zo'n groot bedrag hebt kunnen aflossen. Op die manier heeft zo'n no spend nog extra waarde zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een erg mooi bedrag. Zo schiet het wel op. Fijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Komt me bekend voor! Hier leverde een tientje een dag extra vrijheid op! Die dag zelf is het volhouden waard kan ik verklappen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is wel een mooie berekening zeg! Dat is te overzien: 2,50 per dag!

  En... nog drie weken, en dan gaan we vrolijk weer verder met onze no-spend he.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...