Ik probeer de laatste tijd bewuster bezig te zijn met gezond eten, en één van de dingen die al heel lang op mijn “dit zou goed voor me zijn”-lijst staat, is meer fruit eten. Alleen: fruit en ik zijn niet altijd de beste vrienden.
Ik vergat het gewoon vaak, of ik had er ineens helemaal geen zin in omdat de textuur of temperatuur me tegenstaan. Dus heb ik besloten het anders aan te pakken en het écht onderdeel van mijn dag te maken.
Wat ik nu doe:
-
Fruit opnemen in mijn dagelijkse routine.
Een vast moment binnen mijn Flylady routine waarop ik check: heb ik al fruit gehad vandaag? Het maakt het een stuk makkelijker en minder willekeurig. -
Sander laten schillen.
Ik heb echt een hekel aan schillen van fruit. Vooral dingen als ananas, terwijl ik dat wel echt mega lekker vind… het voelt altijd alsof ik een technische operatie moet uitvoeren en de glibberigheid vind ik ook heel vervelend. Sander vindt het gelukkig geen probleem om dat soort dingen even te doen, dus dat maakt het meteen toegankelijker. En daarna hebben we gelijk samen een gezellig fruit-momentje 😉 -
Een reminder bij mijn boodschappen.
Anders vergeet ik vaak om fruit te kopen. Nu staat er standaard bij mijn boodschappen: “check fruit”. -
Rekening houden met mijn autistische struggles.
Fruit kan qua prikkels soms lastig zijn: te koud, te nat, te onvoorspelbaar. Een paar dingen helpen mij enorm:
• Fruit op kamertemperatuur eten. Recht uit de koelkast is voor mij vaak te intens.
• Eten met een vorkje. Dat klinkt klein, maar het scheelt me zoveel plakkerigheid en sensorische overload.
Het zijn geen wereldschokkende stappen, maar samen maken ze het voor mij wél haalbaar om meer fruit te eten zonder stress of gedoe. Nu nog volhouden. 😊
Wat is jullie favoriete fruitsoort?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)