woensdag 1 februari 2012

weekmenu week 5

Zo, daar is mijn wekelijkse menu weer. Dit is de laatste week van ons project om geen groentenabonnement te hebben. Tot nu toe bevalt dit eigenlijk wel goed. Je hebt toch net iets meer vrijheid en kan bepaalde groentes makkelijker met elkaar combineren, waardoor je in totaal minder kosten hebt.

Verder hebben we ook wat veranderingetjes doorgevoerd in de taakverdeling. Als iets niet optimaal werkt dan is het soms wel handig om een betere oplossing te bedenken... ;)

Dinsdag is bijvoorbeeld altijd een vervelende kookdag, omdat Sander en ik dan allebei laat uit het werk thuiskomen. Daarom willen we deze week eens proberen om ergens een dubbele portie te koken, zodat we dat dinsdag alleen maar op hoeven te warmen.

Bovendien gaat Sander voortaan ook op maandag koken. Dan kan ik maandagavond uit mijn werk door naar de sportschool om tae bo te gaan doen. Dit hebben we afgelopen maandag voor het eerst geprobeerd en het is ons allebei wel goed bevallen. Sander hoeft niet als een gestreste kip naar huis te reizen en ik kom ook eens niet in een leeg huis thuis. Hartstikke fijn!

Woensdag:
Lasagne met wortel, paprika en ui.

Donderdag:
Risotto met doperwten en geraspte kaas.

Vrijdag:
Nasi gemaakt naar Sanders geheime recept.

Zaterdag:
Onderweg eten, dus waarschijnlijk broodjes/krentenbollen.

Zondag:
Bruine bonensoep.

Maandag:
Vegetarische shoarma met wedges en zelfgemaakte knoflooksaus.

Dinsdag:
Risotto van donderdag of nasi die is overgebleven van afgelopen vrijdag.

8 opmerkingen:

 1. Vegetarische shoarma? Vertel, hoe maak je dat!!!! Wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het stelt niet zoveel voor hoor :) In plaats van kip gebruiken we falafel balletjes of vegareepjes :) Verder gewoon hetzelfde als anders... Alleen de knoflooksaus naar mijn moeders recept, die maakt het helemaal af vind ik ;) ik zou alleen een pitabroodje met die knoflooksaus al lekker vinden :D

   Verwijderen
 2. En, gaan jullie door met geen groentenabonnement (vreemde zin)?Ik heb trouwens ook wel eens vegetarische shoarmareepjes gekocht bij de Lidl, erg lekker en dus vleesvrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zonder groentenabonnement ben je wel goedkoper uit, maar groener? Denk het niet, zie alleen maar doperwtjes staan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief dat je jezelf zo'n zorgen maakt over onze gezondheid... Maar ik kan je verzekeren dat we wel wat meer dan alleen doperwtjes eten ;)

   Verwijderen
 4. Dit is pas organiseren!
  Als het jullie goed bevalt, moet je het doen.

  @Anoniem,
  Heet je toevallig niet San?

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kook regelmatig dubbele porties, altijd makkelijk om iets extra's achter de hand te hebben !

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...