zondag 29 januari 2012

ongeluk en ambities

Ik heb de laatste dagen vrij weinig geschreven. Dat komt omdat ik me niet echt happy voel. En aangezien ik liever positieve blogs schrijf, had ik dus niets geschreven. Ik denk dat het ook wel te maken heeft met de tijd van het jaar; de winter duurt voor mij altijd anderhalve maand te lang. Ik verlang naar de zon en wat meer warmte, vrolijke kleurtjes en het gezang van vogels. Hopelijk trekt de winter snel het land uit, dus.

Wat me ook ontzettend ontevreden maakt is dat ik elke keer plannen maak, maar ze vervolgens niet doorzet. Klein, stom voorbeeldje: elke keer neem ik me voor om de afwas niet meer op te laten stapelen en de keuken niet meer vies te laten worden. Maar toch stond ik vanmorgen om half 7 wéér de afwas te doen van 3 dagen. Op zulke momenten kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan.

Ook op het werk neem ik me elke keer dingen voor die ik vervolgens niet doe. Bijvoorbeeld mezelf wat minder druk maken en me minder laten beinvloeden door mensen die ik aan de telefoon krijg. Soms ben ik 's avonds gewoon niet meer te genieten, omdat ik me veel te veel heb laten meeslepen in de verhalen en klachten van mensen. Mensen zijn ontevreden over het bedrijf waar ik werk, maar ik voel me daar soms veel te veel mee verbonden en heb het gevoel dat ze dan ontevreden zijn over mij.. En tegelijkertijd heb ik totaal geen invloed op het beleid van het bedrijf, dus ik voel me soms compleet machteloos.

Ik probeer hier al weken doorheen te prikken, maar het lukt me elke keer maar niet. Daarom hebben Sander en ik gistermiddag een hele lijst gemaakt met kleine actie-puntjes om tóch langzaam die muur van kleine irritaties en problemen af te breken. Waaronder elke dag een kwartiertje in een boekje mijn gevoelens over het werk opschrijven. In de hoop dat ik dan het werk wat meer uit mijn hoofd kan zetten.

Daarnaast heb ik ook een boek uit de bibliotheek gehaald, het heet kleur je eigen regenboog. Het gaat erover dat je actie moet ondernemen om je ambities waar te maken. Geen vast opgezet plan maken, maar gewoon beginnen en stappen zetten. Want als je niks doet, dan is het resultaat sowieso ook niks. Maar als je actie onderneemt dan kunnen er wonderen gebeuren. Dus wie weet waar ik over een maand sta...

7 opmerkingen:

 1. Het lijkt me lastig om, als je toch erg gevoelig bent voor emoties van anderen, klachten van anderen over de telefoon aan te moeten horen over een bedrijf. Je WEET wel dat het niet om jou gaat, maar dat voelt niet zo. En mensen kunnen zo ongenuanceerd zijn, ook al hebben ze misschien gelijk. Lastig, lastig! Hebben ze daar bij het bedrijf geen speciale trainingen of cursussen voor? Het lijkt me dat een bedrijf er ook belang bij heeft dat zijn medewerkers hier goed mee om kunnen gaan, in het belang van de medewerkers en de klant.
  Succes in ieder geval met je eigen actie-plan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks :)

   Er zijn zeker wel cursussen binnen het bedrijf, en meestal weet ik de klanten ook wel om te buigen naar een positievere mood. Maar het kost me de laatste tijd wel erg veel energie....

   Verwijderen
 2. Wat vervelend joh, ik hoop dat het met je actielijst wat beter wordt. Wat lief dat Sander je zo goed helpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes, ik hoop dat je het een beetje beter kunt handlen, lijkt me ook niet makkelijk, heel vaak van dat gezeur aan de lijn. Mensen zien jou toch soort als het bedrijf, terwijl jij daar ook maar gewoon zit en niet altijd een pasklare oplossing hebt. Je actielijst lijkt me een heel goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes en sterkte!
  Van mij mag de lente ook zo zachtjes aan ook wel beginnen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ok, reactie poging 2: Zeer herkenbaar! Ik heb twee tips voor je: 1) het is de ANDER zijn probleem, geef diens verantwoordelijkheid bewust terug aan de ander als je merkt dat het je teveel (dreigt) te worden. 2) Bewust ADEM halen, leer door de buik adem halen en neem regelmatig even een momentje om bijvoorbeeld drie keer rustig en diep adem te halen, liefst met gesloten ogen. Dan maak je even contact met je gevoel en je lijf.
  Mocht je heel diep zeer willen opruimen dan heb ik nog een andere tip voor je, mail me dan maar.
  Succes! Je bent goed zoals je bent, ook als je je laten overwelmen door een ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed dat je een plan maakt en een boek over actie is nooit weg, maar overvraag jezelf alsjeblieft niet. Leg jezelf niet op dat je over een maand veel verder moet zijn. Kijk wat je vandaag moet en kan doen. Als het goed gaat heb je soms de neiging om meer te doen, maar dit kan je later opbreken. Ik heb hier met vallen en opstaan veel over geleerd. Er is ook een methode, kaizen, die zich richt op kleine stapjes. Ik heb daar hier een boek van liggen (De kunst van kaizen, van Robert Maurer), wel een aanrader. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...