maandag 14 september 2015

Tandarts - deel 2

Het zit er helaas nog niet op. :( De tandarts heeft naar de kies gekeken en een foto gemaakt en daaruit bleek dat er inderdaad een gaatje zit. Maar hij had helaas geen tijd om het direct te vullen en aangezien het met pijnstilling nog wel redelijk gaat moet ik het nu nog twee daagjes volhouden. Het is niet anders....

De tandarts zei dat ik 2 paracetamol per keer mag nemen; dat zou voldoende moeten zijn. Maar voor de zekeheid heb ik toch ook maar wat Ibuprofen in huis gehaald, want ik denk eerlijk gezegd zelf niet dat het voldoende zal helpen tegen de pijn. Toen ik net een slokje water nam om mijn paracetamol mee in te nemen ging ik alweer door de grond van de pijn..... Maargoed, ik wacht het maar even af.

12 opmerkingen:

 1. Voor kiespijn kun je echt beter ibuprofen nemen als je dat verdraagt. Het staat erom bekend dat het beter helpt bij kiespijn. Ik kreeg dat advies van een verpleegkundige. En het voordeel is dat het ook nog ontstekingsremmend is.
  Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet erg klantvriendelijk om je niet meteen te helpen, een gaatje is toch zo gevuld? Twee keer een consult nu he? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel meevallen qua onvriendelijkheid, maar ik had het wel fijn gevonden als de assistente die de afspraak maakte wat duidelijker was geweest. Nu was ik er wel op ingesteld dat het gaatje zou worden gevuld en dat was dus niet het geval... Als ik dat van tevoren had geweten had ik me niet zo druk gemaakt vandaag...

   Verwijderen
  2. Onze tandarts vult ook niet altijd meteen hoor. Afhankelijk van hoeveel afspraken er al staan op die dag. Vind dat niets met klantonvriendelijkheid te maken hebben. En qua tarief rekent hij de 2e keer alleen het vullen van het gaatje, niet nog een consult-tarief. Natuurlijk is het fijner als het direct kan, heb je maar 1x zenuwen. Ik vind het ook helemaal niets, dat tandartsgedoe, maar mijn tandarts presteerde het laatst om zonder te verdoven een gaatje te vullen zonder dat ik maar iets voelde. Dat vond ik toch wel een prestatie en maakt ook dat ik gelukkig minder zenuwachtig word. Succes de volgende keer!

   Verwijderen
  3. Mijn tandarts heeft een onderverdeling in de ernst van dringend.
   Ik heb een vulling die te dicht op de zenuw zit, en ik heb af en toe pijn. Maar het is geen dringende ingreep. Wil ik er wat aan laten doen dan kan dat over een week of zes, net als een gewone controle vaak over een week of zes wordt voorgesteld. Een gaatje waar je geen last van hebt duurt meestal drie weken. Iets waar je last van hebt altijd binnen een week. En een noodvulling direct. Net als een wortelkanaalbehandeling, altijd op dezelfde dag.
   Ik weet het uit ervaring en bel vaak om een spoedafspraak na vier uur..

   Overigens betaal ik enkel voor een consult als het om controle gaat. Als ik een gat moet laten vullen betaal ik niet voor een consult, enkel voor de diverse codes mbt vullen.
   Ach ik kreeg vandaag toestemming voor een jaar. Met de mogelijkheid voor het vervangen van een oude amalgaamvulling, van 17 jaar oud. Waar ik ook al 17 last van heb. Ergens de komende 3 jaar moet ik deze wel vervangen laten.
   Ik belde donderdag om een controleafspraak en kon vandaag terecht.. Zeldzaam, maar wel fijn, hoefde ik er geen maand tegen aan te hikken.


   Sterkte komende dagen!

   Verwijderen
 3. Bij mij deden nooit de gaatjes zeer, en ik heb er heel wat, als ik kiespijn had dan is het meteen mis met een wortelkanaalbehandeling:(.Ik zou ook een ibruprofen nemen, samen met paracetamol, kiespijn is verschrikkelijk ben echt een expert helaas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier net zo. En wat ook balen is, is dat zenuwbehandelingem mislukken. Na een jaar of wat moet de kies er dan alsnog uit. Ik ben al heel veel kiezen kwijt. En dan kreeg ik ook nog meestal een kaakonsteteking na het trekken :-(

   Verwijderen
 4. Drinken met een rietje; dat helpt. Ik doe het nu ook al bijna anderhalve week. Mijn tandarts had een leuk grapje vrijdag een week geleden. De persoon na mij had zijn afspraak afgezegd. Dus hij had twee uur de tijd. Hij heeft in mijn mond gelijk vier gaatjes geboord, gevuld en gedicht. Alle kanten van mijn mond waren verdoofd en ik blijf nog wel even een gevoelig gebit hebben...

  Tis toch wat! Gelukkig hoef ik nu voorlopig niet meer te komen. Pfioeuw!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap dat een tandarts een aparte afspraak maakt voor vullen maar om je weg te sturen met pijn dat snap ik niet. Gelukkig doet mijn tandarts dat niet maar dat heeft wel als nadeel dat je soms moet wachten.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor kiespijn helpt bij mij saridon erg goed, beter dan ibuprofen eigenlijk.
  Ouderwets middeltje tegen kiespijn is op een kruidnagel kauwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjee zeg dat ie je niet even ergens tussen kon proppen.. en dan ook nog 2 dagen wachten.
  Onze tandarts houdt iedere dag een paar spoed minuten voor zulke dingen.
  Maar onze oude tandarts liet me ook gerust 2 weken met een gebroken kies lopen omdat hij zelf niet wilde trekken (deed hij bij niemand) en de kaakchirurg in het zkh geen plaats had.

  Sterkte er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ze je wegsturen met pijn in je mond slaat nergens op. Dat komt niet echt professioneel over, maar goed dat is mijn mening.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...