zondag 22 november 2015

Eind november: agenda voor 2016 kopen!!

Halverwege / eind November begint het bij mij altijd weer te kriebelen om een nieuwe agenda te kopen! Ik vind dat echt superleuk en snuffel altijd in verschillende winkels voordat ik de uiteindelijke keuze maak. En het lijkt wel alsof er elk jaar weer méér agenda´s bijkomen.... Of ligt dat nou aan mij?

Dit jaar lagen mijn wensen voor een nieuwe agenda iets anders dan vorige jaren. Ik vind het nu namelijk belangrijk dat ik niet alleen mijn eigen afspraken kan bijhouden, maar ook die van Tobias, Sander, mijn werk en de kinderopvang. Zodat ik op die manier goed kan bepalen welke tijden ik kan doorgeven om te gaan werken en wanneer ik juist niet kan werken... Bijvoorbeeld omdat de kinderopvang dicht is, of omdat Sander een dagje vrij heeft gepland...

De keuze viel dus al snel op een gezinsplanner. Dit is een agenda met vakjes waarin je heel overzichtelijk iedereens afspraken kunt noteren. Er vallen dan wel direct veel agenda´s af, maar dat was niet zo erg.... Er is dan nog steeds genoeg om uit te kiezen!!Uiteindelijk heb ik mijn oog laten vallen op Piens planner: een gezinsplanner waarin je voor 6 personen dingen in kunt plannen. Ik heb hem ook direct maar gekocht, want ik weet inmiddels: van uitstel komt afstel! 5 van de 6 vakjes zijn al direct in gebruik. Of ik de zesde ook ga gebruiken weet ik nog niet; misschien dat ik wel weer wat meer ga inplannen wat ik wil schrijven voor Positief Besparen, want momenteel loopt dat even niet zo lekker.

Ik ben wel benieuwd wie er nog meer een papieren agenda koopt. Ik hoor om me heen namelijk heel veel mensen die alles inplannen in Google calendar of een andere agenda-app. Maar toch liggen de winkels boordevol met agenda´s! Dus je zou toch denken dat er tóch nog mensen zijn die net als ik wél een agenda kopen?!

18 opmerkingen:

 1. Hier geen gezinsplanner want werktijden zijn alle weken hetzelfde. En alleen zoon zit op school en die uitjes vul ik bij mij in de agenda. Mijn man gebruikt de agenda van Outlook die synchroniseert met die van mij. Ik gebruik die van mij nooit maar vul de afspraken die belangrijk zijn voor mijn man, maar waar hij niet heen hoeft, in zijn agenda. Maar dan weet hij wel wat er speelt, bijv vrije dag kind, ziekenhuisbezoek van 1 vd kids en als wij naar opa & oma gaan en hij zelf voor het eten moet zorgen:-)
  Ik heb weer een agenda van de H.ema gekocht voor 6 euro, ging toevallig die dag ook nog 5% vanaf :-) en die bevalt mij al jaren prima. Hij kan mooi in mijn bureala en ligt dus niet in het zicht. Dat vind ik het nadeel van die planners en dure agenda's. Ze zijn zo groot/dik. Maar ik vind het wel heel erg leuk om er door heen te sneupen om te zien welke er allemaal zijn. Maar vind het zonde van mijn geld om er zoveel aan uit te geven. Standaard kost zo'n "mooie"agenda zomaar 15 euro of meer. En ik kan ze zelf ook wel mooi maken met washi tape, mooie pennen gebruiken enz.
  Ik heb ook een jaar een agenda v.d. A.ction gehad maar dat was niks. Maar ze moeten ook niet te klein zijn, dus wat dat betreft ben ik wel kieskeurig en kom dus standaard op He.ma uit qua prijs/kwaliteit.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds afgelopen jaar ben ik overgegaan naar een digitale agenda op mijn telefoon en die deel ik met met mijn vriend. Zo kunnen we van elkaar zien wat we in de agenda hebben staan. Ik wil echt niet meer anders. Was ik eerst heel sceptisch (was verknocht aan mijn papierenagenda), maar ik ben helemaal om

  Telefoon heb ik altijd bij mij en mijn handtas niet. Dus als er een nieuwe afspraak in moet zet ik hem er direct in. Als ik mijn handtas niet bij mij had gj g het op losse briefjes en die raakte ik weer kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ook hier ieder jaar een kleine agenda. Het is zoveel prettiger even door een papieren agenda bladeren ipv door een electronische. Ik mag hem altijd op het werk bestellen dus het is een eenvoudige zwarte, dit vind ik echter prima en gratis. ;)
  Deze is echter alleen voor privegebruik gek genoeg. Op het werk gebruik ik de agenda van outlook die een melding geeft als het bijna tijd is voor iets. Ook handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al jaren een kleine, simpele agenda met voor mij voldoende ruimt op alle dagen. Ik heb niet zoveel afspraken en noteer ook die van vriend erin. Bij zo'n witte boekenwinkel voor 2 euro, een voorwaarde is wel dat er een spiraal in moet zitten zodat ik hem makkelijk open kan slaan en past ook prima in tas.
  Digitaal doe ik niets, ook adressen en telefoonnummers staan in een boekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn agenda zit in mijn hoofd. Ik werk altijd dezelfde dagen en tijden en hoewel zoon en dochter wel veel afspraken hebben, vergeet ik zeer zelden iets. Alleen afspraken die heel ver weg zijn (controles etc.) die zet ik in de outlook agenda op het werk. Ik ben vier dagen per week op het werk (niet altijd de hele dag, maar toch) en zo komen die lange tijd afspraken weer voorbij.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb al jaren geen papieren agenda meer. Ik gebruik de outlook-agenda van mijn werk en daar gaan ook prive-afspraken in. Meneer Money Wenkbrauw heeft ook een digitale agenda en we kunnen bij elkaar afspraken in de agenda zetten, hetzij ter informatie, hetzij als het fijn is als de ander aansluit.
  Ik zou een papieren agenda kwijtraken. Mijn digitale agenda kan ik overal raadplegen waar ik bij internet kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zowel mijn man als ik gebruiken een papieren agenda om werkuren, doktersafspraken, dagen dat we instaan voor de opvang van de kleinkinderen in te noteren. Ik koop nooit agenda's want we krijgen allebei tot nu toe nog elk jaar een kleine zakagenda van de bank. Groot genoeg voor ons en makkelijk om in mijn buideltasje te steken. Mijn man zijn agenda zit altijd in de binnenzak van zijn jas.Het stoort ons niet dat er reclame op die zakagenda staat. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind een papieren agenda nog steeds het meest handig. Eigenlijk dubbelt het bij mij meteen als een soort van dagboek, ook achteraf noteer ik nog van alles. Ik ben het overzicht kwijt bij een digitale agenda, daarom vind ik het leuk voor erbij maar niet zonder de back-up van een papieren versie.
  Komend jaar heb ik de 'Paperblanks Albert Einstein Agenda 2016'. Die agenda's vind ik heel prettig en aangezien we net naar een wijk met allemaal straatnamen vernoemd naar natuurkundigen zijn verhuist, vond ik dit wel toepasselijk.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik heb dit jaar voor het eerst een familieplanner gekocht. Veel overzichtelijker dan alles proppen in een agenda.
  Gekocht bij V en D voor ik geloof 15 euro. Helaas kwam ik er te laat achter dat de Kruidvat ze voor 2 euro verkoopt. Tip voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben ook definitief overgestapt naar de Google Agenda. Ik kocht altijd van die leuke kleurrijke agenda's met de leukste versiersels, mooie kaften en illustraties en het was echt een sport om 'de agenda' te vinden. Maar ik zou liegen als ik zei dat ik hem altijd bij me had. Mijn telefoon heb ik gelukkig wél altijd bij me. Het gebrek aan kleurtjes en illustraties neem ik er dan maar op de koop toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga elk jaar voor de goedkoopste agenda, meestal die van 1-2 euro. Ik schrijf niet zo gek veel in de agenda, maar handig vind ik het wel. Ik hoef dus niet mega veel ruimte,een week op twee bladzijden vind ik voldoende. En het liefst klein formaat, past het makkelijk in mijn handtas.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier een gratis agenda, van een of ander bedrijf. Meer dan 2 euro geef ik er nooit aan uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb ook de piens planner! ideaal. op mn mobiel heb ik gewoon neit het overzicht wat ik nodig heb om de week normaal door te komen.. dingen als wanneer ik boodschappen kan doen ivm de hoeveelheid kinderen etc, wil ik gewoon in 1 oogopslag kunnen zien.. mn opvangkids komen elke week op andere dagen en tijden.. als er dan eens een afspraak met huisarts, orthoptist, cb etc nodig is, wil ik snel kunnen zien wanneer ik een opvangkindje heb of vrij ben, en dan ook nog of eigen kids dan afspraken hebben (zwemles, peuterspeelzaal, uit logeren enz) al die dingen zie ik niet in 1 oogopslag in mn mobiel. vind dat dus verschrikkelijk :p dus heerlijk elk jaar een nieuwe, en dan niet pas in november, maar al eerder, t kriebelt al in september.. ;) maar koop m meestal in oktober. piens planner bevalt nu al prima, alles voor 2016 staat er al wat ik nu weet (dingen van school dankzij hun jaarkalender, zwemles van dochter en mogelijke afzwemdag voor haar B, verjaardagen, evt te onthouden dingen (dat dochter opeens mee wil doen aan een sponsorloop bijv :p dus dat ik haar daarvoor moet opgeven ;) ) schoolvakanties, enz. heerlijk :) helemaal klaar voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier een gratis agenda van een of ander bedrijf. Ik geef er eigenlijk nooit meer dan 2 euro aan uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb ook iets met papieren agenda's maar aangezien ik weinig afspraken buiten de deur heb, koop ik er geen meer. In plaats daarvan koop ik nu elk jaar een weekkalender, waar alle afspraken van elk gezinslid op genoteerd worden. Zo kan iedereen er op kijken. En ik zoek ook elk jaar een mooie uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kocht vroeger altijd de seasons agenda. Tegenwoordig krijgen we elk jaar een gratis agenda van de postcodeloterij. Scheelt toch weer 15 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik gebruik hem niet extreem vaak, maar koop eigenlijk al jarenlang steeds weer een nieuwe vulling voor mijn filofax.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kocht meestal die van de h.ema maar dit jaar een andere voor m'n verjaardag gevraagd: de 'Sestra' agenda. Hij is iets groter en lekker kleurrijk van binnen, en mooie spreuken bij elke week.
  Meer schrijf ruimte dus blij mee!
  Ik houd van het weekoverzicht in een agenda, daarom gebruik ik de digitale nauwelijks. Alleen als iets voor mijn man belangrijk is. Hij gebruikt het altijd.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...