maandag 23 november 2015

De zeikblog die je niet moet lezen als het je irriteert ;)

Dit gaat een enorme zeikblog worden, dus als je daar niet van houdt, dan kun je nu nog wegklikken. ;) Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd als je tóch doorleest.


Tobias is alweer / nog steeds ziek. Het ging even 3 daagjes wat beter. We hadden zelfs één keer uitgeslapen tot kwart voor 8, dus ik dacht: pfiew, we hebben het achter de rug met die verkoudheid! Maar nee hoor! Een dag later was het wéér raak. En deze keer kreeg hij ook allemaal rode bultjes. Eerst dachten we dat het wel waterpokken zou zijn, maar nee.... het bleek krentenbaard te zijn!En de verkoudheid is inmiddels ook weer terug, dus nu is hij verkouden én hij heeft krentenbaard. En het gaat weer verschrikkelijk qua slapen. Hij is helemaal aan het einde van zijn latijn. Zó zielig om te zien. Als hij wakker wordt begint hij ook direct keihard te huilen, zo gefrustreerd is hij dat ie niet verder kan slapen.

Inmiddels weten wij ook niet meer zo goed wat we moeten doen. Zout water om zijn neus schoon te spoelen, ui bij het bed, Luuf onder de voetjes, Luuf op zijn borst, paracetamolletje, een doek over de verwarming om de lucht wat vochtiger te houden, speciaal badspul met eucalyptus.... Niets helpt! Hij is inmiddels gewoon té oververmoeid en het lijkt een beetje een vicieuze cirkel te worden. Doordat hij zo moe is gaat ie elke keer huilen en maakt zich heel erg boos, en doordat hij zich zo boos maakt slaapt ie dus niet en heeft zijn lichaam niet voldoende energie om beter te worden.

Inmiddels hebben we een antibiotica kuurtje voor hem gekregen. Doordat zijn eczeem ook weer opspeelt is het onmogelijk om te voorkomen dat hij zichzelf kapot krabbelt en de infectie verder uitbreid. Hopelijk hebben we het met de antibiotica snel onder controle. Ik hoop dat we die vervelende verkoudheden nu snel achter ons laten :(

En ja, dan ga ik mezelf ook weer gek maken met gedachtes over dingen die ik misschien wel verkeerd doe.... Had ik wel moeten gaan werken? Zou Tobias een betere weerstand hebben gehad als ik hem langer borstvoeding had gegeven? Krijgt hij wel genoeg vitamines binnen etc, etc.... Tips om weerstand op te krikken zijn dus zeker welkom....

38 opmerkingen:

 1. Gatsiederrie! Dit is slopend voor jullie alledrie!! Succes! Groeten Michelle (die normaal stil meeleest)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat ontzettend zielig voor jullie allemaal. Het klinkt misschien gek, maar hij is nu zijn weerstand aan het verhogen door het vechten tegen al die virusjes, daar kun je verder weinig tegen doen. Slaapt hin wel als hij tegen je aan ligt op de bank of in jullie bed? Dan zou ik daarop inzetten, opvoeden en huishouden komt later wel....sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben geprobeerd om hem bij ons in bed te laten slapen, maar gek genoeg gaat hij dan alleen maar keten! Wat nog het beste helpt is bij hem gaan zitten en een boekje voorlezen. Dan valt hij wel in slaap.... voor een half uurtje ofzo. En dan begint het hele verhaal weer van voor af aan :(

   Verwijderen
  2. Ieder half uurtje is er een toch? Super als hij ff een half uurtje slaapt! En dan heeeeel snel zelf ook even rust pakken.....

   Verwijderen
  3. Absoluut! Dat proberen we ook zeker. Sander valt gelukkig heel snel weer in slaap. Zelf duurt dat altijd wel een kwartier tot 20 minuten, dus vannacht heb ik dan met oordoppen in geslapen om toch wat meer rust te pakken....

   Vanmiddag heeft ie goed geslapen, anderhalf uur achter elkaar. Heb het idee dat de antibiotica hem misschien wat suf maakt, maar in dit geval is dat niet zo erg...

   Verwijderen
 3. Wat vervelend dat jullie kleine mannetje steeds zo ziekig is. Krentenbaard heeft dochter hier ook gehad toen ze de leeftijd van Tobias had en op het kdv zat. Met al die negatieve gedachten is jou weerstand straks ook weg. Er is geen goed of fout en het is heel menselijk om te twijfelen. Ik heb met dochter ook periodes gehad dat ik bang naast haar bedje zat in de nacht omdat ze benauwd was en ik bang was dat ze stopte met ademen. Dat gebeurde niet en uiteindelijk knapte ze op. Man is een ras optimist en die trekt mij altijd door dit soort situaties heen. Pas nog toen dochter haar arm lelijk brak en twee keer geopereerd moest worden.
  Veel sterkte, hoe vol en probeer de zon te blijven zien.
  Nic.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die angst herken ik inderdaad ook heel goed. Als ie dan eindelijk slaapt dan vind ik het weer te stil en lig ik constant met gespitste oren of hij niet aan het stikken is. Heel akelig :(

   Verwijderen
 4. Hè bah. Laat de wat als vragen zitten. Je bent een goede moeder!
  Hoop dat z'n kuurtje snel aanslaat. Hier onze uk ook weer eczeem. Echt vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar voor de meeste ouders.
  Houd moed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Door het ziek zijn krijgen ze juist een betere weerstand. Ik vond dit ook echt tropenjaren, ik werkte toen ook nog dik 3 dagen en mijn man vijf. Iedere keer het betreffende kind weer ophalen van de creche en naar oma brengen. Maar kop op hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi, probeer een kussen (even uitvogelen wat de beste grootte/dikte is) onder zijn matrasje te leggen bij het hoofdeinde. Dan ligt hij iets hoger/schuiner en loopt snot etc niet zo z'n hoofd in zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. of wat boeken onder de pootjes aan het hoofdeinde

   Verwijderen
 8. Heb je ook al Vick op de borst smeren geprobeerd? of doekje metwat erop naast zijn hoofd leggen.

  Mijn dochter werkte 10 jaar op creche en kreeg zelf ook eens de krentenbaard maar dan op handen.

  Ja het is nu een moeilijke tijd in de winter, maar wanhoop niet het versterkt hem uiteindelijk alleen maar. Veel drinken en gezond blijven eten, en sterkte jullie beiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ging dat om de mond, hand en voetziekte? Die kreeg mijn dochter op de peuteropvang. In de tijd van mond-en klauwzeer, dus er werden grappen gemaakt over met haar naar de dierenarts gaan. Vond ik niet zulke leuke grapjes..

   Verwijderen
 9. Het gaat over hoor !!! en die weerstand bouwt hij vanzelf op. Laat de boel de boel, dat komt later wel.
  Enne doe alles met heel veel liefde, dan doe je het goed. Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oph meis, al die dingen verandert er niets aan.. krentenbaard kunnen ze overal oplopen.. kan wel hardnekkig zijn... :( beterschap voor tobias en heel veel sterkte voor jou! voor mama's zijn zieke kindjes altijd behoorlijk zwaar :(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach gossie toch, jullie kleine mannetje! Het is gewoon naar als die ukkies voortdurend ziek zijn, en dat je je zorgen maakt is toch logisch! Maar er valt jou niets te verwijten, stop daar alsjeblieft mee. Je bent niet de enige werkende moeder, laat dat borstvoedingsverhaal toch eens een keer los (niets meer over lezen, dikke vette streep eronder) en jullie doen echt, maar dan ook echt niets fout! Dit had je ws ook gehad als je thuis was gebleven en Tobias naar de peuterspeelzaal was gegaan. Het enige is dat je, omdat je er nu naast werkt, zelf ook minder tijd hebt om uit te rusten. Maar daar staat meer geld en dus jezelf af en toe eens extra kunnen verwennen tegenover.
  Ik vind het helemaal geen zeikblog, elke ouder heeft zijn onzekerheden. Zo heb ik een jaar lang elke nacht naast het bed van mijn drie-jarige dochter geslapen op en matrasje. Ze werd elke nacht wakker met buikpijn maar medisch was er niets te vinden. En ineens sliep ze weer door. Nog steeds is ze buikpijn-gevoelig, ik denk nu zelf dat ze gewoon prikkelbare darmen heeft dus passen we een beetje op met gluten. Maar ik was ook teneinde raad toen zo klein was.
  En zo heb ik ook bij zoonlief wel eens met mijn handen in het haar gezeten. Nog soms, want ook pubers stellen je voor problemen ;-)
  Maar onthoud: je doet het goed genoeg, en je bent goed genoeg! Weg met die schuldgevoelens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hou vol hoor en laat het los. Doordat jij je zo druk maakt voelt hij jouw onrust en wordt daar blijkbaar zelf ook onrustig van.
  Dit soort dingen krijgen kinderen, zo bouwen ze weerstand op. Krijgen ze het niet nu dan krijgen ze het wel op de lagere school. Je moet er doorheen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het vreselijk rot is voor iedereen hoor, ik hoop niet dat je me verkeerd begrijpt wat dat betreft.
  Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nee joh! Niks jezelf de schuld geven! Ik hang al een week op dezelfde manier door het huis, hoor om me heen niet anders dan dat het wel tot drie (!) weken kan duren. Ik ben er - net als de anderen - natuurlijk ook hartstikke klaar mee, weet niet meer hoe ik me nog beter kan weren tegen die lange ziekteperiode en zie mijn lijf ook heftig (er) reageren op prikkels (lees:voeding/ontstekingen/wonden)
  Het komt langzaamaan weer goed, doe gewoon wat je kunt, maar geef jezelf alsjeblieft niet de schuld. Sterkte en beterschap voor het mannetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn beide dds waren op de creche en bij de gastouder ook om de haverklap ziek, maar op de kleuterschool en lagere school nooit meer.

  Mijn jongste dochter heeft ook eczeem, en die heb ik kunnen aanleren dat ze gaat wrijven in plaats van krabben, dat lukte al bij 2 jaar, missschien lukt dat bij Tobias ook? Mijn oudste van 7 weet inmiddels dat het beste middel tegen jeuk is om het te negeren, en dat begint ook steeds vaker te lukken. Dan gaat ze lezen, en soms ga ik met haar hoofdrekenen (dat vindt ze lastig, dus wat extra oefenen is nooit weg).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn beide dds waren op de creche en bij de gastouder ook om de haverklap ziek, maar op de kleuterschool en lagere school nooit meer.

  Mijn jongste dochter heeft ook eczeem, en die heb ik kunnen aanleren dat ze gaat wrijven in plaats van krabben, dat lukte al bij 2 jaar, missschien lukt dat bij Tobias ook? Mijn oudste van 7 weet inmiddels dat het beste middel tegen jeuk is om het te negeren, en dat begint ook steeds vaker te lukken. Dan gaat ze lezen, en soms ga ik met haar hoofdrekenen (dat vindt ze lastig, dus wat extra oefenen is nooit weg).

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Komt weer goed hoor! Hier hadden ze het ook toen ze naar de peuterspeelzaal gingen, elk virusje namen ze mee. Nu zijn ze 5 en 6 jaar en gaat het al een stuk beter. Als je eerder of niet was gaan werken had je waarschijnlijk in een andere periode meer ziektes gehad. Volgens mij ontkomen ze er niet aan zodra ze veel met andere kindjes spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh en onze dochter die wel borstvoeding heeft gehad was vaker ziek dan de andere.....dus daar moet je (proberen) niet meer aan te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Is dit het je allemaal waard?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Qua werken bedoel je?! Zeker wel!! Liever dat ie nu al die ziektes krijgt dan wanneer hij naar school gaat. Dat lijkt me veel vervelender, aangezien hij op dat moment veel meer mist als hij ziek is dan nu.

   Verwijderen
  2. Kijk, that's the spirit! Als je zo blijft denken kom je er wel!

   Verwijderen
 19. Het heeft niets met borstvoeding te maken, maar alles met een nieuwe omgeving waar veel kinderen dicht op elkaar spelen. Bij jullie thuis is het natuurlijk 'schoon' en die 'flora' heeft zijn lichaam al verwerkt. Nu bouwt hij weerstand op tegen nieuwe 'flora', liever nu dan straks als hij naar school toe gaat.
  Mijn huisarts noemt dit altijd het jonge ouder syndroom, zodra de kinderen naar kdv, of peuterspeelzaal gaan zijn de ouders ook meer ziek. Ook die lichamen moeten wennen aan de nieuwe 'flora'.

  mijn dochter heeft nogal last gehad van pseudo Kroep, dus ik heb weken met haar in de badkamer geslapen met een stromende douche zodat ze warme vochtige lucht kon inademen. Dan sliepen we allebei nog een paar uur.

  Volgende winter zal het een stuk minder zijn.

  Hier helpt het nog steeds om het hoofdeinde wat hoger te zetten, wij hebben een aantal blokken van een cm of 10 - 15 onder het hoofdeinde gezet. En dochterlief, inmiddels 10, hing in dit soort periodes het liefst gewoon tegen mij aan, recht op in bed of op de bank en zo suften we de nacht door.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Geef hem naast de antibiotica ook echinaforce. Dat ondersteunt het lichaam en je zou hem ook nog probiotica kunnen geven om de darmflora te versterken. Is mss niet echt voor zijn krentenbaard en verkoudheid, maar wel om zijn weerstand te verbeteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat ontzettend vervelend en helaas ook herkenbaar. Ik heb dus geen tips, want ik loop er zelf ook tegenaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik kan je helaas niet verder helpen anders dan even lekker naar je gezeik luisteren ;-))) en heel veel beterschap wensen voor Tobias!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Was hier precies hetzelfde toen de eerste naar de peuterspeelzaal ging, iedere keer weer ziek en van alles oppikken. Was je nou niet gaan werken dan was het toch een half jaar later ook gebeurd als hij naar de peuterspeelzaal was gegaan. Dit gaat ook weer voorbij, ze moeten weerstand opbouwen na altijd in een thuis te zijn geweest. Voel je aub niet schuldig, het is normaal. Veel sterkte voor Tobias en voor jullie gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heb je fusidinezuur voor de krentenbaard? Werkt als een trein en ook tegen de jeuk. En ja, ik ben ervaringsdeskundige. Heb het zelf ook gekregen van mijn zoontje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fusidinezuur en daarnaast een antibiotica. Het breidde zich namelijk al uit naar zijn benen ook. Doordat hij eczeem heeft gaat dat heel snel, helaas. Dus we bestrijden het op twee manieren: zowel van binnenuit als lokaal met een zalfje.

   Verwijderen
 25. Ah balen, hier ook wat zieken gehad afgelopen week en nu ook een met krentenbaard. Meerdere kinderen op school hadden het. Dus om de beurt alles gehad (behalve luis gelukkig!) en ook veel slapeloze nachten, dus ik voel met je mee.
  Gelukkig gaat krentenbaard snel over met fusidinezuur. Sterkte jij! Het komt wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh, wat erg voor dat kleine mannetje. Wees niet te streng voor jezelf. mijn kinderen zijn ook veel ziek geweest toen ze zo klein waren, de jongste lag zelfs vier keer in het ziekenhuis toen hij de leeftijd had van Tobias. Toen begon ik ook wel aan mezelf te twijfelen moet ik zeggen. Krentenbaard heeft mijn oudste zoon ook verschillende keren gehad, het kwam steeds terug, maar na een tijdje was hij er toch volledig van af en toen is het nooit meer teruggekomen. Sterkte en veel beterschap voor je kleine mannetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Och wat sneu. Hij krijgt ook wel alles tegelijk nu lijkt het. En voor jullie is dat natuurlijk ook heftig.

  Hopelijk herstelt zijn lichaam zich snel. En jullie ook sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Och sneu..... hoop voor jullie allemaal dat je de komende nacht meer slaap kan pakken, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mag hij (al) hoestdrank met codeïne? Mijn zoon is als klein mannetje ook veel aan het hoesten geweest. Codeïne hielp ietsje. De dokter gaf aan dat we het anders eventueel zelf maar moesten nemen, zodat wij in elk geval beter sliepen.
  Het helpt tegen hoesten, helaas niet tegen snot.

  Bij mijn zoon (6 maanden borstvoeding gehad, overigens.. ) was het met 4,5 ineens weg.

  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)