vrijdag 30 september 2016

Quotes van ons kereltje - September 2016

De uitspraken van Tobias blijven mij vermaken en verbazen. En ik vind het ontzettend leuk om deze blogjes zelf ook af en toe terug te lezen. De afgelopen maand brak de peuterpubertijd hier wel echt door. En wist Tobias me bijna in mijn broek te laten piesen van het lachen... 


 • Toen Sander en ik een keer een meningsverschil hadden: Mama, niet boos praten! (En ik deed nog wel zo mijn best om Tobias er niks van te laten merken!!)


 • Ik deed voor de grap een zwemluier op mijn hoofd en zei dat het een hoed was. Waarop Tobias ontzettend eigenwijs zei: Dat is geen hoed! Zeker niet!
 • Tobias probeerde zelf zijn schoenen aan te trekken en hanteert Emile Ratelband truucjes op zichzelf te motiveren: Ik kan het! Ik kan het! Ik kan het!


 • Een vraag die we deze maand heel vaak hoorden was: Watkantermeedoen?


 • Tobias was ervan overtuigd dat Center Parcs een zwembad is en dat alles wat je nog meer kunt doen géén Center Parcs is. Dit is geen Center Parcs! Dit is een bos / een klein huisje etc.!


 • Sander schonk thee uit een theepot en zei: we drinken allemaal thee uit dezelfde theepot. Waarop Tobias zei: Gekke Papa! We drinken uit een bekertje!
 • Toen we een flink stuk met de auto hadden gereden was Tobias in slaap gevallen. Exaxt op het moment dat we aankwamen op de plaats van bestemming werd hij weer wakker. Toen ik vroeg of hij uitgeslapen was, zei hij: Ik ben wakker! Zeker weten!


 • De nee-fase is ook aangebroken. Vooral qua kleding heeft Tobias een sterke mening, dat hij het liefst zo min mogelijk kleding aan wil. Ik wil niet een joggingbroek! Dat vind ik lastig! of: Ik wil niet sokken, ik heb het warm! Dat soort opmerkingen komen dagelijks voorbij. 


 • Toen Tobias een keer moe was en daarom zat te huilen in de auto bood Sander aan om de autostoel in slaapstand te zetten voor Tobias. Tobias antwoord: Ik wil niet slapen! Ik wil zitten en huilen!
 • Erg grappig, maar ook wel een beetje genant: Tobias speelt de laatste tijd heel vaak dat ik een ijsje ben. En zegt dan elke keer: mama, ik vind je zoooo lekker! Ik ga je likken! De eerste keer dat hij het zei kwam ik haast niet meer bij van het lachen. 

 • Tobias is dol op kaas. Toen mijn moeder hem een kaaskopje noemde keek hij even wat mijn moeder op haar brood had en zei: dan ben jij een worstkopje!


Ik vind het ook altijd erg leuk om dit soort grappige uitspraken te horen van andermans kinderen. Dus als je zelf nog leuke anekdotes hebt: schroom niet om ze hier achter te laten! ;)

3 opmerkingen:

 1. Mooiste opmerking ooit kwam van mijn neefje, toen bijna 3. Mijn schoonzusje was hoogzwanger van de tweede. Ze stond toen tijdens een bezoekje van ons in de open keuken. Mijn broer stond naast haar en plaagde haar wat met haar dikke billen. Reactie van mijn neefje: " Nee papa jij hebt nog steeds de dikste kont!" Dat kwam er zo droog uit!! Ik blijf er nu 18 jaar later nog steeds om lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was najaar en ondanks dat ik 2 shirts, een truitje en een vest aan had, had ik het koud. Dus ik zeg tegen mijn kinderen: jongens, mama heeft het koud, vinden jullie het ook koud?
  Mijn oudste (toen 9) antwoordde: nee mama, dan moet je een trui aantrekken!
  Toen ik zei dat ik al 4 truien aan had zei hij: nou mama, dan ben je kapot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hilarisch! Heerlijk he, zo'n grappig knulletje!

  Ik heb de beste uitspraken van mijn kinderen bijgehouden op een privéblog. Nu ze iets ouder zijn, zeggen ze nog steeds de mooiste dingen. Hierbij een paar anekdotes:

  Aan tafel bespreken mijn partner en ik het fenomeen lichaamstaal. Zoon van 7 zeer geïnteresseerd: "waar zit dat precies, je lichaam-staal?"

  En toen hij 3 was, volop in zijn Brandweerman-Sam-fase:
  "Ik voel me geen jongen", zegt hij bloedserieus. Mama vraagt heel voorzichtig: "Oh, hoe voel je je dan?" Zoon: "Ik voel me een brandweerman."

  En dan mijn dochter van 5:
  We bakken samen taart. Ik geef haar een eitje om te breken, en ze ziet dat er nog een veertje aan zit. "Hee, die heeft de winkelmevrouw laten zitten. Als het eitje in de winkel komt, dan haalt de mevrouw het kuikentje eruit, en stopt ze er het gele dingetje in. En kopen wij het. Hier zit t veertje er nog aan."


  En vorig jaar, toen ze net 4 was:
  "Ik heb zoooo'n krabbel aan mijn voet!"

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...