vrijdag 28 oktober 2016

Goedkoop kan nog steeds duur zijn!

Ik had laatst een aha-momentje. Ik was de voorraadkast aan het opruimen en kwam een aantal producten met 35% kortingsstickers tegen tijdens het leeghalen. Toendertijd leek het echt een koopje, maar uiteindelijk had ik het blijkbaar toch niet nodig, want anders was het vast al op geweest.

Toen ik vorige week weer bij de 35% kortingsbak stond te kijken bedacht ik me opeens dat het bijna altijd om bepaalde type producten gaat:

 • (Ongezonde) producten die ik eigenlijk niet echt nodig heb, zoals koekjes en snoep 
 • Spullen die alsnog duurder zijn dan de variant die ik normaal gesproken koop. 
 • Producten die ik normaal gesproken helemaal niet zou kopen; ook niet als het in de aanbieding is! Blijkbaar heeft zo'n stickertje een rare uitwerking op mij! ;)

Ik probeer nu dus kritischer te kijken naar wat ik koop met 35% korting:

 • Past het in een gezonde levensstijl? ( * kuch kuch * of is het chocolade? ;) (deze blog word gelezen door mensen die mij persoonlijk kennen, dus als ik dat er niet bij zet krijg ik commentaar!! ) )
 • Is het goedkoper dan wat ik normaal gesproken koop?
 • Zou ik dit ook kopen als het niet in de aanbieding is? (zeker bij non-food producten vind ik dit een belangrijke vraag, want ik heb al genoeg troepjes in huis!)
Kopen jullie vaak producten met kortingsstickers?


9 opmerkingen:

 1. Nee, bij mij valt het gelukkig mee. Ik val meestal voor ongezonde troep die niet in de aanbieding is. Zoals oreo's. Of chocolade.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik alleen als ik het anders ook zou kopen. Verpakte, gesneden andijvie bijv, of haring, of humus. Dan vind ik het een prima deal. Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik overweeg inderdaad of ik het anders ook zou hebben gekocht. Maar soms is het wel leuk om iets te proberen wat ik niet ken.
  Op de vleesafdeling kijk ik ook altijd even of er wat is, wordt toch ingevroren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, want wij doen onze boodschappen online via Picnic :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, hier had ik het net over met mijn oppas! Dat op aanbiedingen letten goed is maar de valkuil daarin is dat je het niet moet kopen omdát het in de aanbieding is.
  Zo heb ik net wicky 2e gratis gekocht, omdat ik het mijn kinderen gun en het kan betalen, maar ik zou het een paar jaar geleden niet gekocht hebben omdat limonade in een beker mee naar school toch echt véél goedkoper is :)
  Maar toen moest ik daar rekening mee houden en nu niet meer gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb ik ook ooit geconstateerd, en nu blijf ik er zoveel mogelijk vanaf. Scheelt wel dat de Jumbo het nauwelijks heeft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik val er alleen voor als ik het graag gebruik of het echt goedkoop is. Maar ik heb weinig opbergruimte voor 'voorraad' dus eens per 2 weken probeer ik zoveel mogelijk op te maken. Dan verzin ik dus een gerecht met dat product wat ik met korting heb gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee doe ik bijna nooit. Omdat ik het meeste online koop. Dan zijn er ook wel aanbiedingen maar idd vaak is t helemaal niet aantrekkelijk. Kort gezegd: eten zonder troep is zelden in de aanbieding.
  Ik verbaas me op fb ook echt wel een bij een groep waar ik in zit, wat voor zooi mensen kopen.
  Want alsnog is een cake zelf bakken veel goedkoper. (Jij weet wel wat ik bedoel nu denk ik)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het ook, en die post was ook een onderdeel van mijn eigen eye-opening ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...