zaterdag 29 oktober 2016

Druk, druk, druk...

Morgen vieren we Tobias' verjaardag! Superleuk, maar ik vind het altijd wel heel erg druk qua voorbereidingen. Drukker dan voordat we een kindje in huis hadden lopen. Je moet nu toch altijd met een aantal dingen rekening houden:


 • Het cadeau moet een geheim blijven, dus kan niet worden ingepakt op momenten dat Tobias wakker is. Bovendien is het dit keer een heel groot cadeau (een fiets! ssst!), dus we konden het ook niet echt verstoppen, dus het kon pas op het laatste moment opgehaald worden
 • Taart halen we voor onze eigen verjaardagen gewoon bij de supermarkt, maar Tobias krijgt een speciale taart van de bakker die we ook pas op het laatste moment kunnen ophalen.
 • Schoonmaken en opruimen kon voorheen gewoon eens per week, maar met een kruimelend, rommelmakend monstertje in huis moet dat ook allemaal op het laatste moment (Overigens is Sander soms ook een kruimelend, rommelmakend monster ;) )
Dan is ook nog eens een van Tobias' vriendjes jarig! Die viert het vandaag. Dus daar gaan we straks ook nog even heen. En ik moet van 9 tot 1 werken. En een vriendin belde gisteravond of wij even een uurtje op haar kindjes konden passen....

Kortom: ik begin hem nu opeens een beetje te knijpen of we alles wel op tijd af krijgen! Gister was ik nog superchill en zijn we samen naar een binnenspeeltuin geweest, maar nu denk ik opeens: aaarrrggh!Zal dit allemaal nog goedkomen?! Jullie horen het morgen wel! ;)

6 opmerkingen:

 1. Opruimen doe ik wel voor een verjaardag, maar schoonmaken voor een verjaardag is zinloos, dat doe ik dus pas er na.

  De beste verstopplek voor kadootjes is vaak gewoon in hun eigen kamer. Ik heb een aantal jaar het kado gewoon gelegd waar het normaal zou komen te liggen. Zeker als ze 2 zijn hebben ze dat nog niet door. We hebben ook wel eens gewoon iets gegeven dat ze al had, het ging toch vooral om het uitpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt goed! Probeer te relaxen ;) mensen hoeven niet te zien dat je perfect bent, maar willen gewoon van jullie aanwezigheid genieten. (Deze tip geldt ook voor mezelf! Ik mag over 2wk)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is vast goed gekomen! Leuke dag gehad? En van harte gefeliciteerd trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ademhalen. Soms ben je wel een beetje een stresskipje hoor. Schoonmaken vóór een kinderverjaardag? Lijkt me niet handig. Maak t voor t oog netjes, het is binnen 10 minuten toch weer een zooi en vies. Cadeau: zolder? Berging? Beetje afdekken? Valt heus niet op.

  Niet zo druk maken is volgens mij de key. Dan komt de rest vanzelf.

  Fijne verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je maakt er te zeer een punt van. Het hoeft niet Perfect, alleen maar Gezellig! Tobias maalt niet om een kruimel meer of minder, maar een lachende pa en ma vindt ie wel belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha hier hadden we dezelfde "stress" al is t na 7 jr geen stress meer.. maar wordt het al een gewoonte.. lijstje voor de week voorafgaand en lijst voor de dag zelf (theezakjes, suikerklontjes in bakjes, stoeltjes klaarzetten, taart klaarzetten met bordjes en vorkjes erbij enz :p langzamerhand gaat t wennen...) heerlijk een afstreeplijst... kan man ook zien wat er moet gebeuren net als mn zusje en haar vriend die heir meestal logeren ivm afstand, dus ze helpen dan ook.. erg fijn!

  hoe is t gegaan ? bij ons wisselend.. dochter was bekaf van te drukke week (woensdag villa zebra met school en kinderfeestje, vrijdag kinderfeestje en halloween bij scouting en dus zaterdag heel de dag thuis visite. gelukkig niet te druk, maar voor haar wel heel pittig dus de nodige buitjes... maar al met al, ging t erg goed :)

  jullie natuurlijk ook gefeliciteerd met tobias!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)