donderdag 10 oktober 2019

Kinderboekenweek: een boek uitzoeken

Zoals ieder jaar met kinderboekenweek mocht Tobias ook dit jaar weer een boek uitzoeken.

Waar het voorgaande jaren altijd vrij makkelijk was, was het dit jaar juist echt een zoektocht om een leuk boek uit te zoeken. Tobias kan al erg goed zelf lezen, AVI boekjes voor zijn eigen leeftijd zijn absoluut geen uitdaging voor hem en vindt hij ook erg saai. Maar de boekjes die hij wél zou willen lezen, die zijn eigenlijk nog iets te uitdagend en soms ook nog niet echt geschikt voor zijn leeftijd. Bovendien houdt hij toch wel vooral van enigszins absurde verhalen, maar mag het ook weer niet te eng zijn....

We hebben in de afgelopen week meerdere boekenwinkels bezocht, maar nergens konden we iets vinden wat echt passend was. Maar gelukkig heb ik een goede vriendin die juf is en die mij vanmorgen even een aantal leuke tips voor boeken heeft gegeven. Zij raadde onder andere de boeken van Jozua Douglas aan, omdat Tobias  enorm geniet van de verhalen van Roald Dahl.

Uiteindelijk zijn we dan toch geslaagd, we kochten het boek Pech onderweg van Jozua Douglas en Tosca Menten - een koopje voor €8! Inmiddels hebben we het eerste verhaal vanmiddag al gelezen, Tobias vond het erg leuk. Dus ik denk dat we een goede keuze hebben gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Hier waren ze dol op Pluk van de Petteflet van Annie M.G Schmidt. Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook een geweldig boek. Momenteel leest de juf dit voor op school.

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)