zaterdag 8 oktober 2011

consuminderen = lastig

Zoals we al eerder vertelden, hadden we vorig weekend besloten dat we gaan consuminderen om zoveel mogelijk geld te sparen voor een vakantie naar een ver oord. Helaas is het de afgelopen week niet zo goed gegaan; we hebben allebei veel te veel geld uitgegeven.

Hier balen we uiteraard enorm van, want als je gaat consuminderen wil je eigenlijk juist minder uitgeven in plaats van meer.

Er zijn wel een twee goed aantoonbare redenen voor het veel geld uitgeven.De eerste reden is dat ik dit weekend een high tea organiseer voor 11 mensen. Hiervoor moeten ontzettend veel inkopen worden gedaan. Ik heb 60 euro uitgegeven aan extra boodschappen voor de high tea.

Daarnaast hebben we gister een vrij dure impulsaankoop gedaan in de vorm van twee überschattige konijntjes. Inclusief alle toebehoren die hierbij horen hebben we hier 100 euro aan uitgegeven.

Tijdens het avondeten hebben we het hier over gehad. We kwamen er al snel uit dat we beide niet willen besparen op gezond eten en op het sparen voor de vakantie. Wél gaan we proberen om wat vaker rond te kijken hoe duur zaken bij andere supermarkten kosten. Nu koop ik namelijk alles bij de Albert Heijn, terwijl sommige dingen veel goedkoper zijn bij bijvoorbeeld de Lidl.
Daarnaast blijven we goed opletten hoeveel energie we verbruiken en gaan we proberen om onze vaste lasten omlaag te krijgen door middel van het beëindigen van een aantal abonnementen. En het belangrijkste: geen impuls-aankopen meer doen; hoe lief ze ook zijn!

1 opmerking:

  1. Nou ja, je WEET tenminste waar je je geld aan uitgegeven hebt. Hoeveel mensen hebben dat niet eens door?
    Vergelijken bij supermarkten kan wel schelen hoor. Ik koop ook veel bij Appie maar er komt binnenkort een Lidl bij ons. Daar ga ik dan ook kijken. En ze schijnen veel bio-produkten te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...