zaterdag 21 februari 2015

Vraag maar raak - deel 3: over geloof én over besparen

Vandaag even twee categorieën, anders ben ik over een week nóg niet klaar ;) Dit blogje heb ik trouwens gisteravond alvast klaargezet. Ik hoop dat ik morgen nog op bed lig rond deze tijd ;) Maargoed, tevergeefse hoop misschien.... We zullen het zien :)

Over het geloof:


Wat is het geloof voor jou?

Ik vind het heel lastig om dat uit te leggen. Geloof is voor mij een rustpunt in het leven. Iets waar je altijd aan vast kunt blijven houden, ook als er moeilijke dingen in je leven gebeuren. Daarnaast is het voor mij ook een richtlijn hoe ik wil leven. En tegelijk ook een relatie met God, Iemand die er altijd is.

Je schreef een tijdje terug dat jij meer behoefte hebt om weer naar de kerk te gaan en naar je geloof te leven. Hoe bevalt dat en kunnen jullie hier samen een weg in vinden.

Dit bevalt ons prima! Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet elke week naar de kerk ga, maar we houden zondag nu wel als een echte rustdag aan, waarop we veel wandelen en veel praten over dingen die ons bezighouden, waaronder het geloof. Sander is niet gelovig, maar leeft wel volgens veel principes uit de Bijbel.

Wel merk ik dat ik, vergeleken met andere mensen uit mijn gemeente, wat minder streng / radicaal gelovig ben. Ik moet hier heel erg mijn eigen weg in vinden, denk ik :)


Over besparen:

Wat is je nummer 1 bespaartip?

Dit is een gezamelijke bespaartip: wij overleggen tegenwoordig alles wat we boven de €10 willen kopen! En sindsdien hebben we beide eigenlijk nog maar weinig frutsels / troepjes gekocht. Dit scheelt enorm!

Welke dingen vinden jullie zo belangrijk dat jullie er vooral niet op besparen? En zijn die dingen misschien veranderd sinds Tobias er is?

Wij besparen overal wel in enige mate op, denk ik. Maar hetgene dat hier echt niet de deur uitgaat, tenzij we echt alles op alles moeten zetten, is toch wel Netflix. We hebben al zóveel series gekeken dat we dit er dik uithalen en hier zou ik dus niet snel op besparen. En zeker nu met Tobias niet, want we komen ‘s avonds maar weinig de deur uit en dan is het fijn om lekker knus op de bank een filmpje te kijken :)

4 opmerkingen:

 1. wat betreft geloof.. (heb er zelfs niets mee :p) maar fijn dat je er wat uit kan halen voor je zelf, iets positiefs,super!


  wat betreft besparen, denk ik dat wij het t zelfde doen :) idd overleggen over grotere aankopen. en idd veel meer thuis door de kids ;) savonds sowieso idd. wel natuurlijk leuke gezinsuitstapjes naar soms belachelijk dure parken.. maar dat is idd niet wekelijks ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. popcorn time is soort van netflix maar dan meer up to date, gratis en iets minder legaal. Mocht je toch van de netflix kosten afwillen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Netflix willen wij ook echt niet op besparen. Ik zit vanaf maart zes weken thuis en zal dan waarschijnlijk veel Netflix kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te lezen dat jij en je man zo van de zondagsrust genieten en dat jullie er samen een weg in gevonden hebben.

  Over besparen. Die tip van jou passen wij hier ook toe, maar dan gaat het over een hoger bedrag.
  Hier vind ik de grootste bespaartip om na te denken of je iets echt wilt. Dus even wachten voordat je het koopt. Meestal is het na een paar dagen al niet meer bekangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...