maandag 20 april 2015

Mijn adoptie-knuffelkat

Ben jij meer een katten- of een hondenmens?? Ik kan zelf eerlijk gezegd niet zo goed kiezen! Thuis hebben we altijd een hond gehad, op twee korte periodes na als de hond kwam te overlijden. Want een dier is geen gebruiksvoorwerp dat je direct vervangt, daar heb je tijd voor nodig om het een plekje te geven (vind ik dan). Maargoed, eerst hadden mijn ouders een golden retriever, daarna een "roteb- terriër", oftewel een "vuilnisbakkenras". En nu hebben mijn ouders een kruising tussen een golden retriever en waarschijnlijk een witte herder óf een akita inu. Twee vrij verschillende rassen, maar hij heeft van beide gewoon wat weg.... Alleen is hij blond en niet wit zoals een witte herder en is hij slanker dan een akita... Maar heeft wel weer een krulstaart. We zullen er wel nooit achterkomen ;) Maar het is in elk geval een schatje!


Maar ik heb dus óók iets met katten. Ik heb zelf nooit een kat gehad en zou niet weten wat er allemaal bij komt kijken om een kat in huis te hebben, behalve dan dat je ze moet leren om op de kattenbak te gaan, maar ik vind ze wél heel erg leuk. En katten mij meestal ook, want als ik ergens op visite ben waar ze katten hebben dat heb ik binnen de kortste keren een kat op schoot liggen. Ik vind dat altijd zo heerlijk en wordt er helemaal ontspannen van als er een kat ligt te ronken op schoot. Maar een kat in huis? Dat weet ik nog niet of ik dat zo'n succes zou vinden!

Gelukkig heb ik dus sinds kort een adoptie-knuffelkat. Onze buren hebben namelijk 5 katten en één van die katten vindt het heerlijk om bij ons in de tuin in het zonnetje te liggen. Vaak als ik terugkom van de boodschappen ligt hij op ons tuinbankje. Als ik dan even naast hem ga zitten komt hij altijd even kroelen. Zo kan ik even genieten van het "hebben" van een kat, zonder dat ik de kattenbak hoef te verschonen :)


Het is, ondanks dat de foto anders doet vermoeden, echt een ontzettend lief beest :)

7 opmerkingen:

 1. Geen kattenmensen hier. Man moet er niets van hebben en ikzelf heb er ook nets mee. In ons oude huis hadden we twee katten die elke dag even kwamen poepen in de border van onze tuin. Heel smerig. Nu hebben we geen border meer en de buurtkat ligt regelmatig bij ons in de voortuin te slapen. Ik vind het geen probleem zonder poep. Hij komt kopjes geven als hij je ziet en dat is dan wel weer leuk.
  Ik vind een hond wel heel erg leuk. Thuis hadden we een Amerikaanse cockerspaniel en die was super lief en gezellig. Ze is ruim 15 jaar geworden en daarna ging mijn moeder veel meer werken en hebben ze geen andere hond meer genomen. Om die reden hebben we zelf ook geen hond, die zou steeds alleen zitten.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo heb je alleen de lusten en niet de lasten. Fijn hoor. Voeding en dierenarts kosten kunnen namelijk erg oplopen. En wat dacht je van al die haren in je huis! Wij hadden van huis uit 4 katten. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder minimaal 2x per dag met de stofzuiger rond ging voor de haren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het verschil tussen honden en katten: Een kat hoef je niet te leren om op de kattenbak te gaan hoor, dat kunnen ze al helemaal zelf ;-)
  Ik ben een beide mens, een leven zonder hond kan ik me niet voorstellen, en zonder kat ook niet.
  Maar zelf heb ik gewacht met het aanschaffen van een hond tot de kinderen naar de basisschool gingen, toen kreeg ik daar tijd voor. Zelk vind ik de combinatie klein kind/hond niet zo geweldig, maar dat moet ieder voor zich weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een dierenmens, hier 3 honden en 4 katten en regelmatig een opvang hond of kat erbij. ( helaas te nodig, de vakantie tijd komt er weer aan en er worden weer dieren gedumpt )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben een echte hondenvriend en hou van vooral grotere honden. Aan de andere kant heb ik hier een poes en daar hou ik ook zo verschrikkelijk veel van! Ik ben blij dat ik niet hoef te kiezen en van beide een exemplaar thuis heb. Niet zozeer hond of kat, maar meer mijn hond en mijn kat waar ik van hou.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Honden vind ik niks. Katten zou ik niet snel nemen vanwege de haren idd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gezellig dat de kat zo bij jullie komt buurten! Wij hebben één kat en dat is knus!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...