zaterdag 22 oktober 2011

elke week meterstanden opnemen

Eergister schreef ik dat Sander ziek was, en prompt had ik gister last van dezelfde klachten; buikpijn, misselijk, koortsig... Ik heb nog tot 9 uur getwijfeld of ik tóch niet moest gaan werken, want ik werk via een uitzendbureau, en als ik me ziekmeld is de eerste dag altijd op mijn eigen kosten. Maar helaas ging het gewoon niet, dus toen toch maar mijn leidinggevende gebeld en me ziekgemeld.

Gelukkig heeft Sander geen wraak op me genomen omdat ik hem eergister zo aan het plagen was over zijn aanstellerij. Hij heeft er ook niks van gezegd dat ik net zo chagrijnig en zielig deed als hij de dag ervoor deed. Wel had hij lief thee voor me gezet. In de Grumpy-mok; dat dan weer wel!

Dankzij Sanders goede zorgen voelde ik me gisteravond alweer een stukje beter. En vandaag heb ik nog wel wat last van mijn maag, maar ik ben niet meer zo brak als gister. (Overigens was het ziekteverloop bij Sander precies hetzelfde... waarschijnlijk een virusje dus.)

Gister heb ik een groot gedeelte van de dag op de bank liggen hangen, met een fleecedekentje over me heen en de verwarming op 20 graden. Dat zal straks wel te merken zijn aan het verbruik. Wij houden dat elke week bij, om te controleren of alles nog goed functioneert. Op mijn werk maak ik regelmatig mee dat klanten opeens hoog verbruik hebben of dat hun nachttarief heel erg afwijkt van andere jaren. Door dat elke week in de gaten te houden, hoop ik dat te voorkomen. Hoe doen jullie dat? Nemen jullie ook regelmatig de meterstanden op?

4 opmerkingen:

 1. Ik probeer het wel, maar vaak draait het erop uit dat ik ze gewoon in de verbruiksmanager invoer wanneer het me uitkomt. Ben dan erg benieuwd hoeveel we terug gaan krijgen met de eindafrekening!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vaste prik gedurende ons hele huwelijk, zondagsavonds, al bijna 39 jaar lang. Zo ontdekten we binnen een week dat de ventilator van de diepvries afgedekt werd door een enorme bult zand door mieren opgeworpen, entree naar onder de betonvloer een gaatje van plm. 8 mm. Laat mensen vooral kijken of koelkast en diepvries nog wel ventileren, de meter vloog echt omhoog. (water en gas idem, zelfde tijd, zelfde routine) Zet maar eens een litermaat onder een lekkende kraan en de kookwekker op 60 min. indrukwekkend. Een slecht sluitende deur of raam in een verwarmde kamer vreet ook gas, oude afvoergaten van wasdrogers, ventilatoren etc. in muren afdichten met plaatjes uit de bouwmarkt, als je standen noteert zie je de gebreken en ook de verbeteringen, anders is het vaak een kwestie van schouderophalen, zal wel meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou nogmaals beterschap en de volgende keer niet meer zoenen als Sander een virus heeft :) lol.
  Nou maakt dat niet want het virus is er al voordat de symptomen zich uiten maar dat terzijde.
  Ik schrijf ze maandelijks op nou ja dat probeer ik ..omdat ik dit jaar verrast werd door een mega hoge afrekening. Als ik niet dit werk had gedaan zou ik niet weten dat dit door mijn leverancier kwam die 2 jaar lang geschatte meterstand heeft gebruikt me 2 jaar geld terug gegeven heeft en een laag termijnbedra en ik het 3 jaar dus de lul was.
  Nu zat hij erg in de buurt van de wsd dus corrigeren had geen zin.
  Maar gevolg was wel ruim 1500 eurootjes bijtellen.
  We zijn meteen op gaan letten en vooral het gasverbruik en dus maandelijks de standen noteren.
  Dus wat vaker een fleecedekentje ipv de kachel hoger, de pc, radio en lampen uit.
  En eigenlijk moet ik een afspraak maken voor mijn boilerrelais want hij warmt ook op de dag op en het knopje is van mijn relais af dus ik weet niet of hij ook op de dag stand staat :(

  nou groetjes weer en beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik probeer gas nu elke dag op te nemen. Electriciteit ga ik ook mee beginnen, want we hebben boven af en toe een elektrisch kacheltje aan en dat zal ook doortikken.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...