maandag 20 juli 2015

Pieker-mystery opgelost: de laatste kiezen!

Vers van de pers: Tobias zijn achterste kiesjes komen door! Gemiddeld gebeurt dit pas tussen de 24 en 30 maanden, maar net als met zijn andere tandjes en kiezen is meneer weer lekker vroeg! Dit zal ook de reden zijn geweest dat hij de laatste tijd zo rusteloos is geweest, denk ik.... En daarvoor was er natuurlijk ook nog eens het warme weer waardoor hij slecht sliep, dus eigenlijk allemaal heel logisch!

Ik ben stiekem toch wel een beetje opgelucht dat het in elk geval niet iets is dat wij fout doen.... Ik hoop dat hij snel weer helemaal de oude is!

Trouwens even leuk voor het vergelijken: dit is een foto van vorig jaar.... Toen had hij 2 boventanden en 4 ondertanden!


En een foto van een paar weekjes geleden (omdat hij de laatste weken zijn tanden niet zo heeft laten zien op de foto!) :

Hoe snel waren jullie kinderen met hun tanden en kiezen?
5 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad erg snel! Onze dochter van bijna een jaar heeft alleen nog maar twee ondertandjes (derde komt bijna door...). Onze eerste dochter was ook zo langzaam. Erfelijke kwestie, vrees ik ;-). Vooral van kiezen hebben ze behoorlijk last, hè. Dus daarmee valt inderdaad een hoop onrust en slapeloosheid te verklaren! Je weet gelukkig nu hoe het komt. En wat we als ouder vooral altijd tegen onszelf moeten blijven zeggen: 'het is een fase, het is een fase, het is een fase' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dochter ook al zo vlot, had voor ze 2 was alles door idd.. zoontje net ietsje later maar had rond 2 ook wel alles door volgens mij. vervelend soms dat er 3 tegelijk komen, maar je bent er wel sneller vanaf.. dochter begint nu al met wisselen (of ja al.. al in de zin van wat wordt ze toch groot, wat gaat t toch snel.. ze is ruim 5,5 )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh gelukkig, dat verklaart een hoop en scheelt jou weer gepieker! Hummel is vandaag 8 maanden en heeft 0 tandjes... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoonlief was ongeveer 15 maanden toen zijn eerste tand kwam en dochter net voor haar 1e verjaardag voelde ik een puntje. Bij zoonlief ging het allemaal in etappe's en was ruim 2 toen alles klaar was. Dochter ging alles in 1x door en voor haar 2e toch wel bijna klaar. Zoon is nu bijna 7 en heeft sinds maart de eerste tand er weer uit. Hij heeft er nu drie uit en de rest zit los van de tanden. Kiezen duren volgens de tandarts nog wel even. Maar daar hebben ze ook niet zoveel last van zegt hij. Ik kan het van mijzelf ook niet herinneren dat ik kiezen gewisseld heb, tanden wel.
  En ben benieuwd wanneer dochter begint met wisselen, maar ze is nog maar net 3 dus dat duurt nog wel even. Maar zoonlief is echt laat met wisselen.
  Fijn dat het mysterie is opgelost, ze kunnen er zoveel last van hebben en dan de warmte helpt ook niet mee natuurlijk.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn zoons waren heel laat met tanden en kiezen krijgen en heel laat met wisselen. Op het voortgezet onderwijs waren ze nog bezig met wisselen. Heel gek want verder waren ze fysiek wel snel. Met hun twaalfde jaar moesten ze al kleding hebben van de herenafdeling en met 14 waren ze rond de 1.90 en stopten ze met groeien. Terwijl hun vrienden de groeispurt nog moesten krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...