maandag 20 juli 2015

Peuterspeelzaal: de financiën deel 2

Gister heb ik Tobias voor de peuterspeelzaal ingeschreven. Zoals ik al eerder schreef zijn er bij ons in de stad 2 opties:

 • Een peuterspeelzaal vanaf 2 jaar. Kosten: maandelijks €120 per twee dagdelen (minimale verplichting)
 • Een peuterspeelzaal vanaf 2,5 jaar. Kosten: maandelijks €40 voor twee dagdelen
Maar uiteindelijk bleek er ook nog een derde optie te zijn, namelijk om Tobias op een peuterspeelzaal in de naastgelegen stad te doen. Hier kost het óók €120, maar dan wél voor 3 dagdelen. Dus per dagdeel is het wel 33% goedkoper! Ik ben helemaal blij!

Tobias zal dan (mits de wachtlijst het toelaat!) vanaf 16 november op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend naar de peuterspeelzaal gaan. We hebben gekozen voor een zaal op basis van Montesorri-gedachtengoed. Dit spreekt ons toch het meeste aan en we willen Tobias ook graag op een Montesorri of Daltonschool doen. Met deze peuterspeelzaal heeft hij dan een mooie aansluiting, denk ik. 

En grappig: de Montesorri peuterspeelzaal in onze eigen stad ligt op 3,1 kilometer, terwijl die in de naastgelegen stad op 3 kilometer van ons huis is ;) Dus eigenlijk is het nog net iets dichterbij ook (Al zal je van die 100 meter niks merken!!)

Nou, spannend hoor! Ik wou dat ik even in de toekomst kon kijken.... Ik ben zó benieuwd wat Tobias van de peuterspeelzaal zal vinden!! 

9 opmerkingen:

 1. Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat vinden! Heel spannend natuurlijk, als ze zo snel groot worden ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, absoluut! Ik denk dat zijn ontwikkeling daar nog wel weer een flinke spurt zal nemen, met mensen die speciaal getraind zijn om kinderen daarin te begeleiden. Als moeder doe ik uiteraard ook heel erg mijn best, maar ik ben ook blij dat er professionals zijn die dat allemaal nog veel beter kunnen dan ik! :)

   Verwijderen
  2. Je onderschat je zelf.En vergeet niet dat het bij jou een op een contact is en op school waarschijnlijk een op tien.

   Verwijderen
 2. Hij gaat het vast geweldig vinden!
  Wat betreft het slapen, heb je een vast avondritueel? Vast wel...B gaat binnenkort naar een groot bed, in de stacaravan slaapt hij daar al in en slaapt hij véél beter dan in zijn ledikant thuis. Oudste sliep pas rond haar vierde goed door.
  Je kunt het niet dwingen, alleen hopen dat het snel beter wordt. Onze nachten gaan steeds beter. De mannetjes worden al veel minder vaak wakker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, een avondritueel hebben we een poos geleden al ingevoerd :) Een uurtje geleden zag ik tijdens het stoeien opeens dat hij weer een kies krijgt! Dus ik heb het vermoeden dat hij daar toch slechter van slaapt.

   Verwijderen
  2. Fijn dat jouw mannetjes ook beter gaan slapen trouwens!! Slaap je nu zelf ook wat beter daardoor? :)

   Verwijderen
 3. Ik zou willen dat ik die keuze had. Peuterspeelzalen zijn hier allemaal van 1 organisatie. Het ligt echt aan de leidsters hoe de sfeer is en hoe er 'gewerkt ' wordt.
  Ik ben zelf echt fan van daltononderwijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede keus Montessori onderwijs, al zal er daar ook wel het een en ander zijn veranderd de basis is hetzelfde als toen ik er op zat. Zowel kleuter, lagere school als Mulo was dat. Mijn moeder had gewerkt als onderwijzeres handwerken en er goede ervaringen mee.
  Alhoewel ik school weinig indruk heeft achtergelaten heb ik er geen vervelende herinneringen aan, ik hield gewoon niet van naar school gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...