zondag 12 juli 2020

Geld terug van de energieleverancier

Vorige week kregen we de jaarnota van onze energieleverancier: we krijgen geld van ze! Normaal gesproken betekent geld van de energieleverancier vaak dat je teveel voorschot hebt betaalt, maar dit was bij ons niet het geval; wij hebben namelijk ook al een negatief voorschotbedrag. Wat bij ons is gebeurt, is dat wij meer hebben teruggeleverd dan dat we zelf hebben verbruikt! In totaal hebben we ongeveer 270 euro terug ontvangen van de energieleverancier. Ons nieuwe maandbedrag voor stroom wordt dan ook -26 euro, oftewel we krijgen elke maand 26 euro van onze energieleverancier terug.

Natuurlijk is dit niet het hele plaatje. Naast stroom betalen we ook nog geld voor verwarming en heet water. Dat gaat in onze wijk via stadsverwarming en daarom via een andere leverancier dan de stroom. Hiervoor krijgen we op een later tijdstip dan een eindafrekening.

Hoe dan ook: zonnepanelen nemen was een goede beslissing voor ons en we zijn er nog steeds erg blij mee.

5 opmerkingen:

 1. Wij hebben nu ook zonnepanelen. Betalen jullie nu 0 euro per maand of word er echt -26 euro uitbetaald per maand?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meer door minder12 juli 2020 om 19:33

  Lage lasten heerlijk toch.
  Ik gebruik de khw's die ik over heb voor elektrisch bij verwarmen en infrarood verwarming.
  Samen met elk jaar overstappen voor de bonus is energierekening voor gas en elektra 10 euro per mnd.
  Bonus 250 euro min 120 (12x10,-)is -130 euro. Dus dat zorgt ervoor dat ik +/- 10 euro in de maand terug krijg van de energie maatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...