zaterdag 11 juli 2020

Wij houden een staycation!

Sander en ik hebben besloten dat we dit jaar niet op vakantie gaan in de zomervakantie. Dit ondanks dat Disneyland vanaf 15 juli wel weer opengaat. We vinden het toch nog te riskant om naar het buitenland te gaan en daarnaast vind ik een pretpark bezoeken met een mondkapje op ook niks. Dan nemen we liever het verlies van het geld dat we aan dat abonnement hebben uitgegeven, dan dat we nog meer geld in zo'n bodemloze put gaan gooien. Wellicht als de situatie nog verbetert dat we dan in de herfst- of kerstperiode nog een keer kunnen gaan, maar dat weten we dus ook nog niet. We zien wel.

Dit jaar wordt dus een staycation.  We maken er sowieso iets leuks van. In mijn eigen jeugd hebben we ook een aantal jaren gehad dat we niet op vakantie zijn gegaan, bijvoorbeeld in het jaar dat mijn moeder zwanger was van mijn zusje. En ook een keertje toen er flink wat klussen aan het huis moesten gebeuren. In die jaren deden we andere leuke dingen, bijvoorbeeld wat uitstapjes vanuit huis. De andere dagen speelde ik veel buiten en zette mijn moeder vaak een zwembadje op in de tuin. Hier heb ik ook veel leuke herinneringen aan.

Hebben jullie de knoop al doorgehakt wat op vakantie gaan betreft?

2 opmerkingen:

  1. Dat mondkapje zou mij ook tegenhouden. Mijn dochter woont in Belgie en vorige week ben ik daar voor het eerst sinds 4 maanden geweest en ook boodschappen gedaan, koop er andere en goedkopere dingen bv boter scheelt 50 ct per pakje.
    Nu winkelen daar met mondkapje moet heb ik er even weinig zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik heb besloten om toch nog even te proberen weg te gaan. In Nederland, als altijd. Ik ben veel thuis, werk nu ook nog veel thuis - ik verlang naar een camping met tent,lekker buiten zijn, naast de tent liggen lezen, stukken fietsen...

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)