dinsdag 13 augustus 2019

3 redenen om nu al na te denken over Sinterklaas

Een artikel over Sinterklaas in Augustus? Is dat niet een beetje overdreven? Wij vinden van niet! Augustus is het perfecte moment om alvast even stil te staan bij December. Zodat je straks geen krater in je budget hebt tijdens de feestmaand. We hebben 3 redenen voor je op een rijtje gezet waarom het goed is om nu alvast na te denken over de laatste maand van het jaar!

Hij komt, hij komt!

Voor je het weet is het weer December. De laatste maanden van het jaar gaan altijd enorm snel en dus is het een goed idee om er nu alvast even bij stil te staan en te beginnen met de voorbereidingen. Op die manier kun je veel geld besparen en hoef je straks het nieuwe jaar niet met een saldo in het rood te beginnen. Ik heb een aantal redenen op een rijtje gezet waarom het goed is om nu al te beginnen:

1. Je kunt nu al beginnen met sparen!

Als je nu al bepaalt wat je voor iedereen wilt kopen en dat bedrag deelt door het aantal maanden of weken tot December, dan weet je direct hoeveel geld je daarvoor moet sparen. Op die manier hoeft het niet allemaal van het december-budget af en kun je de kosten dus verdelen over meerdere maanden. (Wij zijn zelf al in Januari begonnen, dan hoef je maar weinig te sparen om toch een leuk bedrag te hebben aan het eind van het jaar!)

2. Je kunt nu al op zoek naar leuke deals!

De kans dat de artikelen die je wilt kopen tussen nu en December nog een keer ergens goedkoper worden aangeboden is groter als je de deals nu al in de gaten gaat houden. Zo kun je goedkoper cadeautjes scoren dan wanneer je 2 weken van tevoren begint met shoppen.

3. Je kunt creatief zijn en zelf cadeautjes maken

Nu heb je nog de tijd om zelf cadeautjes te maken. Dit is goedkoper en vaak ook een stuk leuker. Een vriendin van mij pimpte bijvoorbeeld een tweedehands Ikea speelgoedkeukentje helemaal op en maakte er een geweldig keukentje van met lichtjes in de oven en tegeltjes. Supertof! Maar dat gaat niet lukken als je wacht tot 2 weken voor het zo ver is!

7 opmerkingen:

 1. En wat ook slim is om vlak na Sinterklaasfeest het decoratiemateriaal, zoals pakpapier, te kopen voor het volgend jaar. Dat is dan spotgoedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier beginnen we inderdaad ook tijdig met cadeautjes verzamelen voor de feest-/verjaardagen. Alleen hoe groter de kids worden, hoe moeilijker om ver van tevoren dingen te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wacht juist altijd tot na dochters verjaardag 26 okt.. Kijk dan wat ze erg leuk vond om te krijgen of daar iets bij past of dat er nog dingen op haar lijstje staan die ze eerg graag wou. Maar goed wij kopen ook vaak maar 1 of 2 dingen.. Oma koopt al genoeg. (al zou ik maar 2 of 3 dingen ook meer dan zat vinden..) dit zal t laatste jaar worden dat de jongste nog gelooft.. Als hij al nog gelooft.. Gelukkig hebben we een neefje die nog 0 is dus we kunnen nog een jaar of 6 7 sinterklaas vieren! ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt toch ook gewoon geld apart houden tot november/december en het dan kopen? Dan slaat het alsnog geen krater in je budget.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist! Zoals tip 1 dus ook tipt bedoel je!?!?

   Verwijderen
 5. Ik koop veel tweedehands cadeautjes voor E. In augustus zijn die op MP en FB zeker goedkoper dan in november/december!
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ondanks de lage rente is sparen een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...