Toen ik 2 weken geleden wéér bij de dokter was heeft de assistente een gedeelte van mijn plasje opgestuurd naar het laboratorium om op kweek te zetten. Halverwege de kuur kreeg ik te horen dat het een bacterie was die mijn blaasontsteking veroorzaakte. Welke, dat kreeg ik toen niet te horen. Na de kuur zouden ze kijken of de antibiotica voldoende was aangeslagen...
Na de kuur bleek mijn blaasontsteking ein-de-lijk over te zijn. Spontaan overgegaan, vertelde de assistente. Want de antibiotica die ik had gehad gekregen werkt niet tegen de bacterie die ik in mijn blaas had zitten.
Wel potverjandriedubbeltjes!!
Ik heb dus gewoon 3 keer een kuurtje gekregen wat helemaal niet heeft uitgehaald. Nogal logisch dat die blaasontsteking dan niet weggaat! Hoe onverantwoord is het om maar gewoon antibiotica te geven terwijl je niet eens weet of het wel helpt? Heeft mijn dokter nog nooit van resistentie tegen antibiotica gehoord? Of over het feit dat antibiotica ook de goede bacterieën doodmaakt?
Vier dagen later kan ik mezelf er nog steeds woest om maken. Ik vertrouw mijn dokter niet meer. Voortaan neem ik wel alleen cranberrietabletjes, aangezien dat nu blijkbaar ook voldoende heeft geholpen. Maar als ik het aan anderen vertel dan sussen ze en zeggen dat de dokter vast wel die antibiotica met een goede reden heeft gegeven... Hoezo, de dokter is tegenwoordig geen god meer voor mensen? Blijkbaar toch nog wel...
Ik ben zo blij met een huisarts die liever niks voorschrijft, dan wel. Maar het is wel heel apart dat na de eerste keer geen belletjes zijn gaan rinkelen bij de arts. Zuslief heeft dat ook eens gehad en onze huisarts had na de eerste keer niet aanslaan van de antibiotica zoiets van: dat werkt dus niet, wat is het dan echt wel? En dus na onderzoek bleek het ergens anders te liggen.
BeantwoordenVerwijderenVeel mensen gaan nog blindelings af op wat de huisarts zegt. En de huisarts zelf heeft tegenwoordig ook maar 10 minuten om te zien wat je mankeert. Van beide kanten moet het eigenlijk beter.
De meeste artsen werken, zeker voor veel voorkomende klachten, met een protocol, dwz een soort standaardbehandeling, pas als dat niet effectief is gaan ze verder kijken. Je moet zelf heel duidelijk tegen de assistente en de arts vertellen wat het probleem is en wat je voorgeschiedenis op dat gebied is. Sommige artsen luisteren evengoed slecht en gaan gewoon door op een eenmaal ingeslagen pad. Urine meteen doorsturen is te duur....
BeantwoordenVerwijderenIk had afgelopen week ook blaasontsteking (voor het eerst)en ik was er behoorlijk rot van. Ik kwam overigens niet voorbij de praktijkondersteuner met mijn plasje. Wel heeft ze uitgelegd dat ik veel moet drinken en 5 dagen een breedspectrum antibioticum moet nemen. Dit werkt in de meeste gevallen. Gelukkig voel ik nu weer wat beter. Bij mijn moeder die ook veel blaasontsteking heeft hebben ze ook nagekeken of haar suiker goed was omdat dit ook kan leiden tot blaasontsteking. Raar dat je huisarts je zolang heeft laten doorlopen voor ze het echt gingen onderzoeken.
BeantwoordenVerwijderenHoe gaat het met je nieuwe baan ?
Groetjes Nicole
Zo dan, dat is nogal een grove vergisssing, zo'n kuurtje is echt niet goed voor je immuunsysteem inderdaad. Laten ze je drie keer van die pillen slikken. Zou ook erg kwaad zijn. Een keer nou ja, maar drie keer?
BeantwoordenVerwijderenIk vind het niet normaal! Mijn dochter moest om nierbekkenonsteking te voorkomen vanaf haar geboorte preventief antibiotica slikken, ze heeft 1 keer blaasontsteking gehad maar was wel veel ziek, griepjes, oorontstekeking, keelontsteking. Sinds ze met haar medicijnen is gestopt is dat met 80% verbeterd. Ok, zonder die preventieve medicatie had ze dood kunnen gaan, maar het was ook niet gezond zeg maar. Hopelijk ben je er nu vanaf.
BeantwoordenVerwijderenEn heb je ook nog drie keer dezelfde antibiotica gekregen? Onbegrijpelijk zeg!
BeantwoordenVerwijderenDokter is zeker God niet. Vraag eens een gesprek aan, dan kun je in ieder geval ook iets met je boosheid.
BeantwoordenVerwijderenbij ons vraagt de huisarts zelfs of je zelf misschien een oplossing weet, huh? als dat zo was hoef je toch ook geen afspraak te maken met een arts?
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat in dit geval het gewoon een foutje is van de doktersassistente dat je steeds bijvoorbeeld een andere doktersassistente had en dat die dan steeds concludeerde, ja blaasontsteking alsjeblieft de antibiotica die bij bijna alle gevallen werkt. Over het algemeen krijg je in Nederland 2 keer dezelfde kuur en daarna sturen ze het door naar een lab. Dus jij hebt het slechts 1 keer extra gehad, wat is het probleem precies? Je hebt de kuren toch afgemaakt? Dan is er ook geen probleem dat er eventueel resistente bacterien ontstaan. Wees blij dat je geholpen wordt
BeantwoordenVerwijderen