zaterdag 25 oktober 2014

Verdrietig om een muisje :(

Al sinds we konijnen hebben, hebben we in de winter vaak last van muizen. Normaal gesproken laten we ze maar een beetje; het zijn er nooit veel tegelijk en als de winter afgelopen is, is het probleem ook weer afgelopen. Maar dit jaar, met een kruipende Tobias in huis, vonden we het toch wel erg vies. Die beestjes kunnen tenslotte parasieten met zich meedragen en dat lijkt me niet echt fris als je over de grond heen ligt te rollen.

Zodoende hebben we eerst de levende muizenval geprobeerd, waar we nog nooit succes mee hebben gehad. Ook dit jaar is er nog geen enkele muis mee gevangen.

En toen ik vorige week weer een muisje zag rennen was de maat voor mij vol: er moest een werkende oplossing komen die ons van de muizen verlost. En dus besloten we gif in huis te halen. We hebben twee dingen gedaan: een soort roze korrels en lucifers met pindakaas (tip van internet).

Maar vandaag was het dan zo ver: er lag dus een halfdode muis op de keukenvloer. Er zat weinig beweging meer in, je zag echt duidelijk dat ie stervende was. Echt verschrikkelijk! :( Wat voelde dat enorm ontzettend kut, zeg! :( Wij haten het om dieren dood te maken, maar gisteravond zagen we dus dat er zelfs een muis in de box was geklommen, dus het is gewoon echt een onhoudbare zaak om te zeggen leven en laten leven...

Uiteindelijk heeft Sander het stervende muisje opgepakt met stoffer en blik en, softies als we zijn, hebben we de muis alsnog buiten uitgezet en wat konijnenvoer bij hem neergelegd in de hoop dat hij het alsnog redt. Want eerlijk gezegd hadden we duizend keer liever gehad dat hij in onze levende muizenval was gelopen in plaats van dat hij zo triest aan zijn einde komt :(

Tsja, dat vertellen ze er niet bij als ze dat gif verkopen, dat je de muizen dan voor je ogen kunt zien sterven. Ik voel me afschuwelijk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...