Gister mocht ik naar het UWV voor mijn eerstejaars-keuring, omdat ik vorig jaar ben uitgevallen vanwege een flink pakket aan psychische klachten, waar ik inmiddels ook alweer ruim een jaar mee bezig ben met therapie.
Opzich zie ik wel verbetering ten opzichte van vorig jaar, zeker op het gebied van de obsessief compulsieve persoonlijkheidsstoornis. Ik kan makkelijker accepteren dat niet alles perfect hoeft. Daardoor heb ik minder moeite met keuzes maken, bijvoorbeeld. Ook schiet ik minder snel in de stress. Echter waar ik geen verbetering in zie is de PMDD klachten. Dankzij de anticonceptie zijn deze klachten ook wel verminderd, maar toch gebeurt het nog regelmatig dat ik erdoor word overvallen. Bijvoorbeeld tijdens mijn tussentijdse toets liep dit helemaal in het honderd dankzij mijn op hol geslagen hormonen. Hier zit natuurlijk geen enkele werkgever op te wachten, dat begrijp ik ook wel.
Hoe dan ook: gister was ik dus bij het UWV en dat was wel een aparte ervaring. De arts die ik zag bleef maar doorgaan over de obsessief compulsieve persoonlijkheidsstoornis en nam voor mijn gevoel mijn PMDD-klachten niet serieus. Hij gaf zelfs aan tijdens het gesprek dat hij het helemaal niet kende en leek ook meerdere keren de dingen die ik benoemde over deze aandoening weg te wuiven, alsof dit niet ter zake deed. Terwijl ik zelf véél meer last heb van de PMDD dan dat ik heb van mijn persoonlijkheidsstoornis.
Het zal mij dus ook wel benieuwen wat er uiteindelijk uit dit onderzoek zal komen. Ik ga er maar vanuit dat ze mijn PMDD-klachten niet serieus zullen nemen, dan kan het alleen maar meevallen.
Het valt niet altijd mee met een keuring bij het UWV, je kunt er alleen maar het beste van hopen. Groetjes
BeantwoordenVerwijderenUWV artsen en bedrijfsartsen krijgen hun gekd van het UWV of het bedrijf!
BeantwoordenVerwijderenMisschien de volgende keer een vrouwelijke arts vragen een die 'ervaringsdeskundig' is? Sterkte
BeantwoordenVerwijderenWat laat want je bent al geweest maar als je naar het uwv gaat voor een keuring kan je het beste een wao/wia begeleider meenemen.
BeantwoordenVerwijderenZo'n iemand kan tegenwicht bieden bij de soms vreemde fratsen van een keuringsarts (ze zijn dan ook vaak wat anders in hun uitingen)Daarnaast is het zo makkelijker om te voorkomen dat niet gezegde en/of anders bedoelde dingen ineens in een keuringsrapport komen te staan.
Let er op dat je bezwaar maakt als zaken niet kloppen.
Groet,
Meer door minder
Zou ook mijn advies zijn: altijd iemand meenemen. Want ze doen nogal aan willekeur bijhet UWV.
BeantwoordenVerwijderenWat je zegt: hij kende je aandoening niet en dus negeert hij de klachten. Zo gaat het met ME ook vaak bij het UWV
Dat klinkt niet als een heel fijn gesprek inderdaad. Ik met jou benieuwd naar de uitkomst.
BeantwoordenVerwijderennicole@huisvlijt
Soms vraag je je af waar die keuringsartsen hun kennis vandaan hebben gehaald.
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd naar de uitkomst.
Ik moest meteen denken aan de opmerking die ik eens hoorde: 'een EHBO-diploma en een cursus reanimeren'. Laten we maar hopen dat die opmerking een eind bij de waarheid uit de buurt ligt...
VerwijderenGroetjes Lily
Dat lijkt me niet echt een prettige ervaring. Ik ben inderdaad benieuwd wat er uiteindelijk dan uit gaat komen. En wat Meer door Minder zegt; bezwaar aantekenen als wat er uiteindelijk op papier gezet wordt niet klopt.
BeantwoordenVerwijderenDe tip om iemand mee te nemen vind ik overigens ook een goede. Ik heb geen persoonlijke ervaring met het UWV, maar heb wel vaker gehoord dat het enorm verschil maakt met wie je spreekt. En dat terwijl zoiets toch grote gevolgen kan hebben voor in ieder geval bijvoorbeeld je financiën/uitkering.
Lastig lijkt me! Ik snap denk ik niet helemaal hoe het zit. Zit je dan nu officieel in de ziektewet? En betaalt het uwv dat omdat je vorig jaar ziek werd tijdens je uitkeringsperiode?
BeantwoordenVerwijderenGoeie tips hierboven! Ik ben zelf laatst bij de bedrijfsarts geweest en vond dat ook best typisch gaan. Die persoon leek niet zoveel kennis te hebben als een huisarts in elk geval.