zondag 2 december 2018

Bohemian rhapsody

Toen ik hoorde dat er een film uit zou komen over het leven van Freddie Mercury zei ik gelijk tegen Sander: daar moeten we écht heen. Dus twee weken geleden hebben we een oppas gehuurd en zijn we samen naar de bioscoop geweest. En heb echt enorm genoten van de film. Sterker nog: een week later ben ik nog een keer gegaan, dit keer met mijn vader. En ik zou het ook echt helemaal niet erg vinden om nog een keer te gaan.

Natuurlijk klopt er een hoop niet in de film. De tijdlijn klopt op sommige punten niet en daarnaast is het ook zo dat de film vrij abrupt eindigt en daardoor geen aandacht besteed aan de laatste jaren van de band, waarin ze ook nog een hoop geweldige nummers hebben gemaakt. Maar dat mocht de pret wat mij betreft niet drukken. Het was echt genieten van alle muziek en ook van de sfeer in de zaal. Je merkt echt dat jong en oud van de muziek blijft genieten. Dat raakte me eigenlijk wel. Dankzij deze film komt er weer een hele nieuwe generatie in contact met deze geweldige muziek.

Sander zei ook al: sinds de film is uitgekomen wordt er héél veel Queen gedraaid op zijn werk. Het is weer helemaal "hot and happening". Dat vind ik leuk om te horen natuurlijk. Al voel ik dan ook wel de behoefte om toch even te benadrukken dat ik al Queen draaide toen ik 15 was, dus dat het voor mij niet door deze film komt (al ben ik nu wel weer véél meer Queen aan het draaien, dat wel!).

Ook hier thuis wordt na de film de soundtrack helemaal grijsgedraaid. Tobias begint ook al mee te zingen met liedjes als "keep yourself alive", "we will rock you" en natuurlijk "bohemian rhapsody". Hij vraagt ook heel vaak of ik "dat liedje van scaraboesj" wil aanzetten. Kortom: ook hier in huis is er een nieuwe fan bijgekomen ;)


Ik ben wel benieuwd wie de film ook al hebben gezien?

8 opmerkingen:

 1. Wij keken laatst naar een concert van Queen toen onze dochter een filmpje stuurde van haar kinderen (8 en tweeling van 5) die naar een filmpje van Queen keek op de Ipad. Bij ons was het 23.00 uur, bij hen 9.00 uur in de ochtend. Ze zijn echte Queen fans!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk zeg! Tobias dus ook, die vindt het ook erg leuk allemaal :)

   Verwijderen
 2. Het blijft fantastische muziek. Ik ben in mijn jonge jaren (ben nu 55) naar een concert van Queen geweest. Serieus het beste wat ik ooit heb meegemaakt. En het mooie is dat mijn kinderen, nu 22 en 24, jaloers zijn dat ze dat nooit kunnen meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar ben ik ook wel jaloers op eerlijk gezegd, maarja het is helaas niet anders natuurlijk. Ik was 5 toen Freddie overleed.

   Verwijderen
  2. Queen rourt tich nog? Met een nieuwe zanger?

   Verwijderen
 3. Ik ben Queen fan vanaf het begin en ben ook bij veel concerten van ze geweest. De kinderen zijn er groot mee geworden en dochter is ook naar de film geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja wij (man, dochter van 16 en ik) hebben onlangs de film gezien. Prachtig. Dochter wil nog graag een keer heen. Ken je de parodie van Rooie Rinus en Pe Daalemmer. Boulimia Rhapsody?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)