woensdag 24 februari 2021

Voorjaarsvakantie in coronatijd

 Deze week is het in onze regio voorjaarsvakantie. Waar ik bij de vorige vakantie me nog wel eens afvroeg wat ik in vredesnaam weer moest verzinnen om te doen, is het inmiddels zo normaal geworden dat er minder kan. Ik sta er eigenlijk niet eens zo bewust meer bij stil. Mopperen heeft geen zin, het is wat het is. En gelukkig maak ik Tobias ook nog steeds blij met een bezoekje aan een paar speeltuinen hier in de buurt. 


Dit is één van de dingen die ik wel wist, maar die me door de corona-situatie nog eens extra duidelijk is geworden: kinderen hebben geen grote uitstapjes nodig. Ze zijn vaak ook al blij met een speeltuintje, een nieuwe voetbal om eens een balletje mee te kunnen trappen enzovoort. Juist die rust en niet constant van hot naar her rennen doet Tobias best goed, geloof ik. 


Bij mezelf merk ik ook dat ik, ten opzichte van een paar weken geleden, erg tot rust ben gekomen. Het zonnetje helpt daar enorm aan mee. Momenteel zijn we erg veel buiten en dat doet me heel erg goed. Ik hoop dat het lukt om deze positieve vibes vast te blijven houden. 

5 opmerkingen:

 1. Idd, dat zonnetje doet wonderen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je wat meer rust hebt gevonden.
  Kinderen hebben idd geen grote uitstapjes nodig en even rust en niet te veel moeten doet meestal goed. Vooral met het mooie weer van deze week. Onze dochter heeft ook vakantie. Zij is bijna 16 en heeft het best lastig met het mooie weer. Niet met vriendinnen naar het Vondelpark. Niet logeren (willen wij niet tijdens Corona) en niet even kunnen winkelen. Gelukkig heeft ze een grote broer die haar op een lunchtocht meenam. Ze kwam helemaal gelukkig terug (kaneelbroodje van Cinnabon hielp ook enorm).
  Natuurlijk willen zij wel groots en meeslepend dat is logisch. Voor nu moet het maar even zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het hoeft inderdaad allemaal niet groots. Aandacht en kleine uitjes met dit mooie weer doen al heel veel. Beetje creatief met stuk fietsen, picknicken, voetballen, wandelen... lekker hoor. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi eigenlijk hoe een mens aan alles went en dat je nu niet eens meer moeite hebt met het feit dat er weinig kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heerlijke weer helpt enorm merk ik! Ik had er niet aan moeten denken dat we een 'regenvakantie' hadden gehad nu, dan had het lastiger gevoeld denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...