zaterdag 27 februari 2021

50 tinten grijs in de slaapkamer

We willen al tijden de slaapkamer eens opknappen. Toen we hier kwamen wonen, inmiddels alweer 8 jaar geleden, was het al het plan om de slaapkamer aan te pakken. Maar toen was ik opeens megasnel zwanger en kwam het er niet van, omdat we eerst de babykamer gingen aanpakken. Een likje verf over het behang was toen een snellere oplossing om de slaapkamer in elk geval enigszins toonbaar te maken. Daarna zijn onze plannen een beetje op de lange baan geschoven, maar we hadden altijd wel in ons achterhoofd dat we dit nog eens aan wilden pakken. 


Uiteindelijk begon de inbouwkast, die dus óók al 8 jaar een doorn in het oog was, uit elkaar te vallen. Dit gaf ons geen andere keuze dan om toch maar eens de slaapkamer aan te gaan pakken. Maar de timing kon niet slechter zijn: we hadden nét de inbouwkast eruit gesloopt en het behang eraf gehaald toen de tweede lockdown begon. En behang uitkiezen via de site, dat vind ik toch erg lastig. Kiezen tussen ruim 50 tinten grijs is echt niet gemakkelijk, en al helemaal niet vanaf een site! Dus momenteel slapen we alweer zo'n 3 maanden in een afgestripte slaapkamer. Gezellig is anders!


We hoopten dat 3 maart de bouwmarkt ook weer open zou gaan, maar helaas heb ik inmiddels van de klantenservice van onze plaatselijke bouwmarkt begrepen dat dit niet gaat gebeuren. Het schijnt namelijk zo te zijn dat elke klant maximaal 10 minuten binnen mag blijven. En onze bouwmarkt is dusdanig groot dat je in 10 minuten niet eens de hele winkel door bent gelopen, dus dit is praktisch onhaalbaar. 


Uiteindelijk zijn we dan toch maar gezwicht om 4 van die 50 tinten grijs online te bestellen, zodat we thuis kunnen bepalen welke kleur het gaat worden. De overige rollen mogen we retourneren op het moment dat de bouwmarkten weer open gaan. Omslachtig gedoe, maar nog eens 3 maanden in zo'n kale slaapkamer, dat zie ik echt niet zo zitten. Op een gegeven moment wil ik het toch eindelijk eens klaar hebben. 



9 opmerkingen:

  1. Het is minimaal 10 minuten, niet maximaal. Maar een bouwmarkt is zó groot (en maar één verdieping) dat het wellicht niet rendabel is om open te gaan voor maximaal twee klanten tegelijk.
    Succes met klussen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks.

      Die 10 minuten heb ik niet zelf verzonnen, dat is wat de medewerkster van de klantenservice aan mij vertelde. Ik heb geen idee wat de regels zijn verder op dat gebied, want ik heb sowieso niet veel behoefte om te winkelen in deze tijden.

      Verwijderen
  2. Ik werk in een bouwmarkt en wat jouw lokale bouwmarkt wel mag doen, is je bij de ingang een stapeltje behangstaaltjes overhandigen. Dan had je niet 4 soorten hoeven bestellen. Inderdaad mag er niet worden geretourneerd, want de winkel zelf is gesloten, en dus kan afrekenen/terug betalen niet. Maar als je online besteld hebt, kun je wel degelijk de rollen die je niet wilt houden al retourneren. Dat doe je door ze online bij de webshop retour te melden, en dan via PostNL retour sturen naar de webshop. Ik neem aan dat alle bouwmarkten die procedure hanteren, hoef je niet onnodig lang te wachten op je geld.
    Omslachtig? Wij hebben geen dag minder gewerkt, zijn geen dag thuis gebleven, wij hebben een ongelooflijk druk jaar achter de rug met al die zogeheten thuiswerkende mensen die er geen probleem in zagen om bij ons langs te komen in plaats van thuis te blijven, en nu de winkel door de lockdown niet mag worden bezocht door klanten, werken we ons een slag in de rondte om alle online bestellingen klaar te zetten en aan de klanten te overhandigen, jammer dat het dan weer zo nodig "omslachtig" moet worden genoemd. Wees blij dat je "gewoon" aan al je bouwmaterialen kunt komen, hoe essentieel zijn ze tenslotte?! Misschien bedoel je het niet zo, maar het is echt zo waardeloos dat we al een jaar keihard ons best doen om al die mensen te helpen die zo nodig een verfje of behangetje nodig hebben, en dan alleen maar een kritische noot te horen. Wij zijn open gebleven vorig jaar omdat wij ook essentiële producten verkopen (water/gasleiding enz). We moesten professionele beveiliging in dienst nemen, om ons als personeel te beveiligen tegen de agressie van opgefokte klanten die niet even op hun beurt wilden wachten. En dat allemaal voor een likje verf of een behangetje?! Heel essentieel tenslotte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vervelend dat je er zo gefrustreerd over bent. Het zal ook niet niks zijn om in deze tijden in een bouwmarkt te moeten werken. Ik denk dat jij door jouw eigen frustraties (die ik overigens heel goed begrijp!) een negatievere lading aan mijn berichtje geeft dan die ik erin bedoelde. En ik merk dat ik me nu weer enigszins aangevallen voel door jouw reactie. Maar dat zal je vast ook niet zo bedoelen. Dus ik wens je in elk geval heel veel sterkte de komende tijd, en hopelijk kunnen we snel weer terug naar het oude gewoon.

      Verwijderen
    2. Poeh Anja, wat een frustratie.

      Verwijderen
    3. Tja de lontjes worden korter , dat merk je overal. Iedereen reageert vanuit zijn/haar eigen frustratie. Heel begrijpelijk, maar het word er niet gezelliger door. Zo stond er van de week een vrouw bij onze Lidl die compleet uit haar dak ging door tegen een paar kinderen te gaan klagen dat zij niet zo moesten zeuren om zegels. Ze was zelf kort aangesproken ,maar bleef expres staan wachten om even later te gaan zeuren tegen die kinderen en ook iets riep over corona en afstand houden. Die buiten het feit dat ze iedere klant om zegels vroegen verder totaal niet vervelend waren of in de weg stonden.

      Verwijderen
  3. Ja met dat probleem zit ik nu ook. De badkamer is aan de beurt en het inbouwreservoir kan je best wel online uitzoeken maar tegels en badkamermeubel wil toch ook wel in het echt zien.
    welke idioot die 10 minuten bedacht heeft heeft waarschijnlijk dat gekozen zodat niemand op die manier naar de winkel wil

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anja ik vind dat jij je onfatsoenlijk gedraagt ten opzichte van Daantje Wees blij dat je hebt mogen werken. Er zijn genoeg mensen ontslagen en ondernemers die hun zaak hebben moeten sluiten. Als mensen niet waren gaan klussen was je misschien niet eens meer in dienst bij de bouwmarkt. Ben het volledig met je eens Daantje het is niet leuk om via internet behang uit te zoeken. De kleur is altijd anders dan in het echt. Maar je mag vanaf volgende week woensdag weer winkelen hoor. Je moet het wel minimaal 4 uren van te voren aanvragen bij de winkel waar je naar toe wil. Het is inderdaad 10 minuten minimaal. Wens jullie veel succes met opknappen van de slaapkamer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind de titel van deze post zo leuk : )

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)