zaterdag 20 oktober 2012

verwarmingschallenge: deel 3

Iets meer dan een maand geleden heb ik mensen gevraagd om mee te doen met de verwarmingschallenge. Degene die het langste volhoudt om de verwarming uit te laten zou het boek Fred en Wilma in de vinexwijk winnen.

Inmiddels zijn we dus een maand verder en wij hebben zelf de verwarming nog niet aan gehad. Het valt me tot nu toe eigenlijk ook best wel mee. We hebben een paar koude dagen gehad dat het 15 graden was, maar met een dekentje en een kruik was dit nog best draagbaar. En nu het zonnetje gister weer eens zijn best heeft gedaan is het zelfs 17 graden in huis! Een ware luxe eigenlijk ;)

Waar ik wel tegenaan loop is dat het vaak bij andere mensen een stuk warmer is. 's Morgens kleed ik me aan op basis van de tempratuur in mijn eigen huis, maar zodra ik dan bij anderen thuis kom dan smoor ik haast in mijn kleding!! Dus ik probeer maar zoveel mogelijk laagjes te dragen, zodat ik niet smelt in mijn kleding, maar gewoon iets uit kan trekken :)

Hoe gaat het bij jullie met de challenge??

14 opmerkingen:

 1. Ik heb de verwarming al diverse keren aangehad. Niet voor mezelf, ik vind 17 graden ook prima. Maar voor zoontje vind ik het toch wel fijn als het 19 graden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben in de koude dagen afgelopen weken een paar keer bezoek gehad en 'm aangedaan, helaas! Voor onszelf hoeft het nog niet, daar combineren we gewoon de houtkachel met dekentjes enzo. Bovendien kunnen we zelf veel beter tegen kou, omdat we dat dus meer gewend zijn. In die koude dagen zakte het bij ons richting de 15 graden, nu is het weer 17 in huis. En buiten is het volgens mij nog warmer ;-) (Wij hebben een vrij koel huis, ook in de zomer).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is ook de verwarming nog niet aan geweest. Gewoon flink wat kleding dragen en een dekentje omslaan. Maar wat je zegt klopt: het is overal zo warm binnen! En ik ben normaal gesproken een enorme koukleum...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kachel is alleen aangeweest om te controleren of er geen gas lekte. met elke dag een beetje zon is ons huis erg snel warm.
  Mijn doel is gehaald, nu kijken of ik het nog iets langer vol kan houden. zal uiteindelijk wel voor ons kaboutertje moeten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben de verwarming al een paar keer licht aangehad. Naar 18 graden. Momenteel is het hier 18,5 graad van de zon van gisteren en de warmte van vandaag. Dat is het voordeel van veel ramen. Afgelopen dagen dus helemaal geen verwarming aangezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de verwarming nog niet aan gehad. Normaal doe ik dat ook niet eerder dan november. Vorig jaar heb ik hem zelfs alleen maar aan gehad in de koude periode eind januari/begin februari.
  Normaal sta er niet zo bij stil, maar sinds ik mee doe met deze wedstrijd heb ik al een paar keer gedacht dat ik het wel frisjes vond in huis. Ik ben me veel meer bewust van de temperatuur. Maar snel niet meer aan denken, als ze over de Elfstedentocht gaan praten dan ga ik weer eens bedenken of ik de verwarming aan ga doen.
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier is verwarming nog niet aangeweest en momenteel met het zonnetje is het 21gr binnen:-)))))aja en ben ook van het principe nooit de verwarming op te zetten voor november en tot nu toe lukt dat;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben de chauffageketel nog niet opgestart. Tot nu toe is de temperatuur beneden in huis nog niet onder de 18° geweest. 18° vind ik zelfs meer dan genoeg want zelfs in de winter verwarmen wij niet hoger (enkel als er bezoek komt maar dat gebeurt zelden)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben de verwarming ook nog steeds uit gehad. Het is wel een uitdaging warm te blijven, maak nu veelvuldig gebruik van dekens en bij flinke kou een kruik.
  Er zal de komende tijd meer bezoek over de vloer komen, zover mogelijk ga ik van tevoren communiceren dat men zich warm aankleed. Mocht er echt iemand het koud hebben en er is geen oplossing zoals een deken voorhanden dan gaat de verwarming uiteraard aan. Gelukkig zijn de meeste mensen gelijkgestemden die geen probleem hebben met zelf een dekentje meenemen of een dikke trui aantrekken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het is zo'n leuke sport om de kachel uit te laten tot het echt niet meer kan: 14,5 graad in de huiskamer.....
  ik heb mijn t-shirt aan met een wollen trui en lange dikke broek. Zit in de zon en puf me wezenloos!
  Volgende week gaat het naar de 10 graden overdag, dus dan wordtt hett spannend.wil de kachel niett eerder aan dan 1 november 2012.
  Bij anderen op bezoek val je flauw van de hitte en heb ik rode wangen; weet je, het voelt niet lekker.
  een wollen plaid over je benen 's avonds , en je heb nergens last van!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook hier is de verwarming nog niet aan geweest en ik denk dat dat voorlopig niet zal gebeuren. Dat het bij anderen altijd warmer is als bij mezelf, kom ik ook vaak tegen en dan houd ik gewoon rekening met wat ik aan trek....

  Groetjes,
  Linda
  (Www.lindagboek.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier is ie ook nog niet aan geweest. Als ik het koud krijg ga ik gewoon een beetje sporten of afwassen ofzo. Ik vind het vooral in winkels warm, dan heb je ook nog je jas aan natuurlijk. Ben benieuwd hoe lang we het volhouden allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oh ik dacht dat wij de enige waren, ik heb al een tijdje je blog niet gelezen vandaar.
  we wilden eerst per 1 november de kachel aan gaan doen, maar inmiddels is het 5 november en hij is nog niet aangeweest.
  is 18 graden en tegen zoonlief hebben we gezegd dat de kachel vanzelf aangaat :) dus niet....
  gr jennyu

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil een nieuwe cv ketel aanschaffen, heeft iemand tips?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...