maandag 28 november 2011

geld verhuizen doet geen centje pijn!

Vorige week schreef ik dat ik nog nooit wat overgestapt van het ene bedrijf naar het andere. Maar daar gaat nu verandering in komen! Afgelopen vrijdag heb ik de knoop doorgehakt; mijn geld gaat verhuizen naar de ASN bank! Ondanks dat ik de reclame van ASN echt verschrikkelijk irritant vind, is de boodschap toch aangekomen: als ik mijn geld bij de ING laat staan, geef ik hen daarmee de boodschap dat het wel ok is om mijn geld te investeren in slechte dingen. En dat kan natuurlijk niet!

Nu zit ik te wachten op een brief van de ASN. Ik heb daar namelijk al een spaarrekening samen met Sander, en die kan ik dan koppelen aan mijn eigen rekening. Maar daar heb ik het wachtwoord voor online bankieren voor nodig, en die ben ik vergeten. Dus krijg ik een nieuwe opgestuurd met de post. De brievenbus wordt daarom meerdere keren per dag gecontroleerd; nu ik de beslissing heb genomen, wil ik het ook zo snel mogelijk regelen!

Behalve dat ASN meer aansluit bij mijn normen en waarden, heb ik ook ontdekt dat ze een ander voordeel hebben: je krijgt namelijk 1% rente op je betaalrekening! Vroeger was dit bij alle banken zo, maar helaas is het tegenwoordig afgeschaft. Maar bij de ASN dus niet, blijkt. En hoewel ik bijna nooit meer dan 100 euro op mijn betaalrekening heb staan, vind ik het tóch netjes dat je die rente krijgt. Het is altijd beter dan géén rente, toch?

Bovendien is het ook nog goedkoper; bij de ING betaal je 3,75 per kwartaal en bij de ASN 3 euro. Een heleboel kleine beetjes besparen en extra krijgen maken samen óók een groter bedrag dat je extra hebt. Dus ik ben er blij mee. Niet alsof ik een taart ga bakken om het te vieren, maar gewoon... het geeft toch een fijn gevoel.

Staan jullie erbij stil waarin je bank met jouw geld investeert? En wat vindt je daarvan?

4 opmerkingen:

 1. Ik zit er ook over te denken om over te stappen naar de ASN om de redenen die jij noemt. Ik zou alleen graag mijn eigen boekhoudprogramma willen blijven gebruiken dus het hangt eer beetje af van het feit of ik de juiste bestanden bij hen kan downloaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ASN een poosje gebruikt als Buzzer, maar vond het niet zo prettig werken. Ben wat dat betreft toch te veel gewend aan de Rabo, ben ik bang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed hoor! Houd ons op de hoogte, misschien trek je nog meer twijfelaars over de streep!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed héé! Van ASN en (dit geldt voor mij:) Triodos weet je tenminste dat ze jouw geld niet misbruiken
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...