dinsdag 29 januari 2013

trol op de website

Ik heb een trol op de nieuwe website. Iemand die elke keer reacties plaatst op berichtjes en dan met scheldwoorden erin. En het lullige is dat we er net aan de hand van het IP-adres zijn achtergekomen dat het een collega van Sander is.

Dus wat doen we nu?! Ik ben echt even heel erg gekwetst en verdrietig. Steek al dagenlang elke keer moeite erin om de site te verbeteren en elke dag een stukje te schrijven en dan gaat iemand die je kent er zo mee om... Echt niet leuk :( En het brengt me ook aan het twijfelen of ik er wel mee door moet gaan. De sfeer hier in huis is direct helemaal dood. Bah!

22 opmerkingen:

 1. Wat vervelend joh! Jullie zijn er wel altijd snel bij, ik heb nog geen naar berichtje gezien. Dus gewoon blijven verwijderen. Meestal houdt het dan vanzelf op. Mocht het toch aanhouden, dan een keer een mail sturen met de regels voor het achterlaten van reacties (respectvol, geen scheldwoorden etc). En als dat allemaal niet helpt: IP-adres bannen.
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat het zo gaat! Misschien direct na een flauwe reactie even met de persoon bellen en zeggen, echt zo raar het IP-adres is hetzelfde als dat van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wat naar :(
  maar ik had helemaal gemist dat jullie nieuwe website al in de lucht is, dus bedankt voor de link ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als deze persoon ook deze blog leest weet hij/zij het al dat je hem/haar getraceerd hebt en anders zou ik dit berichtje ook plaatsen op je andere blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He bah, wat naar! Je krijgt toch direct een heel ander beeld van zo iemand. Vraag me altijd af waar mensen dan op uit zijn. vervelend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat flauw zeg... Ik hoop dat het snel stopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat balen zeg :( Misschien is de rechtstreekse aanpak inderdaad het beste, maar daar moet je ook weer mee uitkijken, want voor hetzelfde geld is het niet die collega, maar een huisgenoot, ik noem maar wat. Maar het is wel heel vervelend, zeker als je dan het gevoel krijgt dat het persoonlijk is :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou dit zeker bespreken met die persoon. Wat bezielt zo iemand! Gewoon op afstappen en zeggen wat je ontdekt hebt en dan kijken hoe hij reageert.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat vervelend voor julie.Is die ander jaloers? En is ook het gedrag op het werk veranderd?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan je dat ip adres niet blokkeren. Want ja een website trekt ook geregeld mensen aan die soms op een vervelende manier mee willen doen. Als sander verder niet teveel met die persoon moet samen werken zou ik het negeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat vervelend zeg! Ik hoop dat dit gauw stopt. Leuke blog hebben jullie trouwens, met name die 52 goede voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat voos ! spreek die collega er zeker op aan ! en laat je door zo iemand niet de pret afnemen !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zonde om zo iemand de sfeer te laten vergallen. Kan je niet beter samen lachen om zo'n vreselijke stumpert? Het is niet leuk, helemaal niet als het persoonlijk wordt maar wat ie nu bereikt is toch zeker te veel eer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie nieuwe website, en wat een sneue gast die daar rotreacties achterlaat. Misschien heeft 'ie kwaad in zin, maar misschien is dit wel zijn opvatting van een lolletje uithalen met een collega. Ik denk dat ik z'n IP-adres zou blocken als het mijn site zou zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Niet stoppen met bloggen, want het is een leuke site. En laat je plezier niet verpesten door zo'n naarling. Het zegt veel meer over die persoon en niets over jullie of jullie site. Misschien is het idd een huisgenoot van die collega, maar wie het ook is, het is heel erg laag dit te doen. De enige reden die hiervoor is, is afgunst denk ik. Blok het ip-adres. Als de collega vraagt waarom kan Sander altijd zeggen waarom.

  Groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh echt? Wat ontzettend rot. Wat bezielt sommige mensen toch? Ik zou echt niet weten wat te doen in zo'n geval. Ik hoop voor je dat het snel stopt. En voel je niet te veel aangevallen door wat zo iemand zegt, die persoon is gewoon zielig om zoiets te doen, eigenlijk moet je medelijden met hem/haar hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Idd mooie website! En ik sluit mij aan bij bovenstaande reacties! Laat je niet uit het veld slaan..het is het niet waard! Lieve groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 18. lijkt me gewoon afgunst! Wij vinden je blogs heel goed hoor. Lekker doorgaan. Ik kijk iedere dag even bij je. Ik heb de reakties nooit gezien. Een sneu persoon. Je kent de collega neem ik aan, misschien dat je kunt achterhalen/bedenken waarom ze dit doet..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bah wat een grmofff! Misschien kan Sander het met deze meneer in kwestie bespreken? Hij weet dan in ieder geval dat jullie weten wie hij is en stopt hij er vast mee. Er schijnen trouwens echt mensen te bestaan die allerlei websites bezoeken met als enig doel mensen uitschelden en rare ranzige dingen plaatsen... Vreemde sneue hobby... Succes met die collega!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Pff lekker kansloos dan die collega!
  Hopelijk leest hij dit blog en plaatste hij niet meer van die rare berichten nu hij 'ontmaskerd' is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat is niet best. Wat ene vervelende mensen bestaan er zeg. Wij hebben bij een andere blog ook een trol gehad. Verschrikkelijk, we zijn ook via het Ip adres achter gekomen waar iemand ongeveer woonde. Maar we wisten het niet 100% zeker. Ik snap dat soort zielige mensen niet

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gewoon doorgaan joh. Zo'n gast de boel niet laten verpesten hoor, het ziet er allemaal net zo goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)