zondag 20 januari 2013

Wij gaan scheiden :(

Sander en ik hebben besloten dat we gaan scheiden.

Reden daarvoor is het zien van dit filmpje . Niet voor de gevoelige kijkers....

Afval scheiden deden we natuurlijk altijd al, maar vanaf nu gaan we het beter aanpakken. Proberen zo min mogelijk plastic te kopen en als het echt niet anders kan, dan gaan we het écht weer in de plastic heroes zakken doen... Want wat er in dit filmpje te zien is, dat kan écht niet!

15 opmerkingen:

 1. Amaai bijna een hartverzakking ;)
  Ik schrok me rot van de titel...
  Ik heb dit filmpje ook vandaag op mijn blog gezet...
  en per mail doorgestuurd naar iedereen die met mij
  regelmatig lacht dat ik een groene ben....
  Verschrikkelijk dat filmpje!
  liefs en fijn dat je het ook wil delen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag hem ook bij jou ja... en ik heb niet de gewoonte om links te herposten, maar deze kwam zo hard binnen dat het me niks kan schelen dat sommige mensen het twee keer zien /lezen

   Verwijderen
  2. Geen probleem hoor! ik heb hem ook verschillende keren doorgestuurd per mail....
   liefs

   Verwijderen
 2. Ik schrok ook, maar deze scheiding is zeer aan te raden, voor iedereen. Ik zag het filmpje vanmorgen op het blog van vergeetmenietje. Heel heftig en diep triest.

  gr. Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die billboards hangen hier overal: Wij gaan scheiden, want hij wordt kaal (kale bank). En allerlei varianten erop. Ik schrok dus niet zo van je titel:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heftig filmpje. Ik probeer ook nog zo min mogelijk plastic ons huis in te krijgen, maar het is best moeilijk, toch is het elke week nog een vuilniszak vol (die wel gescheiden wordt).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een titel om te schrikken. Wij scheiden eigenlijk al jaren, maar het kan natuurlijk altijd beter om zo min mogelijk plastic te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik schrok al maar dat filmpje schoot me te binnen. Wij kunnen ook nog meer scheiden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb het filmpje maar niet bekeken, ken de afval ellende wel zo'n beetje... wij scheiden ook al jaren.
  Maarre.. waar kun je die plastic hero zakken krijgen dan? Ben ze nog nooit tegengekomen. Bij ons gaat het gewoon in een vuilniszak... van recycled plastic (volgende de verpakking).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kunnen ze bij de gemeente halen, maar het schijnt dat niet elke gemeente ze heeft....

   Verwijderen
 8. Wat een afschuwelijk filmpje zeg! Ik wist wel van dit probleem, net als dat met de plasticsoep-vissen, maar zo heftig in beeld gebracht, schokkend hoor!!! Bedankt dat je dit mensen onder ogen brengt. Hopelijk trekt het meer mensen over de streep om te scheiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. DanielleDuurzaam: in sommige gemeentes/provincies wordt de plastic scheiding door de afval-inzamelaar gedaan. Dit wordt bijvoorbeeld in Friesland veel gedaan door het bedrijf Omrin. Dit heeft voor- en nadelen: voordeel is dat er een hogere scheidingsgraad behaald wordt. Niet alle consumenten voelen de behoefte om te afval te scheiden, terwijl als het bij de verwerker gebeurd allemaal gescheiden wordt. De opbrengst is dan dus hoger. Grootste nadeel is dat het plastic sterker verontreinigd is, en dus ofwel meer reiniging nodig heeft voor het verwerkt kan worden of alleen voor laagwaardige producten zoals verkeerspaaltje gebruikt kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)