woensdag 10 september 2014

De toekomst van Positief Besparen

Ik heb al bijna een jaar lang niks geschreven op Positief Besparen. Het lukt me gewoon niet om er weer mee te beginnen en hoe langer ik het uitstel, hoe raarder ik het vind om 'opeens' weer te beginnen. Ik zit nu dus heel erg te twijfelen wat ik zal doen met de site.

Het kost me €70 per jaar om de site in de lucht te houden. Geld dat we momenteel eigenlijk heel hard nodig hebben om rond te komen. Maar tegelijk heb ik er vorig jaar toen ik werkeloos was geraakt, best veel tijd in gestoken en vind ik het ook weer jammer om dat kwijt te raken.

Ik zit nu dus heel erg in dubio. Voorlopig duurt het gelukkig nog wel even voordat we die keuze moeten maken, maar de tijd gaat toch altijd weer sneller dan je zou verwachten... Moeilijk hoor!

Wat zou voor jullie zwaarder wegen: de tijd die je erin steekt of hoeveel het kost?

12 opmerkingen:

 1. 70 euro om een site in de lucht te houden waarop je niets meer schrijft of mee doet, vind ik persoonlijk veel geld. Vooral omdat je schrijft dat jullie het geld echt hard nodig hebben.... Ik heb altijd gedacht dat het gratis was om zoiets te hebben.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je hebt ook een gratis versie, maar dan kon je er minder mee. Ik weet ook niet precies hoe dat zit, Sander heeft het geregeld ;)

   Verwijderen
 2. Ik vind 70 euro ook erg veel om de site in de lucht te houden. Als het je niets oplevert momenteel zou ik ermee stoppen. En ik bedoel niet per se alleen financieel iets opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Financieel hoef ik er sowieso niks aan over te houden. De advertenties die op PB staan zijn voor de server-kosten. Ik hoopte net kiet te spelen (hoe je dat ook schrijft), maar omdat ik nu geen inspiratie heb om te schrijven komen er weinig bezoekers dus ook geen inkomsten om de serverkosten van te betalen...

   Verwijderen
 3. Neem je beslissing op wat je er t komende jaar gaat doen. Neem je beslissing niet op basis van wat vorig jaar wilde gaan doen.
  Zou je de site nu nemen als je m van n vriendin gratis kreeg (wel met de abo kosten er aan hangend)?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou kijken naar of je er nog wat mee wilt gaan doen, niet naar wat je er al mee gedaan hebt. Als je denkt dat je er bijvoorbeeld meer dan die 70 euro uit kunt halen én je daar ook realistisch gezien de praktische middelen (denk aan tijd) voor hebt, dan is het misschien de moeite waard om hem in de lucht te houden. Anders zou ik denken: jammer van de tijd, maar laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. iets van 70 euro wat je niet gebruikt... ik zou het meteen opzeggen. download de gegevens, maak wat screenshots voor je nostalgische behoeftes. bedenk je wat je allemaal kunt doen met die 70 euro waar je wél gebruik van maakt/plezier aan beleefd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kun je niet de tekst kopiëren en overzetten als tabblad op deze gratis site? Dan heb je toch nog alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik besloot zelf eerst mn hosting op te zeggen. Scheelde me gelijk €30 per jaar. Pas voor de zomer heb ik mijn domeinnaam opgezegd, na er 3 jaar nauwelijks iets mee gedaan te hebben. Er zijn inmiddels andere plannen.
  Maar zoals eerder gezegd : wat ga je er komend jaar mee doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Of zoek een compagnon, samen schrijven helpt vaak wel. Ook goed voor je motivatie als je er eigenlijk wel verder mee wil.
  Realmam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat je je vooral moet afvragen hoeveel voldoening je er uit denkt te gaan halen als je het aanhoudt. Hoeveel "waar voor je geld" krijg je voor die 70 euro per jaar. Want uiteindelijk gaat het toch om het plezier wat je er aan beleeft, quite (kiet, hihi) of niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)