dinsdag 11 november 2014

Reactie van mijn moeder + "foute kerst"

Ik was gisteren natuurlijk erg benieuwd naar de reactie van mijn moeder op het elfenpakje. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat ze bij haar mening zou blijven als ze Tobias erin zou zien. Dus ik had die foto die gisteren op mijn blog stond ook direct doorgestuurd naar mijn ouders via whats app.

En wat denk je? ... Ze vond het heel erg leuk! Ik kreeg zelfs 's avonds nog een reactie op Facebook van haar: "Fantastische kleinzoon, met of zonder kerstpakje. Maar Daan, echt, ik neem mijn woorden terug! SUPER!"

En door mijn keuze voor dit pakje is er ook een gesprek geweest over de overige kerstkleding. Meestal gaan we helemaal op chique eerste kerstdag, maar nu gooide ik een balletje op of we niet eens een "foute kerst" konden doen met van die "foute" rendiertruien enzo. En eigenlijk was bijna iedereen direct enthousiast. (Sommige iets té enthousiast, misschien... Mijn zwager wilde als rendier verkleed komen :P )Maargoed, eind goed al goed. Het duurt nog even, maar de voorpret is alvast begonnen en ik zit er hard over te denken om mijn kerstdorpje al op te gaan zetten, want ik heb écht zin in de kerst!!

15 opmerkingen:

 1. Leuk idee, zo'n foute kerst! Ik kijk uit naar de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch fijn dat je moeder het nu echt wel leuk vindt dat pakje van Tobias.
  En wat 'n leuk idee zo'n 'foute' Kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier gelukkig geen kledingvoorschriften.. vind het zo zonde van t geld en voel me niet op mn gemak in andere kleding. let wel een beetje op wat ik aandoe, geen huispak zegmaar, maar geen jurk en ook geen rendiertrui :p voel me in beide niet happy. maar wel super dat jullie er zin in hebben!!! :D dan is het superleuk om te doen idd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HoHoHo (om in de sfeer te blijven)...Sinterklaas is nog niet eens in het land! Wil je dat dan helemaal overslaan? Tobias is misschien nog maar klein maar het is toch ook wel leuk om daar ook aandacht aan te besteden?

  Ik heb geen kinderen maar dit weekend wordt mijn herfsthoekje (voor de nodige sfeer in huis) omgetoverd tot sinterklaas-hoekje en 6 dec. zal het een kerstthema krijgen (en dat laat ik lekker staan tot na oud-en-nieuw). Daarna nog een wintersfeertje en in de lente kunnen we wel weer naar buiten voor een beetje sfeer (plus dat mijn vaste planten en orchideeën er dan ook weer levendiger uit gaan zien).

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lily,

   Ben erg benieuwd naar jouw sinterklaas-tafel. Ik ben altijd vrij inspiratieloos wat speciale sinterklaasversiering betreft. Sinterklaas is voor mij altijd een enorm irritant mannetje dat mij dwarsboomt om gewoon lekker vanaf begin november al in de kerstsfeer te komen ;)

   Maar ik heb een oplossing: ik heb een klein sinterklaasje voor in het kerstdorp gekocht vorig jaar. Dus tot 6 december is het een sinterklaasdorpje, ok? ;)

   Verwijderen
  2. Een sinterklaasdorpje klinkt ook best leuk! Maar de huisjes hebben toch wel een schootsteen hè? Misschien nog wat pieten scoren ergens? Sommige speelgoedwinkels schijnen pietjes te hebben die nog het meeste lijken op lego-poppetjes, maar ik hoorde van mijn zusje dat die ook heel hard de winkels uit vliegen...

   Mijn Sint-tafel (nou ja, het is de helft van een bijzettafeltje, altijd ruimte gebrek hier) bestaat uit het volgende:
   Ik heb een mok van blond amsterdam met Sinterklaas erop die is gevuld met ooit eens gemaakte nep pepernoten (van brooddeeg met teveel zout voor houdbaarheid en dan geschilderd), er staat een lekker ouderwetse plaat met afbeelding van sint op paard met pieten, er liggen (oude lege) verpakkingen van chocolade letters die ik te mooi vind om weg te gooien (krijg er elk jaar eentje van mijn oma en soms heeft ze van die mooie verpakkingen die ze weet-ik-waar vandaan heeft) en er staat een mini-sint met twee mini-pieten (per stuk niet veel hoger dan 1,5 cm).

   Groetjes Lily

   Verwijderen
 5. Lol, zo'n foute kerst! Vorig jaar ging er een filmpje op FB rond van een gezin met van die foute kersttruien. Wel een groepsfoto maken he!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerst Sint Maarten, dan Sinterklaas en dan pas Kerst, echt dat is veel leuker. Sinterklaas ontkom je niet aan met kinderen als ze iets ouder zijn. Heerlijk samen het sinterklaasjournaal kijken, precisie strooien bij de schoen. Dochter gelooft inmiddels niet meer en dat vind ik best wel jammer. Gelukkig vroeg ze gister wel of ze nog kadootjes kreeg. Want nu is het ook best wel speciaal, zij gelooft niet meer, maar haar brusjes wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In onze regio wordt geen sint maarten gevierd, dus dat valt in elk geval af. Wel halloween door sommige mensen, maar niet zo grootschaals zoals sint maarten bijvoorbeeld in friesland wordt gevierd.

   Als Tobias straks wat ouder is gaan we echt wel sinterklaas vieren, maar ik zie niet zo goed in waarom dat een kerstdorpje de sinterklaaspret zou bederven. Voor mij kan dat best naast elkaar :)

   Verwijderen
 7. Het kan niet naast elkaar omdat Sinterklaas dan onder sneeuwt. Alles echt de aandacht geven die het verdient is veel leuker. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het niet met je eens :) Sinterklaas hebben wij thuis ook altijd zonder specifieke versieringen gevierd. Het zou wat anders zijn als ik ook al de kerstboom neer zou zetten, kerstliedjes zou gaan draaien etc. Maar mijn kerstdorpje is gewoon iets winters dat niet alleen bij de kerst hoort :)

   Let's agree not to agree ;)

   Verwijderen
  2. Precies! En de advent (aanloop tot de kerst) begint ook al op 1 december hoor, en dan is de Sint het land ook nog niet uit. Dus lekker doen wat jij wil!

   Verwijderen
 8. Die trui is echt fouter dan fout.;) Maar wel heerlijk warm.
  Wij hebben een kerstservies wat op je trui lijkt. Ook heel fout.
  En ja, ook ik kan niet wachten op die foute foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij L.id.l in onze regio liggen nu foute kersttruien in de schappen. Misschien ook wel bij jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haha een foute kerst, dat vind ik een erg leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...