woensdag 7 januari 2015

Kleine gewoonte: meer uit mijn handen

Sinds 1 januari ben ik begonnen met een nieuwe gewoonte, waardoor ik nu al lekker vooruit aan het werken ben voor Positief Besparen. Ik heb namelijk sinds die dag elke dag 20 minuten aan de site gewerkt. Zodra Tobias terug naar bed gaat voor zijn ochtenddutje, ga ik in het kantoortje zitten, zet mijn daglichtlamp aan en klap de laptop open... Op die manier vang ik twee vliegen in één klap: ik neem voldoende tijd voor lichttherapie én ik ben tegelijk bezig met de site...

Vandaag leek het even in de soep te lopen, omdat ik om 9 uur ga sporten. Mijn ouders passen dan op Tobias en dus doet hij zijn eerste slaapje bij hen. Maar gelukkig kwam Sander me te hulp schieten en is hij wat later naar zijn werk vertrokken, zodat ik daarnet al kon schrijven. Zo houden we de goede gewoonte in stand, want het zou jammer zijn als het na een week alweer een eerste keer mislukt... Om een gewoonte echt in te bakken moet je het minstens 3 weken volhouden, heb ik eens gehoord.


PS: ik kreeg net een geweldige tip van Lot, namelijk dat je op internetbankieren kunt zien welke automatische incasso's er nog gaan worden uitgevoerd. Straks maar eens even bekijken.... Bedankt voor de tip, Lot!

11 opmerkingen:

 1. Goed bezig! En zo 20 minuten per dag kan echt ontzettend verschil maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graag gedaan Daan!

  Ook nog dank voor je antwoord op mijn vraag nav "Naar de kerk". Eigenlijk is een goede kerkdienst een ander soort psychologische hulp?
  Je krijgt iets aangereikt en dan dat in je eigen leven inpassen - of niet - .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ehmz... Zo heb ik er nooit over nagedacht eigenlijk ;) Ik denk dat het wel kan helpen inderdaad :) Maar lang niet iedereen die naar de kerk gaat heeft natuurlijk psychologische hulp nodig, dus misschien haalt iedereen er weer iets anders uit, dat weet ik eigenlijk niet ;)

   Verwijderen
  2. Ik ben het wel met Lot eens. Meestal krijg je in de preek iets te horen dat tot nadenken stemt. Vaak kun je er je voordeel uithalen. En van die incasso's dat klopt. Bij te verwerken opdrachten kun je die zien.

   Verwijderen
 3. wauw wat heerlijk dat je daar tijd voor hebt!! :D goed begin van het jaar! en wat fijn dat sander zo laat kan beginnen :D (man is 6.3 de deur uit en kan ook niet ech tlater beginnen behalve als het echt moet ivm dokter of tandarts of belangrijke dingen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we boffen daar wel mee. Sander mag tussen 8 en 10 beginnen en mag zelf kiezen hoe laat hij er is. Nadeel is alleen dat ie dan wel weer laat thuis is, maarja ;)

   Verwijderen
  2. wat is laat ?man werkt van 7 tot 16 vaak of langer. soms wat korter gelukkig, maar ook nog een avonddienst per week en 1 of 2 zaterdagdiensten in een maand.. ;) (maar ja alle overuren krijgt hij uitbetaald dus we klagen maar niet :p)
   en man mag wel later beginnen, maar met deklant die hij nu heeft, kan da tniet. werkzaamheden per mail/systeem stromen om 7u binnen, en moeten wel gelijk afgehandeld worden.. hiervoor kon hij ook later beginnen maar gaat ten koste van zn uren want door gezin wil hij toch uiterlijk 17u wel thuis zijn.. je maakt dan dus automatisch minder uren, maar houdt er niet meer tijd door over :p

   Verwijderen
 4. 20 min per dag kan net dat verschil maken, ik ben benieuwd naar de nieuwe opstart van positief besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt goed! Succes met volhouden :)
  Ik kwam er laatst inderdaad ook achter dat je geplande afschrijvingen kunt zien via internetbankieren. Toch handig om te weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke site! Was er al eerder een keer geweest maar wist niet dat deze van jou is. (Ik mis wel vaker wat in het leven)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je man ook rekening houd met je nieuwe gewoontes aanleren en tijd voor jezelf hebben.
  Dat van het inzien van geplande afschrijvingen via internetbankieren wist ik al.
  Ik zet rekeningen die ik binnen krijg gelijk klaar en laat deze indien mogelijk pas afschrijven als mijn geld net binnen is.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...