dinsdag 10 februari 2015

Afgestompt door vieze filmpjes?!

Nee, haha, niet het soort "vieze filmpjes" wat jullie waarschijnlijk nu denken, maar ik kan er ook even geen andere term voor verzinnen, sorry!!

Een paar weken geleden zijn Sander en ik begonnen met de serie The walking dead en we hebben inmiddels twee seizoenen erop zitten. In het begin vond ik het allemaal heel vies, maar inmiddels merk ik echt dat ik een beetje afgestompt begin te raken door al het geweld in de serie. Bloed, door midden gehakte hoofden, mensen die met hun darmen uit hun lichaam voorbij komen wandelen.... Het doet me gewoon niks meer, al die verminkte lichamen en zombies die mensen aan stukken scheuren. Ik zit ernaar te kijken alsof het de Teletubbies zijn!Tegelijk blijft het ook wel erg spannend en is het echt een keigoede serie. Ik zit nu dus een beetje met een dilemma: stoppen of doorgaan? De belangrijkste reden om te stoppen zou zijn omdat ik het geen fijn idee vind dat ik niet meer in shock ben van bepaalde scenes en dat ik bang ben dat ik geweld straks gewoon ga vinden. Aan de andere kant is het ook wel weer zó onrealistisch dat het misschien ook wel logisch is dat het me niet zoveel meer doet nu....

Hoe staan jullie daarin??

14 opmerkingen:

 1. Je raakt afgestompt omdat je weet dat het niet echt is. Zou ik mee geen zorgen over maken.
  Zelf keek ik altijd graag naar Dexter, is ook erg bloederig. Tot mijn oude favoriete vermoord werd en in stukken werd gesneden, sindsdien kan ik niet meer iets heel bloederigs aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dexter vond ik ook een erg goede serie, maar vergeleken met the walking dead valt het geweld in die serie echt heel erg mee. :)

   Ben nu wel benieuwd wie jou oude favoriete is??

   Verwijderen
  2. sorry, daar moet staan mijn favoriete leraar van de middelbare school die is nu bijna 2 jaar geleden vermoord in Spanje met zijn vriendin. Geweldadige series kijken is ineens een stuk minder fijn als je iemand kent wie zoiets is overkomen.

   Verwijderen
  3. O ja, nu je het zegt herinner ik me dat inderdaad weer. Ik kan me voorstellen dat het dan opeens heel dichtbij komt!!

   Verwijderen
 2. Ik heb die serie ook een tijdje gekeken, maar vond het op een gegeven moment saai worden. Maar ik herken het afstompende effect helaas wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zitten inderdaad af en toe wel momenten bij dat er te lang wordt gepraat over 1 onderwerp. Dat mensen hun standpunt maar blijven herhalen. Tot hoe ver ben je uiteindelijk gekomen??

   Verwijderen
 3. Nooit gezien en als ik dit zo lees kijk ik liever naar 'n gewone 'vieze' film hoewel ik daar ook niet van houd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh , ik kijk niet zo naar deze films , ik kan niet goed tegen bloed en geweld..... Geef mij maar een heerlijk kostuumdrama....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik neem aan dat je fictie en non-fictie prima uit elkaar weet te houden. Dat zal ook wel de reden zijn dat het begint af te vlakken allemaal. Zolang je het leuk vindt om te volgen zou ik niet weten waarom je daarmee zou moeten stoppen. Maar Tobias zou ik voorlopig (tot ergens ver in de pubertijd?) even uit de buurt houden, de arme schat zou niet weten wat zijn ouders nu weer voor vreemde dingen aan het uitspoken zijn!
  Geef mij persoonlijk inderdaad ook maar een kostuumdrama of een historische roman..maar ieder zijn ding.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Tobias beneden is kijken we er zeker niet naar, nee! Sowieso proberen we de TV overdag vaak uit te laten :)

   Verwijderen
 6. Ik kijk wel en vind de serie erg verslavend en soms heel erg spannend, maar blijf toch kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldige serie. Ik kan niet tegen echt geweld dat vind ik nog steeds te gruwelijk, maar dit is zo overduidelijk nep dat ik er geen moeite mee heb. Heb ook alle SAW films gezien, ook ranzig maar zo overtrokken dat ik er niet echt geschokt van wordt. Echt geweld wen je nooit aan, heb maar geen angst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super serie, toevallig de laatste 2,5 week alle 4 seizoenen op Netflix gekeken. Kon gewoon niet stoppen haha.
  Binnenkort op een andere manier maar beginnen aan seizoen 5 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. eigenlijk vind ik de teletubbies geestdodender dan een lekkere slushyslachtpartijenserie :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)