donderdag 12 februari 2015

PMS-alarm - deel 2

Vorige maand schreef ik nog heel enthousiast over een appje dat mij een alarmpje zou geven als mijn PMS-periode bijna begon, maar helaas heb ik deze maand geen melding gekregen en heeft het me toch weer redelijk overvallen. Ik voel me enorm flut de afgelopen dagen; vermoeid, chagerijnig en bijna alles is me teveel.

Zo merk ik dan toch dat de voorzorgsmaatregelen die ik vorige maand had genomen wel helpen. Want als ik het niet doe, dan merk ik echt een groot verschil!! Nu dan dus toch maar voor die paar daagjes nog mijn supplementen slikken en hopen dat ik snel ongesteld ben, want dan is het vervelende gevoel ook weer snel verdwenen! Maar tot die tijd zal ik jullie maar even niet lastigvallen met mijn grumpypants blogjes ;)

O ja, en 1 pluspuntje: binnenkort kan ik dus mijn wasbare maandverband gaan uitproberen!! :)

14 opmerkingen:

 1. Jouw blogje werkt voor mij als een PMS waarschuwing. Dank je wel hiervoor!
  (Zelfnotitie: rustig weekend plannen en aan huisgenoten drakenbestendige kleding uitdelen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nou, dan heeft in elk geval iemand er nog wat aan ;) Sterkte!!

   Verwijderen
 2. Ik weet niet of je regelmatig bent of niet maar zou het niet helpen als je het zelf zou bijhouden (dat kan alleen als je regelmatig bent) Gewoon in je agenda de dag omcirkelen dat je ongesteld bent geworden en daar 28 of 30 dagen bij optellen, als je weet hoeveel dagen van te voren je last krijgt van pms en dus maatregelen moet nemen die dag ook markeren??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas niet heel erg regelmatig, maar als ik een paar daagjes eerder begin met de voorzorgsmaatregelen is dat natuurlijk geen probleem :) Bedankt voor de tip, ga ik doen voor komende maand!!

   Verwijderen
 3. Het lijkt mij slim om het in je agenda bij te houden. Zodat je er zelf alert op bent en niet afhankelijk bent van een app. Want je zal in de app toch dingen in moeten voeren voordat hij kan 'weten' wanneer je je klachten krijgt. Als je het zelf in je agenda bijhoud krijg je denk ik zelf het meer onder controle. Je bent er dan zelf mee bezig ipv. die app.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat leek mij ook al. Was ook al verbaasd over de "tip" dat Daantje daar zelf nog niet opgekomen was.

   Ik schrijf alles op wat gebeurt in agenda, van gewone afspraken van beiden, tot begin gebruik medicijnen en slaapproblemen (bij mij). Je vergeet altijd zo snel wanneer iets is gebeurt en ik bewaar agenda's 5 jaar.

   Verwijderen
  2. Lot met alle respect, we zijn uit verschillende generaties. Ik gebruik mijn papieren agenda (bijna) nergens voor, dus nee, dat is niet het eerste dat in mij opkomt als ik het ook gemakkelijk door een appje kan laten uitrekenen die rekening houdt met alle cycli die ik tot nu toe heb gehad en daar een gemiddelde uit berekent.

   Verwijderen
  3. ik probeer het nu idd in mn agenda bij te houden.. maar dan moet ik dus terug gaan bladeren en zelf gaan rekenen.. ik ga ook eens zoeken naar een app.. lijktme handiger.. alleen hopen dat die snapt dat ik niet ongesteld wordt met mirena spiraal... ? :p

   Verwijderen
  4. Generatie maakt toch niet uit, het bijhouden omdat je er voordeel uit wil halen kan overal op. Je kan toch ook op digitale agenda zoektermen ingeven?

   En met alle respect: naar mijn idee maak je je zo ook erg afhankelijk van alles wat geautomatiseerd kan ipv zelf initiatief nemen. Zelf denken en dingen onthouden zijn ook goed voor je geheugen.

   Verwijderen
  5. Jeetje, waar gáát dit over?! Serieus, ik gebruik een appje om mijn cyclus bij te houden en nu gaat het opeens over zelf denken en dingen onthouden.

   Nou, gooi jij je agenda's dan ook maar weg, aangezien zelf dingen onthouden blijkbaar zo belangrijk is. :/ Ben er nu ff klaar mee hoor!

   Verwijderen
 4. Hier ook hetzelfde, geen fut, jezelf dusdanig in de weg zitten dat je er moe van wordt en een bijna onbedwingbare behoefte om diegene die in mijn ogen lastig is en daar hoef je dan eigenlijk niet eens zo heel veel voor te doen de kop van de romp...nou ja vul maar in. De negatieve hormonen gieren dan door mijn lijf. Ik probeer 'zen' te blijven maar dat lukt niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, zo herkenbaar, ik leef met je ! Ik schreef er onlangs nog een blogje over. Bij mij wordt het alleen maar erger met het ouder worden. Ik neem nu, op aanraden van mijn gynaecoloog, capsules met teunisbloemolie. Ik hoop dat het helpt. Welke supplementen neem jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PMP van Efamol. Maar ik neem het niet de hele maand, dat vind ik een beetje een dure grap!

   Verwijderen
 6. herkenbaar.. ook elke maand een humeur...:( en idd moe, futloos.. en t lastige is dat ik dus niet meer ongesteld wordt door spiraaltje. heel fijn... maar tegelijkertijddus geen idee hoe mn cyclus dus is.. wanneer ik wat kan verwachten..incl de buien en puistjes.. komen dus elke x weer onverwacht :(

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...