donderdag 19 februari 2015

Vraag maar raak - deel 1: vragen over groen zijn

Wow, ik had niet verwacht dat er zoveel vragen voor ons zouden zijn!! Daar heb ik me flink op verkeken! Ik heb inmiddels alle vragen die ik tot nu toe heb gekregen gegroepeerd op onderwerp en ze ook beantwoord, en ik kwam op 3 A4tjes uit! Dus dat is wel erg veel voor één blogje! Daarom heb ik besloten om de komende dagen per onderwerp een blogje te plaatsen.

Een van de onderwerpen waar ik vragen over kreeg was over het groene leven. Deze vragen kwamen allemaal van één persoon, namelijk Groentje. Ik vond het erg leuke vragen die me weer even aan het denken hebben gezet over onze groenheid.Hoe groen ben je?

Niet zo groen meer als vroeger. We doen nog steeds wel heel erg ons best om milieubewuste keuzes te maken, maar in ons oude huis met zijn tweetjes ging dat allemaal veel gemakkelijker dan nu met zijn drietjes. Af en toe komen we tijd tekort! Tegelijk zijn sommige dingen ook gewoonte geworden, dus vinden wij onszelf daar niet (meer) zo groen in, maar zijn we dat natuurlijk wel. Bijvoorbeeld afval scheiden is geen big deal voor ons, maar we zijn daar waarschijnlijk wel groener in dan de meeste mensen.


Heb je groene tips voor lezers?

Ik ben sinds afgelopen cyclus gebruik gaan maken van wasbaar maandverband en ben daar wel erg enthousiast over. Het scheelt toch al gauw 16 verbandjes / tampons aan afval per maand! Als iedereen dat zou doen kunnen we de afvalberg flink verminderen.


Welke 'groene' dingen vond je moeilijk maar krijg je inmiddels toch voor elkaar?

Korter douchen!! Nu moet ik wel zeggen: een huilende baby helpt enorm bij het korter douchen!! ;) Maar we schrokken ook van ons waterverbruik de afgelopen tijd, dus we gaan hier nu veel bewuster mee om!


En heb je ooit dingen laten schieten die je eerst wel belangrijk vond?

We wilden graag wasbare luiers gebruiken, maar zijn toch gezwicht voor Kruidvat luiers! En door vochtproblemen in huis maken we nu veel vaker gebruik van de droger. Verder zijn we geloof ik wel redelijk standvastig, maar zoals ik al zei: veel dingen zijn gewoonte geworden en daardoor zo vanzelfsprekend voor ons dat we het niet echt meer als groen zien.

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Graag gedaan :) Jouw vraag over welke blogs ik graag lees beantwoord ik later nog :)

   Verwijderen
 2. Interessant! Hoe kort douchen jullie nu? Ik douche standaard 10 minuten. Volgens mij is dat al heel kort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij douchen 5 tot 7 minuten. We proberen 5 aan te houden, maar soms gaat dat mis.

   Verwijderen
  2. Korter douchen vind ik het moeilijkste van het groener leven/ geld besparen, ik hou enorm van een lekkere warme douche ;)
   Nog gefeliciteerd met de nieuwe baan van Sander! (Ik ben even wat blogjes aan het inhalen) heerlijk dat hij straks minder reistijd heeft, man is hier ook per dag zo'n 2,5 uur onderweg... Allemaal minder tijd om thuis door te brengen :(

   Verwijderen
  3. Echt rot, dat lijkt me pittig voor jou straks met de tweeling erbij. Ik ben / was altijd blij als Sander thuiskomt, kan ik Tobias ook even aan hem overlaten ;) (En uiteraard ben ik ook blij om hem weer te zien ;) )

   Verwijderen
 3. Misschien een tip om korter onder de douche te staan: Ik was eerst mijn haren aan de wasbak voordat ik onder de douche stap. Daardoor kom ik bijna nooit boven de 5 minuten. Bijkomend voordeel is dat ik een flinke pluk haar opvang in het gootsteenzeefje, dat scheelt weer verstoppingen. Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik douche nog geen 5 minuten. Ik zet een bassin op de doucheplaat om het douchewater op te vangen. Kraan open en maak ik me helemaal nat. Shampoo in het haar en haar wassen, dan mijn lichaam wassen en pas dan zet ik de kraan terug open om mijn haar en mezelf af te spoelen. Al bij al ben ik op een paar minuten volledig gewassen en afgespoeld en bovendien vang ik het douchewater op zodat ik het nadien kan gebruiken om de badkamer mee te dweilen of om door het toilet te gieten.
  Ik verlies meer tijd om, na het douchen de wandtegels en de glazen douchewand en douchedeur af te zemen, of dat ik tijd nodig heb om me te douchen.....
  Wij leven vrij 'groen' : man fietst elke dag 10 km heen en terug naar het werk, ik doe alle boodschappen per fiets. De auto wordt hier maar gebruikt om grote afstanden af te leggen. We sorteren ons afval heel goed, ik gebruik regenwater om te kuisen, planten en gazon water te geven.
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...