Naast dat we uit de voorraad willen eten hebben we ook best wel veel over van de BBQ van gister:
- 3 kipburgers die al zijn gegrild
- 1 sateetje dat al is gegrild
- een halve gevulde paprika
- een klein zakje pasta-salade
- een klein zakje risotto
- 4 hamburgers die nog niet zijn gebakken (houdbaar tot 24-6)
- 2 vegetarische hamburgers die nog niet zijn gebakken
- 3 stokbroden die al zijn afgebakken maar uiteindelijk niet zijn opgegeten (zou ik die normaal gesproken dan allemaal zélf opeten?!)
- 6 frikandellen (in de vriezer, dus nog lang houdbaar!)
- Veel drinken
Ik hou niet van weggooien, maar het is eigenlijk teveel vlees voor één persoon. Misschien kan ik Sander overhalen om ervan mee te eten, want wat is eigenlijk erger: vlees weggooien waardoor een dier voor niks heeft geleden óf het toch opeten als vegetariër, waardoor het leed in elk geval niet "voor niks" is geweest. Misschien een kromme redenatie van me, hoor....
Maandag: Lunch met pizza-stokbrood dat ik beleg met de gevulde paprika ;) En Sander heeft de pasta-salade meegenomen naar zijn werk.
Als avondeten nasi, voor Tobias en mij met kleingesneden kipburger en voor Sander vegetarisch
Dinsdag: broodjes hamburger
Woensdag: broodmaaltijd
Donderdag: risotto met erwten
Vrijdag: patat
Zaterdag: risotto met spinazie
Zondag: broodmaaltijd
Klinkt best lekker en gezond allemaal, hoor! Met deze maaltijden lijkt mij helemaal niks mis. En een keer een patatje op vrijdag mag best van het voedingscentrum. Als je de rest van de week maar goed eet.
BeantwoordenVerwijderenIk zou alvast zeggen: Eet smakelijk!
En het vlees invriezen? Is dat een optie?
BeantwoordenVerwijderenDat brood zou ik aan de vogels voeren. Dat moet en wil je niet in je mond stoppen. Of maal er broodkruim van. Maar eet het niet manmoedig allemaal zelf op. Je bent geen kliko.
Ik heb bij een barbecue ook altijd over voor een compleet weeshuis. Heb jij trouwens een goed recept voor worteltjescake?
BeantwoordenVerwijderenWe gaan het vandaag voor het eerst maken, dus of het een goed recept is durf ik nog niet met zekerheid te zeggen, maar als het zo is zal ik het recept vanavond of morgen (ligt eraan wanneer ik kan proeven!!) op de blog plaatsen :)
VerwijderenHet vlees zou ik invriezen zoals ook Ri al zegt. Zonde inderdaad om dat weg te gooien en ook echt niet nodig.
BeantwoordenVerwijderen