zondag 26 juli 2015

Spaarpotjes bij ASN bank

Een paar weken geleden hoorde ik dat je bij ASN spaarpotjes kunt aanmaken - nee, niet dit soort, maar online! Je hebt dan dus één spaarrekening, maar je kunt die ene spaarrekening dan weer onderverdelen in verschillende potjes / spaardoelen. Ik vind dat erg handig, aangezien ik heb nu allemaal in Excel bijhou en ik dat dus elke keer handmatig moet bijwerken.

Toch duurde het nog wel even voordat ik echt met de spaarpotjes ben gaan werken. Ik kon er namelijk maar niet achterkomen hoe het nou precies werkte! Ik vond de uitleg op de website van de ASN bank namelijk toch een beetje summier en niet helemaal duidelijk. Maar ik ben er nu eindelijk uit en zal het ook gelijk even kort uitleggen voor andere liefhebbers.De spaarpotjes werken alleen als je een smartphone hebt, want de potjes kun je alleen via je app instellen. Je installeert dus eerst de ASN bank app op je telefoon. Vervolgens ga je in de app naar instellingen > financieel inzicht > spaarpotten. Daar activeer je de optie spaarpotten gebruiken. Vanaf dat moment kun je er dus gebruik van maken.Vervolgens ga je terug naar het rekeningoverzicht, selecteert je spaarrekening en drukt op spaarpotten. Nu kun je verschillende spaardoelen aanmaken en je geld verdelen over deze spaardoelen. Zo simpel is het! :)

Elke spaarpotje heeft dan een eigen naam. Onze spaarpotjes heten bijvoorbeeld hypotheek, Tobias, huis, zekerheidspot, kleding, cadeaus, rijbewijs, zwaardvechten en trouwerij. Stel dat ik nu €50 overmaak naar de spaarrekening en dat is bedoelt om in het potje Tobias te komen, dan hoef ik alleen maar als bijschrift Tobias erbij te zetten. ASN zorgt er dan voor dat het spaarpotje automatisch bijgewerkt wordt. Dit vind ik denk ik nog wel het allerhandigste van dit potjes-systeem :)


25 opmerkingen:

 1. Dat is superhandig. Ik heb zo'n spaarrekening bij Moneyou. Misschien nog iets gemakkelijker want een mobiele telefoon/ app is niet nodig.
  Alle potjes/doelen kun je een eigen naam geven en er zelfs plaatjes/ foto's bijvoegen (wat ik dus ook heb gedaan)
  Alle doelen hebben bij Moneyou een apart rekeningnummer, wat bij ASN dus niet zo is als ik het zo lees.
  Maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Vind het erg fijn, dit soort spaarrekeningen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heej, dankjewel voor de uitleg. Ik zag het ook staan, maar had me er verder nog niet in verdiept. Het is eenvoudiger dan ik dacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, als je het eenmaal weet valt het echt enorm mee :D

   Verwijderen
 3. Bij de Rabo kun je dit ook doen. Dan heet het extra inzicht. Misschien handig voor de gene die bij deze bankzitten en er ook gebruik van willen maken. Daar kun je gelijk je uitgave vergelijken met andere.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit ook bij de Rabo maar het is mij nog niet gelukt om het via mijn smartphone te doen (via de app). Wel gewoon via internet. Klopt dat of doe ik iets verkeerd?
   Ingrid

   Verwijderen
 4. Wij hebben ze bij MY. Ik geef er echter niet de duidelijke omschrijvingen aan. Hoef de bank ook niet wijzer te maken dan ze al zijn. Wil bijvoorbeeld geen spam krijgen over autoverzekeringen, alleen omdat zij weten dat we een potje 'auto' hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom hebben jullie eenbpotje trouwerij? Jullie zijn toch al getrouwd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar betalen we elk jaar ons weekendje weg voor onze trouwdag van :)

   Verwijderen
 6. heel handig, maar ik weet nooit zo goed hoe ik de potjes dan zou moeten verdelen.. :p dus ik hou t bij 1 rekening ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mmmmja...ik werk ook met potjes maar gewoon op papier. Eigenlijk vind ik dat het de bank niks aangaat waar ik allemaal voor spaar.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een potje zwaardvechten.... Stoer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gaaf he? :) Hier staat nu geld in dat Sander heeft gekregen voor zijn zwaardvecht-lessen die hij in september moet betalen, en daarna gaat hij hierin sparen voor een eigen zwaard en uitrusting...

   Verwijderen
 9. Heb ook contact met ASN opgenomen omdat ik er niet uit kwam. Heb alleen geen smartphone dus nu wachten tot ik er wel 1 heb / tot de app voor de laptop ook uitgekomen is. Want daar wordt aan gewerkt, werd mij verteld.Fijn dat het voor jou werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij gebruiken ze ook, alleen dan bij MoneYou zoals een paar anderen hierboven. De belangrijkste is 'Nieuw-Zeeland', je kan wel raden waarvoor..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij Rabo heb ik dit nog niet kunnen ontdekken (bij de app dan) Bij SNS wel. Super handig, je kunt ook de einddatum instellen, dan zie je wat je tot die tijd per maand moet sparen om je doel te bereiken.

  Wegschuld

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, dat lijkt me ook erg handig! SNS en ASN zijn zusjes van elkaar, wie weet krijgt de ASN bank dat ook nog wel :)

   Verwijderen
 12. Dank je wel voor deze uitleg. Ik heb 2 bankrekeningen lopen bij de ING, eentje voor mijn vaste lasten en eentje om mijn boodschappengeld op te storten.
  Alleen nu ben ik bezig om mijn vaste lasten rekening om te zetten naar ASN Bank en die is inmiddels ook al geopend en sinds vandaag kan ik nu ook eindelijk betalingen gaan verrichten.
  Vandaag heb ik m'n spaarrekening geopend bij de ASN BANK, dus morgen en anders vanaf maandag kan ik ook daar gebruik van gaan maken.
  ING heeft voor spaardoelen allemaal aparte rekeningen.
  Ik begrijp uit jouw blog dat dit bij de ASN Bank niet zo is?
  Persoonlijk vind ik dat dan wel weer fijner, vooral als je een overzicht zou moeten uitprinten van al je bankrekening nummers voor weet ik veel wat.
  Ik heb jouw uitleg even opgeslagen in mijn Evernote noties.
  Dank je wel er voor.

  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi, als ik op de functie financieel inzicht klik krijg ik alleen de functies saldografiek en kasboek, geen spaarpotten. Weet iemand wat ik moet doen om toch een spaarpot te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anne, dit is al een wat oudere blogpost. Ik ben zelf inmiddels geen klant meer van ASN dus ik kan het helaas niet voor je uitzoeken. Hopelijk kom je er toch snel uit. Anders misschien even bellen met ASN? Wellicht hebben ze deze functie niet meer...

   Verwijderen
 14. Je kunt nog steeds spaarpotten aanmaken bij ASN (via de app) zoals Daantje hierboven heeft beschreven. Heb het net gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij hebben een gezamenlijke spaarrekening bij ASN, maar als spaarpotjes aanmaken, dan ziet de andere partner dit spaarpotje niet (niet in de app, niet online).

  En dat is nu net weer jammer van een gezamenlijke spaarrekening; daar wil je ook gezamenlijke spaarpotjes maken en vullen.

  Beiden hebben we de instellingen gecontroleerd (en we kunnen dus ook allebei spaarpotjes maken en deze zélf wel zien). Kwestie van geduld of hebben andere vergelijkbare ervaring?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik had altijd spaarpotten, maar sinds mn nieuwe mobiel zijn ze weg. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super dank voor de uitleg. Ik kwam er niet

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)