donderdag 3 september 2015

Lidl vs AH

De afgelopen 3 dagen heb ik mijn boodschappen bij de Lidl gehaald. Normaal gesproken haal ik veel bij de Albert Heijn, maar ik wil nu dus voor eens en altijd uitzoeken of het inderdaad goedkoper bij de bij Lidl. Aangezien ik dat elke keer te horen krijg als ik het over koopzegels heb. Dan krijg ik standaard de reactie: "leuk die koopzegels, maar ik ga liever naar een supermarkt die altijd goedkoper is, daar bespaar ik veel meer mee....."

Dus ik ga het gewoon eens zelf uitzoeken. Een maandje lang boodschappen doen bij de Lidl en alle bonnetjes bijhouden. En kijken wat ik bij de Albert Heijn kwijt zou zijn geweest. Uiteraard heb ik dit vanwege de verschillende verpakkingsmaten allemaal omgerekend naar wat ik bij de AH zou zijn kwijt geweest als de verpakking even groot was als bij de Lidl....

Tot nu toe ben ik toch wel 73 hele centen goedkoper uit met mijn boodschappen dan wanneer ik ze bij de Albert Heijn zou hebben gehaald!! Whoohoo! Alleen heb ik tot nu toe nog niet echt producten gevonden waarvan ik denk: wow, dit smaakt echt even lekker als van de Albert Heijn! Er zit toch wel een smaakverschil in, vind ik zelf. Dus nee, echt geslaagd vind ik het nog niet. Maargoed, ik hou het wel de hele maand vol, want over 3 dagen kun je nog niet echt een conclusie trekken...

Overigens kan ik me wel voorstellen dat ik uiteindelijk bij de Lidl stukken goedkoper uit ben, want:

 • Ze hebben geen A-merken, dus je komt niet in de verleiding om A-merken te halen.
 • Ze hebben geen acties zoals hamsteren, waardoor je in één keer meer meeneemt dan je van plan was. Ik zal deze maand geen voorraad opbouwen. 
 • Het assortiment is een stuk kleiner, waardoor je minder snel last hebt van impuls-aankopen
 • De keuze qua vega-vlees is heel klein, dus zal ik sneller geneigd zijn om vlees te vervangen met ei, noten of bonen, terwijl ik bij de AH vaak iets meeneem van de vega-afdeling. 
Ik denk dus dat het verschil op de bon niet zal zitten in de prijs van de producten die ik koop, maar wél dat ik op termijn een stuk minder dingen zal kopen. 

24 opmerkingen:

 1. Wij hebben een hele grote Lidl vlakbij. Ik vind de merkloze spullen van Lidl vaak beter van kwaliteit dan de basisprodukten van AH.
  Lidl stapt binnenkort volledig over op diervriendelijk vlees (mjnstens 1 ster, soms meer). Ze hebben regelmatig de XL reklame. Grote verpakkingen van bijv. Toiletpapier en keukenrollen. Ik ben er erg tevreden over.
  Smaakverschil......ach ik vind veel merkprodukten ook niks bijzonders.
  Hagelslag van Lidl is bijvoorbeeld erg lekker. Net als potten yoghurt, thee, franse kaas, magere plakjes kaas, potten capucijners enz. Enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop ongeveer de helft bij de Lidl en de helft bij de Appie. lidl hoeft zeker niet altijd goedkoper te zijn. Toch zijn er zaken die ik van de Lidl beter, goedkoper en lekkerder vind dan van de Appie (en andersom). Lidl favorieten: melk, brie, rooibosthee, koffie en filters, olijfolie, wijn, vrijwel alle groente en fruit. Niet lekker: vlees, vis, pasta, meeste kaas. Uiteraard geheel persoonlijk dit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd groente en fruit is er prima en niet duur.
   Voor mij speelt ook een rol dat Lidl dichtbij is. AH bezoek ik af en toe voor bv. Volkoren pasta e.d.

   Verwijderen
  2. Wij zien soms zelfs duurdere artikelen bij Lidl. Koffiepadmachine bijvoorbeeld, die zijn 2,59 voor 36 stuks geloof ik, en bij een AH/plus/jumbo enz heb je dan vaak wel nog B of C merken die rond de 2 euro kosten. Zomaar een voorbeeldje wat mij laatst opviel. Oja, koekjes zoals stroopwafels zijn ook duur, rond de 1,65 ofzo. Terwijl in mijn supermarkt ik makkelijk rond 1,- blijf.
   Verder halen wij bij Lidl nooit vlees, erg slecht met veel water! Ook al krijgen ze een ster van het 'beter leven' keurmerk, blijft slecht!

   Wel favoriet zijn fruit/ groente, hondenbrokken voor de hond dus :-), keukenrol/wc-papier, en heerlijke hamkaas croissants! Maar dus wel goed opletten met de prijs tov B en C merken!

   Daantje, als het je gaandeweg de maand gaat tegenvallen, blijf je dan toch de hele maand bij Lidl kopen? Of vind je anders dat je challenge mislukt is? Ben benieuwd!

   Groet,
   Tineke

   Verwijderen
 3. Ik heb een poosje terug wekenlang bijgehouden wat het prijsverschil was tussen ah en lidl, geen A-merken van ah maar het eigen merk. Dat scheelde zeker 5 tot 10 euro per week terwijl de kwaliteit van m.n. de groentes en het fruit van lidl aanmerkelijk beter zijn. Ook andere produkten van lidl scoren altijd erg goed qua kwaliteit/prijsverhouding. Iedere keer als ik boodschappen lidl doe stop ik 10 % van het te-betalen-bedrag in mijn reispotje, geen rente maar wel lekker gespaard!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak combi van Lidl en Dirk. Bij de Lidl kan ik niet alles krijgen. En sommige dingen vind ik bij de Dirk weer niet lekker van het discount merk (koffie, vleeswaar voor op brood, thee, pindakaas, rijst...) en die zijn bij Lidl dan stuk goedkoper dan A merk of huismerk. Groente en fruit en eieren is bij Lidl vaak ook goedkoper en prima te eten.
  Ik weet niet of je een Dirk in de buurt heb, maar die scheelt wel met de prijs van de AH voor de zelfde producten.
  Groetjes Lin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je het allergoedkoopst uit wil zijn,is het een puzzel. Hier zitten op loopafstand echt 4 verschillende supers. Ik ben begonnen aan een grote vergelijking hier. Het is wat werk, maar het gaat me straks wel wat besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sluit me bij je aan. Hier ook. Ik heb deze week bij AH boodschappen gedaan omdat ik 10 euro korting kreeg als ik via het pick-0up point zou kopen.

   Verwijderen
 6. Als die 0,73 per week is dan doe je dus 52 x 0,73 = 37,96. Als dat over maar 3 dagen is dan moet je pas aan het eind van de week kijken en dan maal 52 doen. Alle kleine beetje helpen..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen en of het ook daadwerkelijk scheelt. Naar mijn gevoel niet, want veel basisproducten die ik koop verschillen nauwelijks in prijs met de J.umbo waar ik altijd kom.
  En 1x in de zoveel tijd (wat zeker niet maandelijks is) ga ik naar de Lidl voor luxere producten, zoals koek/noten/zalm en kerriekruiden. Die laatste valt niet onder luxe maar die vinden wij wel het lekkerste en is echt een heel stuk goedkoper. Voor de rest heb ik per maand een budget en ik probeer altijd over te houden voor de leuke dingen-potje. Voor de vakantie of dagjes uit. Of parkeren als ik in de stad langer dan 2 uren moet zijn.
  Maar ik moet wel zeggen dat wij geen winkels in de buurt hebben en ik mijn tijd ook meereken en de brandstof. En ik moet dan toch nog naar 2 verschillende winkels, want niet alles bij de Lidl vinden wij lekker dus moet ik nog steeds naar een andere winkel. En dan kies ik toch voor het gemak, en waar wij de meeste producten het lekkerst vinden. Dat is dus de J.umbo en 1x in de zoveel tijd naar de Lidl. Dit bevalt voor mij het beste en ik vind boodschappen doen ook niet leuk alleen maar een noodzakelijk kwaad.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik haal de meeste boodschappen bij Lidl en vul het aan met aanbiedingen van AH. Appels zijn in de zomermaanden trouwens goedkoper bij AH dan bij Lidl. En die zakken bananen van een euro zijn vaak geen kilo. Soms wel, en ik krijg er aardig zicht op welke zakken dat zijn en ik weeg ze altijd even.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het ook bijgehouden en voor ons scheelt het voor een aantal artikelen zoals smacks bij AH t.o Golden puf van Lidl dan bespaar je echt ca. een euro op. Maar veel andere zaken die we als Basic product halen bij AH zijn goedkoper bij AH. Bij AH is er ook vaak iets met 35% korting en dat zie ik niet veel bij Lidl. Dus wij gaan nog maar minimaal naar Lidl voor enkele producten, het ligt er denk ik net aan wat je koopt. Ik ben benieuwd waar jij op uit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind dat zo afhankelijk van je koopgedrag. Daarom lijkt het me inderdaad de enigste mogelijkheid om dat persoonlijk uit te proberen met de boodschappen die je normaal gezien haalt. Ik werk 2/3 dagen en kies daarom voor het gemak van de Pick Up. Een combi tussen twee supermarkten kost me teveel tijd. Ik ben in het verleden wel naar de Lidl geweest maar merkte toen dat het amper wat scheelde. Wij kopen AH Basic producten die we goed vinden en kopen nauwelijke A-merken. Wat betreft de groenten en fruit bij de Lidl. De groenten vond ik ook prima maar het fruit echt van mindere kwaliteit als bij de AH. De appels in een zak en vooral de sinaasappels vond ik minder lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar van die sinaasappels. En appels vind ik alleen die soorten lekker die los verkocht worden.

   Verwijderen
 11. Ik wissel tussen de AH en de Lidl. Sommige producten zijn bij de AH goedkoper, sommige aanzienlijk bij de Lidl. Zoals bijvoorbeeld de Cornflakes of andere ontbijtgranen. Ook haal ik hier zakjes saus voor over de bloemkool. Zelfde prijs als bij de AH, maar bij de Lidl zitten er 3 zakjes in een doosje.Verder hebben ze hier bij de Lidl een uitgebreid groenten en fruit assortiment, wat ook nog eens veel beter van kwaliteit is dan dat bij de AH.

  Gr. Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook ik heb ooit eens alles bijgehouden en kwam tot de conclusie dat diverse spullen bij Lidl duurder zijn dan bij AH. Groente bij L is goed, fruit vind ik bij ah beter. Soms zat er zelfs enkele dubbeltjes prijsverschil in. Ik haal nu bewust een aantal zaken bij de L die voor mij daar goedkoper of beter zijn. Rest ah.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alleen lidl zou ik niet kunnen. Ik ga standaard naar twee supermarkten. Lidl en hoogviet. Ze zitten naast elkaar en daardoor prima te combineren. Tijdens de hamsterweken ga ik nog naar ah verder niet meer. Het is jarenlang mijn favoriete winkel geweest maar na de opkomst van nog meer supermarkten en bijkomende winkelcentra ben ik overgestapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij zijn na 1 week Lil hard teruggelopen naar AH en vooral naar de natuurwinkel. Veel te zout die kaas en manlief had meer lid fruit nodig om dezelfde verzadiging te hebben dan met biologische fruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lidl heeft idd regelmatig XL-weken, dan kan het voordeel best oplopen. Ik merk besparingen zelf altijd heel erg op groenten en fruit. Tig keer beter voor elkaar bij Lidl en ook veel goedkoper. Maar klakkeloos alles bij de Lidl kopen is zeker niet voordeliger dan slim bij de AH kopen, waar je bijvoorbeeld weer kunt profiteren van specifieke acties en 35%-kortingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lidl luiers en wasmiddel zijn erg goedkoop.
  Verder groente, fruit en noten etc. Vooral met de luiers bespaar ik enorm

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat grappig dat je die opmerking over vleesvervangers maakt. Wij kopen juist de meeste vleesvervangers bij de Lidl. Ze hebben vier soorten: vegaburger, vegagehakt, oosterse schijf en een kaasschijf. Eens in de zoveel tijd hebben ze ook falafel, daar neem ik dan direkt wat meer pakjes van mee. Alle pakjes €1,69 kom daar maar eens om bij de Appie. Verder koop ik bij de Lidl altijd biologische aardappels, biologische wortels, fairtrade-koffie en -sinaasappelsap. Oh ja en biologische eieren. Ik pendel ook heen- en-weer hoor tussen AH en Lidl maar wij vinden vooral het vegagehakt en de oosterse schijven erg lekker bij de Lidl. Als ik dan eens het vegagehakt van AH heb beginnen de kinderen te mopperen: 'deze is niet van de Lidl zeker?'
  Succes verder met je experiment;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Niet echt groot prijsverschil dus! Wij gingen eerder naar C1000 en zijn nu overgestapt naar Hoogvliet. Hoogvliet heeft heel veel goede aanbiedingen. We hebben iedere week 10 euro aan korting met aanbiedingen. Een volle kar nu 100 bij Hoogvliet bij C1000 was dat 115. Ik weet niet of er een Hoogvliet bij jullie in de buurt zit, maar dat is dus wel een aanrader. Veel eigen merk, goede kwaliteit en niet duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik koop zeker liever fruit/groente bij de Lidl dan bij de AH (te vaak slechte kwaliteit bij de AH gehad), maar kom er helaas niet zo vaak omdat het een plaats verderop zit. Fruit/groente bij de Aldi hier om de hoek vind ik een stuk minder lekker, of het is teveel in één keer (ik hoef geen pond boontjes als ik alleen een handje door de nasi wil doen xD), dus die haal ik meestal bij de Jumbo. Bij ons zit ook alles zo'n beetje bij elkaar dus ;-) Rijst en pasta is bij de Lidl duurder dan bij de Jumbo, de koffie is ook ruim een euro duurder dan de goedkoopste koffie daar (en nog steeds duurder dan de goedkoopste koffie bij de AH), en aanmaak is er ook duurder, en bij de Aldi ook.

  Ik combineer toch vaak; wc-papier (goede combi in prijs/kwaliteit), melk, brood als het een keer zo uitkomt (zoals toen al het brood van de voedselbank binnen een dag beschimmeld was van de week) en zo af en toe een keer chocola, kaas of brie haal ik bij de Aldi, aanmaak bij de AH en eigenlijk de rest bij de Jumbo.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat mij opvalt, is dat de AH de vegaburgers en dergelijke nogal vaak wisselt. Heb je net vegetarische braadworst ontdekt, stoppen ze daar weer mee. Ook zijn de vega producten erg duur: Rond de € 20 per kilo, terwijl 'echte' hamburgers veel goedkoper zijn.. Daar klopt iets niet!

  Deze week was er eindelijk weer (andere) vegetarische braadworst. Deze was nóg duurder, meer dan € 3 per bakje. AH maakt gewoon misbruik van de vega-trend.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)