vrijdag 4 september 2015

Wat een baan!!

En dat bedoel ik in een dubbele betekenis:

1. Wat een leuke baan heb ik...

Dit heb ik vandaag meerdere keren gedacht. Natuurlijk is het geen echte baan, maar toch vind ik het wel heel tof om mijn mening te mogen geven over alle achtbanen! En het is een leuke smoes om meerdere keren in een achtbaan te gaan!! ;) 

2. Wat een geweldige achtbaan!

En ja, nu heb ik het natuurlijk over de Baron 1898! Echt een supergave achtbaan. Ik was wel echt doodsbang toen we de eerste keer werden opgetakeld. Het optakelen gaat echt héél stijl en héél snel. Voor je het weet ben je boven en hang je boven de afgrond.... En voor je het weet ben je er ook weer uit :( Dat was het enige nadeel, vond ik.... De rit is eigenlijk wat aan de korte kant. :( Maar verder is het echt een geweldige achtbaan. De stoeltjes zitten heerlijk, de baan is heel erg soepel.... Echt eentje waar ik zeker wel vaker in zal gaan. Ik ben enthousiast en heb een nieuwe favoriet! ;)


Hoe was het verder in de Efteling?

De rest van de dag was ook ontzettend leuk. Het was erg rustig; de langste wachtrij was 10 minuten voor de Droomvlucht. De rest van de attracties konden we praktisch direct in. Dus we hebben lekker veel kunnen doen. De Baron konden we zelfs blijven zitten, omdat we daar als allereerste in waren gegaan. Dat is nogal een verschil met afgelopen zomer, toen de wachtrij tot 3 uur opliep!!

Tobias was helaas niet helemaal zichzelf. Hij was 's morgens gevallen en had een flinke schaaf op zijn lip én een tand door zijn  lip. Hij had dus een flinke "duckface". Gelukkig begint dat inmiddels alweer bij te trekken, maar we merkten wel dat hij hierdoor af en toe niet zo lekker in zijn velletje zat. Al waren er gelukkig ook zat momenten dat het gewoon prima ging, hoor! 


Er is maar één ding waar ik echt heel, héél erg van baal. Ik had een supergave regenponcho gekocht voor Tobias. Vorig jaar al, twee maten te groot, omdat ik hem echt héél erg leuk vond. En die zijn we dus kwijtgeraakt / hij is uit onze wagen gehaald toen we in een attractie waren. Ik baal echt als een stekker daarvan, Tobias zag er zó schattig uit in dat pakje en hij paste het eindelijk goed en nu is ie dus kwijt :( 

Maargoed, verder was het echt een supertoffe dag hoor :D Alleen als ik dan die foto's zie dan voel ik toch ook een kleine steek van frustratie omdat ik mijn favoriete kledingstuk van Tobias kwijt ben :( 

8 opmerkingen:

 1. Leuk dat je nog tijd hebt gevonden om een blogje te plaatsen! Het zou niets voor mij zijn, die Baron. Maar leuk dat je er zo van hebt genoten! De Droomvlucht herinner ik me nog wel van vroeger, daar stonden toen ook al wachtrijen! Arme Tobias op dat fotootje ;-) En jammer van het regenjasje... volgende keer maar geen spullen meer achterlaten..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk om te lezen hoe je t vond! en nog leuker om te lezen hoe leuk je m vindt! ik ben er nog niet in geweest.. durf niet echt nu ik nooit meer in achtbanen gaan omdat ik dan alleen moet.. durf wel alleen maar vind er dan bij voorbaat al niets aan.. alleen in de rij, alleen in de attractie.. dus ik sla ze over ;)

  zijn jullie ook in de fata morgana geweest ? ik was even vergeten hoe spannend die eigenlijk is.. zoontje vond m dus serieus doodeng..... heeft op schoot gezeten met zn gezicht tegen mij aan zodat hij niets kon zien en heel de (tja hoe noem je het, rit, vaart ??) bang geweest... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ook in de Fata Morgana. Tobias vond het ook best eng, vooral het begin. Later leek hij wel wat te ontspannen gelukkig...

   Verwijderen
 3. Wat Groentje zegt onderschrijf ik helemaal - ik wilde eigenlijk precies hetzelfde zeggen. Is de poncho nog ergens anders te verkrijgen? Misschien kun je hem opnieuw kopen als je hem heel heel heel erg mist? Ik heb dat wel eens gehad met een favoriet kledingstuk van Sebas. Ik vond het hem zo lief en mooi staan, dat ik hem tot 3x toe gekocht had en later ook nog een keer in een maat groter. Er waren een aantal mensen die dachten dat ik hem een paar dagen lang exact hetzelfde aandeed, haha.

  Slim dat je als eerste de Baron in gegaan bent! Dat zal wel een hoop tijd gescheeld hebben in vergelijking met de middag/avond. Het klinkt als een hele leuke dag. En dat lipje hadden we hier 2 weken geleden ook in een dierenpark, exact dezelfde soort foto's. Boys will be boys, right? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, boyw will be boys ;)

   Ik heb in elk geval een mail gestuurd naar de efteling. Vandaag was hij nog niet terecht, maar het kan zijn dat de schoonmaakploeg hem nog tegenkomt na sluitingstijd.... En ik heb daarnaast een oproepje geplaatst of iemand hem heeft en wil verkopen aan mij.

   Ergens anders is hij helaas niet meer te verkrijgen :(

   Verwijderen
 4. Wij hebben op de rommelmarkt een heel oude buggy gekocht ,speciaal voor pretparken. ( 1 euro)
  Er verdwijnen nogal eens hele mooie wagens. Wordt gewoon mee weggereden.
  Die oude van ons blieft niemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier gaat de buggy of bolderkar altijd aan een slot, en ik laat zeker geen spullen erin zitten. Je hoort het vaak genoeg dat iets is gestolen. Jammer dat het zo moet, maar ben het maar liever voor zo. Als je een foto vd poncho hebt, kun je hier een oproepje plaatsten. Ms heeft iemand er nog wel eentje liggen die weg mag?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat naar dat de regenjas is verdwenen. De Baron is inderdaad in een flits voorbij. Heel duf misschien, maar ik vind Joris en de Draak veel "enger". De Baron gaat snel, en door de tegendruk zit je stevig. Joris en de Draak gaat zo snel en je zit te schudden als een gek in die karretjes. Heb daar veel kinderen huilend uit zien komen. Gr. Elle

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)