vrijdag 18 december 2015

Té veel kinderboeken

Tijdens het opruimen van de boekenkast kwam ik tot de conclusie dat wij echt teveel kinderboeken hebben! Jeetje, wat een bizarre hoeveelheid! Ze leken ook wel overal vandaan te komen.... Achter andere boeken vandaan, uit laatjes en bovenop de kast vond ik zelfs twee dozen vol met boeken.

Hoe kom ik toch aan al die boeken? Vroeg ik me af.... Want ik kan me niet herinneren dat ik er zoveel heb gekocht in elk geval!

 • Een stapel van 20 boekjes kreeg ik van een vriendin
 • Ik heb 6 kleine boekjes gewonnen via bol.com, namelijk lezen en leren met rupsje nooitgenoeg
 • Ik kreeg ook een aantal boekjes van de buurvrouw
 • Via winkels en bedrijven kreeg ik ook vaak gratis boekjes: cadeautje bij een kindermenu, cadeautje van Pampers, cadeautje van de bibliotheek, cadeautje van de tandarts..... enz, enz. 
 • Uiteraard heb ik zelf ook wel een aantal boeken gekocht. Dat ga ik niet ontkennen....
Gelukkig is Tobias een echte boekenwurm, dus de boekjes worden ook echt wel gelezen. Al moet ik wel eerlijk bekennen: die boekjes bovenop de kast was ik alweer vergeten! Oeps. 

Nu hij wat ouder wordt en niet meer de boekjes opeet kan hij ze ook wat meer zelf lezen. Vooral de wat simpelere goedkope boekjes mag hij nu zelf bekijken. En dat is voor zowel hem als voor mezelf echt heerlijk, want hij kan daar echt makkelijk een half uur met veel plezier in opgaan en dan kan ik even een blogje tikken ;) 

5 opmerkingen:

 1. Je kunt nooit genoeg boeken hebben😊 Hier ook heel veel kinderboeken, maar de gratis gekregen of goedkope (action) boeken mogen ze zelf lezen en de rest alleen als ik erbij ben. Vind het anders zo zonde want ze zijn duur. Ik heb ook heel veel tweedehands boeken. Ook omdat ik het zelf leuk vind. Sommige boeken had ik al en toen had ik nog geen eens een vriend, laat staan een kind.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kinderboeken kun je nooit genoeg hebben ;)
  Heerlijk toch, lekker samen lezen en dat hij ook boeken heeft om zelf te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook zoveel boeken, maar dat vind ik wel belangrijk voor de kinderen. Thijs houdt enorm van voorlezen, dus hier hebben we nooit teveel boeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo hebben wij hier door de jaren heen tientallen kinderboeken verzameld ...
  man en ik kregen met kerst bij de zondagschool , basisschool , ouders en opa-s en oma-s altijd een .... boek :} heerlijk om nu die oude w.g vd hulst boekjes voor te lezen , aan onze jongste hier , 7 jaar !
  over die voetstapjes in de sneeuw , en over het kleine meisje en de grote klok ...
  je voelt bijna letterlijk hoe rir rilt in haar ponnetje , in die grote donkere toren ...waar die grote klok zo bromt ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook heeeel veel kinderboeken. Een groot deel is nog van mezelf geweest toen ik die leeftijd had. Ik hou van boeken en vind lezen heel belangrijk. Helaas heeft mijn schatz niet zoveel rust in zich dat hij lekker blijft zitten luisteren naar een verhaaltje. Maximaal 3 minuten en dan moet hij weer interactie zoeken met mij of met zijn speelgoed en gaat hij weer flink wiebelen en bewegen. Dat vind ik wel jammer, maar ik blijf gewoon stug doorgaan met voorlezen. Ook als hij niet luistert, luistert hij misschien wel. En zo niet; heb ik hem in elk geval voorgelezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...