maandag 25 januari 2016

Zindelijkheidstraining

De laatste weken zijn we begonnen met zindelijkheidstraining. We leggen er geen druk op, maar zetten Tobias een paar keer per dag op het potje en lezen dan een boekje voor. Als hij een plasje op het potje doet krijgt hij een sticker uit zijn speciale boekje over zindelijkheid.

Afgelopen week viel me al een paar keer op dat Tobias' luiers een stuk droger bleven dan voorheen. Hij begint dus echt te begrijpen dat hij het op kan houden. Daarnaast is hij opeens ook veel bewuster van de begrippen vieze luier en schone luier. En vraagt regelmatig of hij op het potje mag zitten. Meestal vanwege het verhaaltje dat we dan voorlezen, dat dan weer wel, maar vaak ook om even te toiletteren ;)

Afgelopen nacht was nogal een pittig nachtje. Tobias werd om 1 uur wakker en weigerde te slapen, wat we ook deden. Eerst had hij een snottebel. Toen was hij zijn speen kwijt. Toen had hij dorst. Toen weer dit, toen weer dat. Op een gegeven moment kregen we het idee dat hij ons een beetje bespeelde omdat hij niet wilde gaan slapen. Dus toen hij zei dat ie op het potje wilde dachten we: dat is weer een smoesje om eruit te kunnen!!

Maargoed, de aanhouder wint en na een uurtje hebben we hem dan toch maar op het potje gezet. En werden getrakteerd op een megaplas! Terwijl zijn luier nog krokant droog was!

Kortom: het gaat nu écht heel erg de goede kant op met de zindelijkheid. Meneer weigert gewoon om in zijn luier te plassen! Ik vind het geweldig. En wij hebben weer wat geleerd: Tobias zegt niet zomaar wat en is nog steeds niet bezig met manipuleren. Als hij ´s nachts op het potje wil zitten, dan meent ie het echt!


Je kunt onze blog nu ook volgen via Facebook!

4 opmerkingen:

 1. Hoppa! Gaat goed!
  Luier uit, onderbroek aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig zeg! Ik zou als ik jullie was hem ook eens een onderbroek aan doen, het kan sneller gaan dan je denkt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig zeg! Hopelijk zet het zo door en ben je straks misschien wel voor een groot deel van de luiers af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt! Top! Ik zeg ook.. Luier uit onderbroek aan.. Dan begrijpt hij t vast heeel snel! Onze dochter was 2 jr en 2 mnd zindelijk en met dezelfde 'signalen' hebben wij ook overdag de luier af gelaten..

  Knap hoor! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...