dinsdag 31 mei 2016

Quotes van ons kereltje - Mei 2016

Deze maand heb ik helaas de quotes van ons kereltje niet zo goed bijgehouden als voorgaande maanden. Wie de blog regelmatig leest weet wel waardoor dat komt, maakt verder ook niet zoveel uit, maar ik wilde toch even een blogje erover schrijven. Alleen dus wat minder quotes dan vorige maanden.


 • Mama, wat ben je aan het doen? Papa, wat ben je aan het doen? Dit was een zinnetje dat we deze maand echt heeeeeel vaak hebben gehoord. Tobias wil constant weten wat je aan het doen bent. 


 • Prinses! Wakker worden!! Sander heeft 1 keer tegen Tobias gezegd dat hij mij moest wakker kussen zoals een prinses, en sindsdien word ik elke keer wakker gemaakt met 'Prinses, wakker worden!!' 

 • Hey sexy mama! Euhhh, geen idee hoe hij hierbij komt, want dat zeggen wij hier niet in huis, maar opeens was ik blijkbaar sexy mama!

 • Wegwezen!! En dan de deur dichtgooien. Ik denk dat hij dit woordje heeft geleerd bij mijn ouders, want die zeggen dat wel eens tegen de hond als hij vervelend doet en in de tuin moet blijven. 

 • De televisie wil aan. Dit is ook iets van de laatste dagen, dat hij opeens zegt dat apparaten ' aan willen' in plaats van dat hij TV wil kijken, bijvoorbeeld. 

 • Mofa heeft gepoept! Dit vindt hij een heel leuk spelletje. Net doen alsof een van zijn knuffels heeft gepoept en dan vervolgens mag ik het schoon gaan maken. Lachen, gieren, brullen, vooral als ik Mofa dan streng toespreek dat hij niet meer mag poepen. ;)

 • Nee joh!! Dit zegt hij de laatste tijd ook erg vaak. Hij zegt dan bijvoorbeeld eerst zoiets van 'we gaan naar de dierentuin...' En als ik dan vraag: o, heeft papa gezegd dat we naar de dierentuin gaan? Dan zegt ie Nee joh!! Klinkt super eigenwijs.

 • Ook is de piemelfase aangebroken. Het wordt regelmatig benoemd en dan ook dat mama geen piemel heeft, maar een plasgaatje. En dat ik daar niet op kan lopen. Want blijkbaar kan Tobias wel op zijn piemel lopen.... ;)

Ik vond het trouwens best lastig, hoe noem je de geslachtsdelen voor een kindje? Uiteindelijk dus maar voor piemel en plasgaatje gekozen. Maar blijf het lastig vinden. 
7 opmerkingen:

 1. Ik heb het van Sesamstraat overgenomen: piemel dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij zijn piemel en vagina gebruikelijk. Google er eens op of vraag rond hoe anderen dat doen? Succes en blijf lekker genieten van al die fases.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat lief dat hij haar "prinses" noemt..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij noemden het "kruis'. Zijn kruis en haar kruis. Moet er wel bij zeggen dat het jaren geleden was, en we in een behouden omgeving woonden(biblebelt)En ach, als ze zo klein zijn(2 jaar) hoeft het nog niet zo expliciet, dat komt later wel.
  Mijn middelste schreeuwde een keer net te hard over de markt;"kijk mam die heeft dikke borsten"...ik schaamde me dood, maar ook was ik blij dat we nette woorden thuis gebruikten, viel de schaamte toch nog wat mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh leuk!! En dat nee johhh zo herkenbaar! Wij zeggen piemel en vagina. T beestje bij de naam.. Maar vonden t ook wel ff lastig..

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Piemel en pipi; de meisjes in de (Vlaamse) klas zeggen 'muis'.

  Mijn jongste is ook vijf, en riep heel hard 'ik mag zelf mijn leven kiezen!' toen ik geen souvenirspotlood voor haar wilde kopen :).

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lees Webkim over jongens en piemels: http://www.webkim.nl/20-dingen-die-jongens-behalve-plassen-ook-met-hun-piemel-doen/

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...