zondag 28 augustus 2016

5 grootste kostenposten van Augustus 2016

De afgelopen maand was erg duur. Er werden veel extra kosten gemaakt vanwege de trouwerij, maar er waren ook een aantal onverwachte kosten. Deze kosten lijken wel een stuk hoger te zijn geworden sinds ik ben gaan werken. En dat is natuurlijk wel vreemd... Maar misschien pakken we dingen nu ook gewoon sneller op in plaats van dat we wachten op een financiele meevaller. Dat kan natuurlijk ook goed.

Hoe dan ook: hier zijn de 5 grootste kostenposten van deze maand:

1. Hypotheek (netto) - 24,3%
Wij rekenen de hypotheek altijd netto mee. Vanaf volgend jaar gaan we het bruto bedrag meerekenen, maar daar beginnen we dan aan het begin van het jaar mee, als we een nieuwe jaarbegroting maken.

2. Flexgeld - 14,3%
Normaal gesproken staat deze kostenpost eigenlijk nooit in de top 5, maar deze maand dus wel. Flexgeld is ons potje voor onverwachte uitgaves die we niet uit een ander potje kunnen / willen halen. Deze maand werd het uitgegeven aan een nieuwe fiets voor Sander en een nieuwe telefoon voor mij.

3. Kinderopvang (netto) - 9,6%
Ook de kinderopvang is een netto bedrag.

4. Boodschappen - 7,9%
We zouden deze maand weer alles contant gaan betalen net als vorige maand, maar door alle drukte is het daar niet echt van gekomen. Dat merken we direct weer in het bedrag dat aan de boodschappen is uitgegeven.

5.  Reserveringen - 6,5%
Gelukkig werd er ook nog wat geld gereserveerd en staat dit ook nog in de top 5.

3 opmerkingen:

 1. Heb je misschien ooit die percentages naast elkaar gezet, van de vorige maanden? Dat is vast ook heel leuk om te zien.
  Als je het vergelijkt met onze kosten, doen jullie het netjes hoor. Onze boodschappen komen op 11%. En onze woonkosten netto op 34% (maar daar zit meer in dan alleen de hypotheek).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. altijd leuk om te zien :) heeft voor ons weinig zin om bij te houden aangezien ons inkomen elke maand extreem wisselt, dan heeft t weinig zin lijkt me :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een fiets en een smarthone zijn ook best flinke bedragen. Fijn dat je dit in je flexpotje had zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...