donderdag 1 september 2016

Schoolkeuze: het is gelukt!!

Mensen die al langer meelezen weten dat Sander en ik al vrij vroeg waren begonnen met een school uitzoeken voor Tobias. De reden hiervoor was dat wij dachten dat er wachtlijsten waren, waardoor je heel vroeg moest inschrijven. Dit bleek gelukkig wel mee te vallen, maar wel kwamen we erachter dat we het erg moeilijk vonden om ons te commiteren aan een school. We hadden best veel eisen, namelijk.

Maar uiteindelijk is het dan toch gelukt om een school uit te zoeken! Bij de vorige scholen waar we zijn wezen kijken hadden we toch elke keer een kleine twijfel, maar deze school voelde echt als een warm bad. Tobias mocht terwijl wij het gesprek hadden ook direct mee naar buiten om met de kleuters mee te spelen en omdat het gesprek nogal wat uitliep ging hij daarna ook direct mee naar drama-les voor kleuters en hij had het zichtbaar goed naar zijn zin.

Ik ben echt heel erg enthousiast over de school waar we Tobias nu hebben ingeschreven. De manier waarop naar de kinderen wordt gekekekn vond ik erg positief. Bovendien hebben ze vrij kleine klassen. Natuurlijk komt dat ook doordat het 't begin van het schooljaar is en zullen er vast nog wat kindjes instromen, maar ook de hogere groepen waren niet al te groot. Daarnaast wordt er op deze school veel aandacht besteed aan sport en spel. Er wordt naast gewoon bewegingsonderwijs ook dramales, dansles en spelles gegeven.

Als laatste vond ik ook het schoolplein echt helemaal geweldig; een heel verkeerspark en een hoop ruimte voor kinderen om zich helemaal uit te leven. Met een bewegelijk en actief kind als Tobias lijkt dit me echt helemaal super en ik denk dus dat hij zich hier ook heel erg op zijn plek zal voelen.

Fijn dat we dit nu van onze to do lijst af kunnen vinken en dat het toch is gelukt om een school te vinden waar we 100% achter staan in plaats van 90%

8 opmerkingen:

 1. Wij zijn daar nog niet aan toe maar willen ons wel gaan oriënteren. Mag ik vragen waar jullie nog meer naar gekeken hebben behalve wat je al opgeschreven hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel belangrijke keuze, Tobias moet er tenslotte 8 jaar verblijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je er nu zo'n goed gevoel bij hebt! Is het een bijzondere vorm van onderwijs?
  Voor ons valt er niets te kiezen helaas tenzij we het dorp uitgaan. Wel even over gedacht maar toch besloten naar de dorpsschool te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn zeg, dat jullie iets gevonden hebben waar jullie helemaal achter kunnen staan! Dat lijkt me toch nog best lastig soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond dat ook heel lastig! Zeker als je de keuze hebt.
  Wij vonden de onderwijsvorm belangrijk. En ook dat ze inderdaad extra's boden, zoals creatieve vakken, en zo. Bij ons in de buurt zijn veel scholen (iets van 8 of zo), maar we hadden wel al direct een voorkeur voor 1 ervan. Toen onze oudste 10 maanden was, waren we echter al te laat met inschrijven, hij mocht niet eens meer op de wachtlijst (aangezien hij dan op plek 95 kwam geloof ik, van de beschikbare 60). We zijn toen naar een paar andere gaan kijken, en hebben voor een traditionele katholieke school (waar ze ook allerhande extra's boden) gekozen. Daar hebben we nooit spijt van gekregen. Hij zit er nu ruim 3 jaar op, en wij vinden het een hele fijne school. Gelukkig. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi dat je deze school hebt gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je een goede school hebt kunnen vinden! Is het bij jullie in de buurt? Kan hij er op een gegeven moment zelf naar toe?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat was bij ons geen optie. Of in het dorp naar de school, wat we ook gedaan hebben. Of naar de stad en 4 keer per dag 10 km rijden. Je snapt dat alle vriendjes en ook wij daar nog niet eens over nagedacht hebben. Gewoon in het eigen dorp.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...