donderdag 24 november 2016

Jaarnota elektriciteit ontvangen

Gisteravond ontvingen we onze eerste jaarnota nadat de zonnepanelen zijn geplaatst. En.... we krijgen gewoon ons complete bedrag dat we dit jaar hebben betaalt terug! En we hebben de panelen pas sinds Juni, dus dat wordt volgend jaar nog wat, denk ik!

Ons nieuwe maandbedrag is nu nog 5 euro. 5 euro, dames en heren!! Ik denk dat we het verschil tussen ons huidige maandbedrag en de 5 euro maar eens opzij gaan zetten, dat is ook weer een leuke meevaller.... Of het compenseert weer voor de extra kosten die we straks hebben vanwege de nieuwe zorgverzekering die weer duurder is geworden....

Hoe dan ook: heel erg leuk!

20 opmerkingen:

 1. Zo dat is zeker leuk!! Wij hebben ook sinds juni zonnenpanelen en kregen 400 euro terug, helaas net ons hele bedrag. Mag ik vragen hoeveel panelen jullie hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dat is een lekkere meevaller.
  Altijd leuk zulke dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik woon alleen. Veel weg. Weinig apparaten. Geen droger. Mijn maandbedrag voor electra is €10,00 per maand. Daarom zou ik ook niet snel zonnepanelen nemen. Mijn maandbedrag wordt zeker 0 maar voor hetgeen je meer op wekt boven je eigen gebruik krijg je een stuk minder terug. Ik zou ze dus nooit terug verdienen. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Daan, en je afrekening van de stadsverwarming en warme water? Of heb je voor elektrisch een ander bedrijf? groetjes Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben voor elektriciteit een ander bedrijf, inderdaad. Daar krijgen we een april de afrekening van, geloof ik.

   Verwijderen
 6. Kijk, dat zijn leuke meevallers! Fijn dat het zo'n duidelijk effect heeft die zonnepanelen.
  Mag ik zo brutaal zijn om te vragen wat jullie eerst betaalden aan elektra? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We betaalden eerst 25 euro. Ook geen wereldbedrag, maargoed ;)

   Verwijderen
 7. Maar je betaald toch nog steeds belasting en transportkosten / vastrecht? Wij hebben al langer panelen maar moeten per maand toch nog wel een klein bedrag betalen. Daarom kies ik altijd voor de energieleverancier die het laagste vastrecht rekent. Olga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk levert ze zoveel kwh terug dat dat bedrag het vastrecht enz dekt.

   Verwijderen
  2. Hi Olga,

   De energiebelasting wordt standaard kwijtgescholden, omdat wij onder een bepaald verbruik zitten.

   Verwijderen
 8. Dat is een mooi resultaat, al vraag ik mij dan wel af of jullie volgend jaar (over een heel jaar gerekend) dan niet last hebben van te veel overcapaciteit?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn ook zelfvoorzienend met onze zonnepanelen. Extra leuk als je dan ook nog elk jaar overstapt van energieleverancier met een startbonus van €150 ofzo!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha, geweldig zeg!! Dat is echt mooi :) Ik vrees de rekening hier een beetje; we hadden het maandbedrag wel iets omhoog geschroefd, maar van alleen 's avonds thuis tot hele dag thuis; denk dat je dat wel gaat merken...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, dat is echt heel weinig! 5,- per maand nog maar. Heerlijk dat de zonnepanelen precies doen waarvoor je ze kocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. geen idee wat wij voor electra alleen betalen.. hebben gas en electra beide bij eon, 150 per maand.. had dus even dat bedrag in mn hoofd toen ik je blogje las.. ;) maar na de reacties zie ik dat het om een kleiner bedrag gaat.. ;) maar super dat het genoeg opwekt om de kosten te dekken en dus je aanschaf terug te verdienen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee, gelukkig een lager bedrag. Zou wat zijn als we zoveel uit zouden geven aan elektriciteit ;)

   Verwijderen
  2. ja blijkbaar. geen idee wat we per maand aan electra betalen.. neem aan wel meer dan 25.. de rest zal echt niet alleen voor gas zijn, ook vastrecht enz..

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)