maandag 10 juli 2017

Wat ik wel / niet kocht in de no spend maand, week 2

Hi Sjoukje,

Bedankt voor je brief van afgelopen zaterdag!

Moeilijke momenten

Het is inderdaad wel pittig, een no spend maand. Al zullen we allebei wel heel andere uitdagingen hebben. Dat het in de zomer is, vind ik bijvoorbeeld geen probleem. :) Maar ik vind het weer pittig om mijn PMDD-periode door te komen zonder geld uit te geven. Sommige dagen zijn heel lastig, dan is het fijn om ergens heen te gaan met Tobias, in plaats van thuis te zijn.

Gelukkig lijkt het tóch gelukt te zijn. Ik had wel een aantal moeilijke momenten, maar ik ben er doorheen gekomen zonder geld uit te geven. Dat we een abonnement op de speeltuin hebben helpt ook wel, hoor! In de winter zal ik het dan juist weer lastiger vinden, denk ik.


Motivatie

Ik haal mijn motivatie eigenlijk uit vanalles. De grootste motivatie is en blijft de studieschuld aflossen. Daarnaast is het ook motiverend om het met zo'n grote groep te doen. De bespaarsuccessen op jouw Facebookgroep zijn inderdaad ook erg leuk om te lezen en aan bij te dragen! 


Uitgaves

We hadden deze week vrij weinig uitgaves. We hebben wel iets meer aan de boodschappen uitgegeven deze week. Op maandag neem ik €50 op en als we het daar niet mee redden heb ik mezelf nog €20 speelruimte gegeven voor het weekend. Die speelruimte hebben we deze week gebruikt.

Ook zijn we doorgegaan met het opknappen van de tuin. De afgelopen weekenden was het elke keer niet echt lekker weer in het weekend, maar nu hebben we het even flink aangepakt. Helaas zaten daar ook wel wat kosten aan, maar dit was nou typisch iets wat ik anders alleen maar had doorgeschoven naar volgende maand, en dan ga je het doel van de no spend maand voorbij, vind ik. 

Verder nog wel een cadeautje voor een vriendinnetje van Tobias gekocht en dat was het.


Verkopen via Marktplaats

Helaas wilde het met de Marktplaatsverkopen vergeleken met vorige week niet zo goed lopen. Ik heb nooit meer dan 5 advertenties tegelijk op Marktplaats staan, omdat ik anders snel het overzicht kwijtraak. Deze week werd er wel heel veel geboden op een buggy, maar elke keer op het laatste moment ketste het dan toch af, dat vond ik op een gegeven moment wel frustrerend worden. Maar ik ben jouw tips blijven toepassen en uiteindelijk is de buggy toch verkocht. Yessss :D

Eenmaal, andermaal... VERKOCHT!


Patronen doorbreken

Al met al is het vooral een kwestie van bewust worden van bepaalde patronen en die proberen te doorbreken. Er toch voor kiezen om thuis te koken in plaats van een pizza te halen als we even een pittige PMDD-dag achter de rug hebben, bijvoorbeeld. Echt leuk vind ik het niet altijd, maar we doen het tóch.

De grootste overwinning was toen ik met Tobias naar de binnenspeeltuin ging waar zijn vriendinnetje haar feestje hield. Ik voelde me zó in de verleiding om iets te eten te halen, maar ik heb het niet gedaan. 

Heb jij ook nog patronen die je kunt doorbreken, of is dat na een paar no spend maanden wel over?


Groetjes, Danielle


Samenvatting van deze week:


Wel gekocht / gedaan:
 • Boodschappen - €70 
 • Naar de speeltuin - gratis met abonnement
 • Cadeautje voor een vriendinnetje van Tobias - €5
 • Tuinklus - €64,20

Niet gekocht / gedaan:
 • Geen ijsjes gekocht in de speeltuin - €2 bespaard
 • Geen kerststickers gekocht bij de Action - €0,99 bespaard
 • Op de fiets naar dokters-afspraak: €3,12 bespaard
 • Niet naar het pannenkoekenhuisje gegaan - €25 bespaard
 • Iets te eten bij de binnenspeeltuin - €10 bespaard

Verkocht:
 • €10 voor een bruidsparasolletje
 • €15 voor een mozeswieg + standaard
 • €50 voor een buggy

7 opmerkingen:

 1. Wat super van die buggy! Het gaat echt lekker he. 👍
  Ik ga eens nadenken over die patronen. Daar kom ik zaterdag op terug in mijn brief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed, 75€ in een week verdiend is heel goed hoor!
  Succes met je challenge en ondertussen de 'gewone' dingen erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind altijd dat je alleen al door bewust boodschappen te doen en veelal zelf te koken en te bakken veel geld kunt besparen. Je ziet meteen hoeveel je bespaart en dat motiveert om door te zetten bij mij en toch zelf alles te doen ipv eten te halen of te bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow ondanks een moeilijke week toch weer geflikt! Veel bespaard, een stuk verder met de tuin opgeschoten, en toch ook leuke dingen kunnen doen! Netjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. weet weer waarom ik niet mee doe ;) even verjaardagscadeautjes besteld.. zoontje van een vriendin wordt 5, mn nichtje 3, 2 opvangkindjes 2.. bij bol 3 vakantiedoeboeken (1 als cadeau, 2 voor eigen kids 3e was gratis dus wel 6 euro bespaard ;) ) voor mn nichtje een zwemluier en voor de opvangkindjes elk een puzzel. totaal 47 euro... en bij de supermarkt tijdens de speeltuintocht vanmorgen croissantjes en een broodje voor de lunch 1,39... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed dat je buggy weg is. Ik krijg de kinderwagen van Elizabeth ook maar niet verkocht!! Echt vervelend. We zijn terug van vakantie dus ik ga weer een poging wagen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo zie je maar, de aanhouder wint! Super goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...