donderdag 14 september 2017

We hebben een auto!

Whoop whoop! Vanaf vandaag hebben we een auto! Hoe dat precies zit, zal ik in deze blog vertellen.

Enkele weken geleden waren Sander en ik aan het praten over het kopen of leasen van een auto. Sander vroeg zich toen opeens af: zou je een lease auto ook via Snappcar mogen verhuren, eigenlijk? Dus dat werd gegoogled. En toen kwamen we dus dit iniatief van Snappcar tegen.

Na enig overleg (ik moest enigszins overgehaald worden!) hebben we besloten om ons hier voor op te geven. De administratieve handelingen waren zó gepiept en toen was het dus wachten tot onze auto klaar was en geleverd kon worden. Wat dus vandaag gaat gebeuren. Spannend!!

Als de auto binnen is, is het zaak dat we hem snel op de site van Snappcar zetten en dan hopelijk ook snel onze eerste huurder hebben. Ik ben benieuwd hoe dit gaat lopen. :)

13 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Veel plezier met jullie auto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant! Wat als het niet lukt om 'm 2 dagen te verhuren per maand?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet je contact opnemen met Snappcar en ga je samen kijken wat je nog kunt doen om het te verbeteren. Als ie 3 maanden niet genoeg is verhuurd dan wordt het contract ontbonden. Als je in die tijd niet voldoende je best hebt gedaan om de auto te verhuren dan wordt er €200 in rekening gebracht om de auto op te halen. Zo wel, dan betaalt Snappcar dat.

   Verwijderen
  2. Maar hoe toon je dat aan, dat je voldoende je best hebt gedaan?

   Verwijderen
  3. Ze kunnen terugkijken of je inderdaad de tips hebt opgevolgd. Bijvoorbeeld of je de auto voldoende beschikbaar hebt - als je hem slechts 1 keer per week te huur aanbiedt is dat natuurlijk vragen om te weinig verhuren. En of je foto's goed en duidelijk zijn. Zulke dingen.

   Verwijderen
 3. Als ik het zo lees, heb je er nog veel werk en administratie van. Als de huurders veel km's rijden, wordt jij daar op afgerekend. De boetes moet je zelf bij de huurder zien te innen en boetes komen vaak veel later. Ik hoop dat het gaat bevallen. Laat je het nog eens horen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook mijn gedachtegang. E vaste lasten van mijn auto zijn nog géén €50,- per maand. Aanschafprijs tel ik niet mee, daar spaar ik maandelijks voor.
   Daarnaast moet je maar hopen dat je auto netjes behandeld wordt en niet (bijvoorbeeld) gebruikt wordt voor illegale activiteiten.

   Ik ben heel benieuwd hoe de praktijk gaat zijn.

   Verwijderen
  2. Valt wel mee hoor. Als blijkt dat huurders teveel km's rijden dan kunnen we de km-prijs wijzigen, zodat we daarin gecompenseerd worden. Als er boetes zijn is het inderdaad zo dat je zelf contact opneemt met de huurder. Als die niet reageert dan kun je de boete bij Snappcar indienen en gaan zij het regelen met de verhuurder.

   Maargoed, we gaan het meemaken, ik ben erg benieuwd.

   Verwijderen
 4. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat bevallen! In ieder geval fijn om een auto te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt intrigerend zeg. Betaal je nu 99 euro per maand voor een auto? En krijg je de kosten terug door hem te verhuren? Begrijp ik dat goed?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw dat klinkt als een superdeal! ben benieuwd naar een update hoe t bevalt ;) vooral de combi met snapcar (en wat als je de auto niet verhuurd omdat er geen belangstelling voor is ?)
  ik mis steeds vaker een eigen auto.. mn is nu regelmatig een middag vrij en hoe heerlijk is t dan dat ik gewoon met zoon even naar een schoenwinkel kan ipv online bestellen.. echt even passen.. dat soort dingen zo fijn! of als t echt plenst even de kids met de auto halen ipv fiets (mits t kan met opvangkids :p) maar vind het tot nu toe te duur, maar icm snapcarr best interessant lijkt me!
  veel veilige kilometers ermee, geniet van de heerlijke luxe!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook zo'n Fiat500 via Snappcar, sinds juni. Verhuren is tot nu toe geen enkel probleem geweest, je ontmoet allerlei leuke mensen en de Snappcar crew is altijd bereid je van info te voorzien. Prima concept wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...