woensdag 8 november 2017

Nationaal Schoolontbijt: hoe ontbijt jij?

Tobias valt met zijn neus in de boter: tijdens zijn eerste schoolweek is het al direct Nationaal Schoolontbijt. Op deze dag ontbijten de kinderen op school. Het is bedoelt om ouders bewust te maken hoe belangrijk een (gezond) ontbijt is.

Vanuit mijn eigen gezinssituatie heb ik al meegekregen om elke ochtend te ontbijten. Voor mij is de dag echt nog niet begonnen als ik niet heb gegeten, ik heb het ook gewoon echt nodig, anders denk ik dat ik om 9 uur 's ochtends al op apegapen lig. Tobias is dus ook niet anders gewend dan dat er elke ochtend een vast ritme wordt gevolgd, waar ontbijten dus ook bij hoort.

De heren zijn dol op hartig beleg: Tobias op kaas en leverpastei, en Sander eet daarnaast ook nog graag hummus of sandwichspread op brood. Zelf word ik niet zo blij van hartig beleg, maar ik probeer het wel wat vaker op brood te doen, want al dat zoete beleg is natuurlijk niet zo gezond. Maar als ik daar geen rekening mee zou hoeven houden at ik het liefst hagelslag, vlokken en chocoladepasta op brood. ;)

Ik ben benieuwd met wat voor verhalen Tobias vanmiddag weer uit school zal komen over het schoolontbijt.

Hoe ontbijten jullie? Ook dagelijks of sla je het wel eens over? En wat eten jullie dan? :)

6 opmerkingen:

 1. ik eet alleen 2 stuks fruit als ontbijt en 2-3 koffie. Verder heb ik geen trek in iets meer. Pas tussen 10 en 11 eet ik iets vaak dunnen cracker met kaas.
  Ik heb ook lang ontbeten met eieren en ham toen ik nog werkte. Brood krijg ik er nooit in, hou er niet zo van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bij ons op school pas vrijdag schoolontbijt. en niet eens perse gezond of anders. "gewoon" boterhammen met beleg, ook zoet. misschien krentenbollen oid erbij, weet t niet (ben er niet bij :p )
  wij ontbijten ook thuis elke dag wel. ikzelf al jaren vooral sinds een x dat ik gezond ging afvallen (13 kg! maar dat is alweer meer dan 10 jr geleden ;) ) toen wel echt gezonde gewoontes opgebouwd van 3 maaltijden en 2 tussendoortjes voor zover dat ging met werk etc. nu werk ik thuis als gastouder dus is een dagritme zeker belangrijk ! en met school van mn eigen kids gaat dan vanzelf. dus half 8 ontbijt, 10 u fruit, 12 u lunch, woensdag en vrijdag 15u en andere dagen ivm school 16u koekje en drinken (en evt bij meer honger rauwkost oid) en 17.30 warm eten.

  ik ontbijt met brinta doordeweeks, snel en gezond. weekend vaak cruesli met yoghurt en honing. kids wisselend.. boterham, eierkoek, soepstengels, ach ben blij dat ze eten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoet broodbeleg is voor mij steeds onnatuurlijker gaan aanvoelen. In feite is het brood met snoep :-)

  Maar ik ontbijt dus zelf niet met brood. Ik drink een café au lait en eet fruit.

  Mijn dochter ontbijt met yoghurt met havermoutvlokken, muesli (géén cruesli want daar zit een hoop suiker in en ook niet met chocola of zoiets) en fruit. Een halve banaan of zo erdoorheen, of een handvol frambozen die ik de avond ervoor uit de diepvries gehaald heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ontbijt met yoghurt en fruit. Of met beschuit met kaas.
  Kids eten afwisselend yoghurt met fruit en boterhammen met beleg. Zoet beleg proberen we te beperken, maar ze krijgen het wel.

  Ontbijten is voor ons wel heel belangrijk. Liefst samen, maar soms lukt dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Boterhammen met hartig beleg. Zoet hebben we eigenlijk niet in huis. Heel soms eet mijn dochter van 3,5 yoghurt met cruesli. Héél soms, want het slaat natuurlijk nergens op om haar 'zo'n kom vol suiker' te geven...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben altijd al fan geweest van een stevig ontbijt, voor mij toch echt wel mijn brandstof voor de dag.

  Ik eet meestal twee geroosterde boterhammen met hummus of een andere hartige spread en daarnaast in de winter havermout met fruit, en in de zomer sojayoghurt met fruit (ik ben veganist). Daar kan ik de dag wel mee door.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...