maandag 4 december 2017

Brr luizen!

Bij Tobias op school zijn luizen geconstateerd. Ik krijg al jeuk op mijn hoofd als ik eraan denk. Brr... Ik hou niet van insecten. (Al ben ik niet zeker dat luizen insecten zijn, maar alle kriebelbeestjes vind ik he-le-maal niks en mogen ver uit mijn buurt blijven)

Gelukkig heeft Tobias ze (nog) niet. Vanaf nu dus regelmatig controleren, vooral achter zijn oren aldus de juffrouw. Nu is ie net naar de kapper geweest en is zijn haar vrij kort, dus er is sowieso weinig mogelijk qua verstopplekken voor luizen, lijkt me?

Hoe dan ook: ik hoop heeel erg dat de luizen ons de komende jaren niet weten te vinden ;) Hebben / hadden jullie kids vaak last van luizen?

10 opmerkingen:

 1. Brrrrrr ik heb het zelf als kind gehad, heb er nu nog trauma’s van! Hopelijk gaat het jullie voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog een tip, luizen houden ook niet zo van haargel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. beide hebben t nog niet gehad, maar zal vast een x gebeuren via hun eigen klas of opvangkids die ook oip school zitten oid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel gel in zijn haar doen en tea trea olie op zijn jas schijnt te helpen om die krengen te voorkomen. Wij hebben ze te vaak gehad...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als Tobias erg kort haar heeft, zal de kans wat kleiner zijn dat hij het krijgt. Ik heb jarenlang luizencontroles gedaan op school, maar toch kreeg ik altijd spontaan jeuk als de kans er was dat mijn kinderen het zouden kunnen hebben. En ja, ze hebben het een keer of 3 gehad. Gelukkig wist ik dan wel wat ik moest doen. Het is vooral veel werk om er weer vanaf te komen. Lastig, maar ja, je doet er weinig aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig nog nooit gehad met mijn kinderen, maar als ik het briefje zie hangen vind ik dat altijd wel spannend ;) Zeker met de lange haren.
  De laatste keer dat ik ze zelf had was na een kamp met straatkinderen in India, ongeveer 11 jaar geleden. Erg ongemakkelijk vond ik het, om het als volwassene ook te hebben..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wonderlijk genoeg heeft Sem nooit luizen gehad. Terwijl hij veel en lang haar heeft. Wat mij opviel was dat hoe vaker het haar gewassen wordt, hoe vatbaarder een kind lijkt te zijn voor luizen. Dat is natuurlijk geen wetenschappelijke conclusie maar Sem waste zijn haar op de lagere school hooguit een keer per week. En gebruikte zelden shampoo. En had dus nooit luizen terwijl echt al zijn vriendjes met fris gewassen korte koppies regelmatig wel de sjaak waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel hoor, wel wetenschappelijk onderbouwd! Luizen schijnen juist dol te zijn op een schone hoofdhuid.

   Verwijderen
 8. Lekker veel gel in dat korte koppie! Voor jongens de manier om ze te voorkomen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)